Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Kimagasló minőségű (drága)RCA-...

Kimagasló minőségű (drága)RCA-kábelekkel lehet-e olyan hangzás/hangminőségi szintet elérni, mint koax- vagy optikai kábellel sztereó források és erősítő összekapcsolásával (Onkyo, Denon, Marantz)?

Figyelt kérdés

#erősítő #optikai kábel #RCA-kábel #Koax-kábel
2021. máj. 1. 00:23
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
89%
Az elméleted ott bukik el, hogy a kimagasló árú vezetékek nem kimagasló minőséget képviselnek, hanem kimagasló marketing eredményei. És ennek az agymosásnak az eredménye, hogy sokan a vezetékeket akár fontosabbnak tartják, mint az aktív elemeket.
2021. máj. 1. 00:28
 2/47 A kérdező kommentje:
Számtalan teszt azt igyekszik igazolni, hogy a kábeleknek és a tápkábelnek is van szerepe a minőségjavulásban. A kicserélt Jampereknek nem is kevés. A vélemény annyi, hogy a kábelek 10-15%-a legyen a teljes költségvetésnek (forrás, erősítő, hangfal, fejhallgató). A kérdés tényleg annyi, hogy egy jó RCA képes-e egy jó digitális kábel minőségét, hangélményét visszaadni.
2021. máj. 1. 05:21
 3/47 Szirty ***** válasza:

"Számtalan teszt azt igyekszik igazolni, hogy a kábeleknek és a tápkábelnek is van szerepe a minőségjavulásban."

Számtalan kísérlet bizonyítja hogy ingyen energia és örökmozgó, létezik. Építési leírásokkal.

Számtalan írás bizonyítja hogy a föld lapos.

A kábelnek csak nagyon extrém esetben van szerepe a hangzásban.

De ha ebben amit írsz hiszel, akkor olyanokkal keresd a kapcsolatot akik ebben szintén hisznek.

A képlet az, hogy próbáld ki és válaszd azt amelyikkel szerinted jobban szól.

De ebben az irányban nagyon be lehet menni az erdőbe! :)

2021. máj. 1. 09:01
 4/47 anonim ***** válasza:

„Számtalan teszt azt igyekszik igazolni, hogy a kábeleknek és a tápkábelnek is van szerepe a minőségjavulásban.”

Voltál már ilyen teszten? Hallottál már különbséget két kábel „hangja” között? Azért igyekeznek ezt igazolni, hogy sokan megvegyék a méregdrága kábeleket csatlakozókat, majd utána bebeszéljék maguknak, hogy azzal jobban szól. Aztán rájönnek, hogy felesleges volt, mert valójában semmi különbséget nem hallanak…

Hiába cseréled ki a kábeleket és az RCA csatlakozót a varázslók által ajánlott „kimagasló minőségűre” és főleg kimagasló árúra, ha az egész rendszer végén ott van a leggyengébb láncszem a hangszóró. Nagy valószínűséggel semmilyen különbség nem lesz a hangzásban.

2021. máj. 1. 13:36
 5/47 A kérdező kommentje:
Kedves Szirty! A kérdést azért tettem fel, mert nem tudom a választ, csak számtalan oldal ezt írja (av-online, Gedeon-videók). Ezek a tudorok egyértelműen a drága, magas anyagminőségű kábelek mellett teszik le a voksukat, s azért elemi fizika az, hogy az anyagok közt van vezetésbeli különbség. nem is csekély. Mivel nem tudtam eddig erről meggyőződni, ezért kérdeztem...
2021. máj. 1. 15:45
 6/47 Szirty ***** válasza:

Egyetértek!

A hangátviteli lánc messze-messze leggyengébb szeme a hangszóró.

A maga (mellesleg rendkívül durva) fázistorzításával, egyenetlen frekvenciamenetével, doppler problémáival, stb.

Ettől még lehet a CD játszó hálózati kábelét cserélgetni oxigénmentes rézzel meg ezüstözött vezetékkel szereltre, de hát...

2021. máj. 1. 15:46
 7/47 A kérdező kommentje:
Kedves anonim! Nem voltam, s nem is szeretem a sok tucat ember által összefülezett fejhallgatókat kipróbálni. Ezért érdeklődöm olyan hifistáktól, akiknek a saját otthonukban, otthoni felszerelésük által van tapasztalatuk úgy, hogy sokféle kábelt próbáltak. Én nem hirte kérdeztem, hanem tapasztalatra. Természetesen értem, hogy a kérdésedre a válasz az, hogy nem, nincs, de ennek a fizika némileg ellent mond. Itt a kérdés nem az, hogy van-e, hanem a mértéke, hogy mennyire...
2021. máj. 1. 15:48
 8/47 anonim ***** válasza:

igazábó azt nem veszed észre hogy mekkora különbségvan az analóg és digitális kábelek között.

mert ugye a koax/optikait nem a hangfalba kötsz be hanem egy DACba, ahonan utána analóg jel jön ki (gyk.: RCA)

Almát hasonlítasz körtéhez

ebból kifolyólag a kérdésed is értelmetlen

2021. máj. 1. 16:58
 9/47 anonim ***** válasza:
azzal h a forrás és az erősítő között variálod h digitális vagy analéóg, tulajdonképpen annyit teszel h választasz h a forrás DAC-ját vagy az erősítőét használod. ebből a szempontból meg tökmindegy a kébel, mert a DAC számít jobban.
2021. máj. 1. 17:00
 10/47 Szirty ***** válasza:

"Természetesen értem, hogy a kérdésedre a válasz az, hogy nem, nincs, de ennek a fizika némileg ellent mond."

Épp a fizika az ami nem támasztja alá ezt.

Marad a hit...

2021. máj. 1. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!