Meddig szólna az akksiról a kis erősítő?
Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogyha majd nyáron kimegyek apukám dinnye földjét őrízni, kivinnék egy DVD-s 5.1-es házimoziból kiszerelt erősítőt (csak egy nyák lap) 2 kis hangfallal, és egy 12 voltos autó akksiról ütemeltetném (mivel ugye kinn a földön nincs villany) a zene pedig telefonon lenne lejátszva, és jack kábellel lenne összekötve az erősítő nyák lappal. Az erősítő áramfelvétele egy olyan 3 amper körül lehet, ha maximum hangerőn hallgatom 2 hangfallal. Az akkumulátor asszem 45Ah-s. Szóval a kérdésem az lenne, hogy egy 45Ah-s akkuról mennyi ideig működik egy 3 amper fogyasztású cucc, ha az akku teljesen fel van töltve? Nem tudom, hogy egyáltalán mekkora a feszültsége egy autó akkumulátornak, mert 12V van ráírva, de elvileg nem kereken annyi, a lemerült állapoti feszültséget végképp nem tudom. Maga a kis erősítő megy 9 voltról is, de adtam már 14-et is neki, szóval nem muszáj pont 12V-ot kapnia, viszont az akkumulátort nem ismerem, hogy mi hogy van, ezért kéne útbaigazítás!2021. ápr. 20. 08:59
1/8 anonim válasza:
Inverter kellene hozzá, hogy 230 Voltot csináljon a 12-ből. Így kb 2 órát menne. Egy benzines generátorral jobban jársz. Igaz az hangos és kell neki üzemanyag.
2/8 Morzsi007 válasza:
Ha valósak lennének az adatok, hogy 3A-t vesz fel az erősítő és működne 12V-tal, akkor a 45Ah-s aksiról közel 15-órát üzemelne. De nem 12V kell neki, hanem 220V meg szerintem nem 3A-t vesz fel, hanem kevesebbett.
3/8 anonim válasza:
Ha 9V-os bemenetről lehet táplálni, akkor én azért elé tennék egy fesz.stabot. Amúgy 45Ah azt jelenti, hogy 3A fogyasztással kb 15 órát bír. A lemerült fesz. pedig épp annyi, amennyire le van merülve..
4/8 anonim válasza:
3 ampert ? Mikor ? A 45os akksi 45ot tud ha tutira jó és kb 1-2a terhelésen van.ebbol szerintem az 1-2 a reális tekintve hogy nem fogsz te ott 40 wattal zenélni de 20al se mert ha 20 wattal fut az erősítő már melegít mint állat.
Tehát a 2a alatti lesz a reális inkább 1 de az akksi ritkán tudja a nevlegeset. Igy hangerotol függően 10-40 órát menne.
5/8 anonim válasza:
Nem tudjuk milyen erősítő, ténylegesen mekkora feszültségről kellene működnie, mekkora a teljesítménye és ebből adódóan az áramfelvétele, így legfeljebb találgatni lehet.
6/8 anonim válasza:
5: dehogynem tudjuk, hiszen a kérdező leírta: 9V-ról lehet üzemeltetni, és csutkára tekerve 3A az áramfelvétele.
7/8 anonim válasza:
6# és el is hisszük?
Egy normál AB osztályú erősítő 9 V-ról például 4 Ω-os hangszóróra, jó esetben 2 W-ot képes leadni. 70% hatásfok mellett a felvett teljesítmény kb. 2,8 W, az áramfelvétel kb. 0,3 A. A két csatorna együtt 0,6 A… Nem tudjuk mekkora a hangszóró impedanciája, de még 2 Ω esetén is csak 1,2 A lenne. Akkor hogy jön ki a 3 A?
8/8 anonim válasza:
Ez esetben ki kell próbálni,és nem kell itten számolgatni,kérdezgetni,válaszolgatni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!