Kimagasló minőségű (drága)RCA-kábelekkel lehet-e olyan hangzás/hangminőségi szintet elérni, mint koax- vagy optikai kábellel sztereó források és erősítő összekapcsolásával (Onkyo, Denon, Marantz)?
gedeonaudio.hu = kereskedő.
Hihetetlen, hogy a tesztek vásárlásra buzdítanak...? És az ehhez elengedhetetlen bullsitt-generátort ott is csapágyasra járatják:
"Az Eros tápelosztó egy teljesen új és sűrűbb, 10 mm vastag akril izolációs talpat kapott, ugyanazon anyagból vágatva, amit a golyóálló mellényeknél használnak. Ez a stabilitásán kívül hatékonyan rezgéseket és microphonics hatásokat csillapít, mindamellett, hogy a talajtól felemelve a teljes tokozását EMI és RFI zajcsökkentő hatást is eredményez. A rozsdamentes, válogatott csavarok specifikus erővel szorítják az alap tokhoz a lábazatot, hogy ezen a ponton is a leghatékonyabb rezonancia kezelést kapjuk. Az apró rezgések és környezetünkben észlelhető hullámok káros hatással vannak hifi és házimozi rendszerünkre, amit már a tápelosztási ponton is erősen ajánlott kezelni."
Ezt egy 230-as elosztóról írták.
Akarok ilyet!!!
Szóval fel kell ismerni, hogy a hifi kőkemény üzlet. A kábelek árrése az illegális kábítószer kereskedelemhez hasonlítható, de ezt neked nem kell tudni, hidd hogy minden köteg pénz busásan megéri. Mégis, mekkora idiótának nézi a vásárlót az, aki ilyeneket így egy 230-as elosztóról? Ami egyébként 270 ezer Ft :))
A független hifi-sajtó megszűnt a Darvas-féle Hifi Magazin kimúlásával, azóta a teszteknek álcázott marketing-írások borították el a hifi sajtót.
Persze ettől még lehet erős a hited.
11/12
Bevallom, nem tudom kihámozni az üzeneted lényegét. Nem tudom, ki vagy, viszont pl egy av-online moderátora egy olyasvalaki, aki kb. ezernyi eszközt tesztelt. Nincs az ilyenben hitem, egzakt válaszokban reménykedtem, nem arrogáns hőbörgésben.
"Mennyit érdemes vezetékekre költeni?
Egyszerűbb, belépőszintű komponensek biztonságos beüzemelésére tökéletesen alkalmasak már a legolcsóbb termékeink is. Azonban ahogy számos teszt és vélemény igazolja, közép- vagy felsőkategóriás komponensek esetében szinte mindig jelentős kép/hangminőség javulás érhető el a jobb vezeték által. Ennek oka, hogy a drágább videó és audió kábelekben általában jobb minőségű vezetőanyag, fejlettebb árnyékolás és jelátvitel szempontból optimálisabb csatlakozó található. Nincsen arra bevett szabály, hogy mennyit érdemes kábelekre fordítani, de többnyire azt javasoljuk, hogy érdemes a komplett rendszer összegének 10-20%-át kábelezésre befektetni." ( [link]
"Bevallom, nem tudom kihámozni az üzeneted lényegét."
Az üzenet nagyon egyértelmű:
Csak alapvető fizikai ismeretek teljes hiányában és elborult vak hittel lehet elfogadni azt a bullshitet amit az elosztóról írnak.
Hogy a golyóálló akril talp és precíz nyomatékkal meghúzott válogatott roszdamentes lefogató csavarok bármiféle mérhető és igazolható hatással vannak a berendezésre amit egy ilyen elosztóból táplálnak. Ráadásul EMI és RFI zajcsökkentő hatást is eredményez...
Nettó ostobaság.
Én még jó régen kerestem és találtam becsületes, kettős vaktesztet kábelekre is. Azóta gondolom sokszor és sokan megismételték és felpakolták az azonos eredményre jutó anyagaikat.
Te csak nem kerested. Egy igazhitű csuklóból hazugságnak nevezi. Nincs szüksége tényekre, helyből képes meggyőződéssel olyasmiket hinni, amik szerinte jól védhetővé teszik az értelmetlen költekezéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!