Karácsonyi fényfűzér világítás állandó legyen, ne villogjon?!
Van egy kültéri karácsonyi ledes fényfüzérem, igazából 5 fűzér van összedugva (toldható), amelyen van egy programkapcsoló is. Én a 6 lehetséges programból csak egy programot szeretnék használni, amit a programgomb nyomogatásával ki is lehet választani.
Azonban (mivel a fényfüzér nem üzemel folyamatosan, időzítővel van bedugva a konnektroba) az újabb bekapcsolása alkalmával már "elfelejti" a kikapcsolás előtt beállított programot! Ez nagy probléma nekem, mert a fényfüzér (és a programdoboz is) magasan van, csak létrával érhető el! Nem szeretnék naponta létrázni, ezért segítséget szeretnék kérni, hogyan tudnám "állandósítani" a kijelölt programot??? Vagy van e valami lehetőség arra, hogy csak a folyamatos világítás funkció legyen, ne legyen a többi program (ne villogjon, vibráljon). Köszönöm előre is a segítségeteket! UI: azért programváltósat vettem, mert sajnos csak ilyen lehetett kapni.
Át kell kötni benne a FET-et. Én nem tudom neked megcsinálni itt, te se otthon, így keresned kell valakit aki ért hozzá.
Mondjuk ha van forrasztód, egy fotót küldesz a panelról, bejelölöm mit kell módosítani.
Van még egy tipp. A program kapcsolót ha külön van a trafótól ki kell iktatni és anélkül bekötni direktbe persze érdemes lenne tudni hogy melyik szál micsoda hogy ne vidd zárlatba az egészet, tehát ehhez kell némi hozzáértés. Ha oylan a füzér hogy a trafóba van beépítve a program kapcsoló modul akkor olyan trafót kell szerezni ami leadja ugyan azt az áram rőséget amit kér a füzér de nincs benne semmi villgotatás meg ilyen hüyleség. Persze azokkal is kell mókolni hogy jó legyen de egy fokkal talán könnyebb.
Én alapból olyan füzéreket vettem amik nem villognak meg csinálnak ilyen hülyeségeket, engem idegesít a villogás meg a vibrálás.
Köszönöm a sok választ és segítséget. BravúroShopról rendelt fényfüzérem van: 80 LED-es 8 programos karácsonyi jégcsap fényfüzér, izzósor, 8,5 m - hidegfehér ( [link]
Néztem Youtube-on videót, ahol forrasztóval megcsináltak egy fényfüzért álladóra. Van egy ismerősöm, aki picit ért ezekhez a forrasztás és egyéb dolgokhoz. Akkor esetleg meglehet csinálni így?
Igen én is idegesítőnek találom a villogást, ezért is szeretnék valami megoldást erre, ill. zavarni sem akarok vele senkit.
Lejjebb nem tudom tenni a programdobozt sajnos, rövid a kábel.
Esetleg még arra gondolta, hogy mivel toldható az egész füzér, meg kellene néznem, hogy a programdoboz közvetlenül a füzér után lehyezkedik el vagy a toldásba van a végén. Ha a toldásba, akkor esetleg egy olyan végtoldással ki lehetne váltani, ami állandó és nincs rajta programdoboz?! (vagy ez rossz ötlet?) Azt hiszem régebbi fűzérünk állandó volt és annak ilyen vége volt. Kérdés, hogy ehhez a tipushoz az passzolni fog e.
"Esetleg ha fordítva dugod be az időzítőt és a nullát kapcsolod, minimális áram marad benne ami miatt fut tovább a program és nem felejti el, de erre nincs garancia."
Erre nem csak garancia nincs, hanem esély se.
Honnan a fenéből veszel ilyen dolgot?
Onnan hogy a LED-es lámpa halványan világít ha a nullát kapcsolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!