Az emberek miért fikázzák az Iphone-t?
Ennyire tudatlanok, vagy csak azért, mert sok más ember is fikázza?
Android fan vagyok, értek a telefonokhoz, de nem értem az embereknél ezt.
6#
Nem fáj nekem, csak kiváncsi vagyok masok velemenyere :)
7# note 2m van 2éve és egyszer sem fagyott le :)
Aláirom azt h az also és közép kategorias samsungok nem a legjobbak, hogy finoman fogalmazzak.
Fenyképezz egy sony z1,z2 vagy z3mal.Nekem tetszettek a képek amit csináltak :)
8# volt szeremcsém iphone 6 plussal fenykepezni, sztem az volt a jobb, természetesebb képet csinált.De most nehéz vitatkozni a tökéletesen és a hibátlanon nem? :D
Köszönöm a válaszod :)
Dirtboy
Sajna igazad van abban amit a media csinál de most mégis ilyen világban élünk...
Amúgy megtehettem volna h legyen note 3-mam de inabb megvárom vele a note 5-t addig ez jó lesz még :D
11#
Nekem meg jobban bejön a samsung, de a z3 az is egyik kedvencem mert nagyon elegáns teló :)
12#
A tecnologiaját már kibeszéltük, teljesitmenye páratlan amit sztem a tobbi OS sose fog elérni.
Amugy igen draga, de nem is az egyszerű közép polgároknak lett kitalalva. :)
13# ment is neki a zoldkéz :D
A helyesirasert meg ellnézést.
15#
Én az iphone 6 kamerajat ismerem, az 5ös szériat nem ismerem annyira :)
Amugy egyetertek veled, én is inkabb egy rendes fenykepezovel fotozok mert az ugye arra lett kitalalva :)
szerintem a kamera az függ a usertől is.
nem mondanád meg, hogy ezt egy lumia 625-tel lőtték, aminek elég trágya, alsókategóriás kamerája van, nyilván ehhez mérten értem a "jót".
iPhone-nak szerintem itt is az az előnye, hogy a szoftvere egyszerű, és legtöbb esetben az általa alkalmazott algoritmus jól működik.
az a baj egyébként a legtöbb emberrel, hogy mindent jobban akarnak tudni másoknál. a legtöbb érv mindig olyan, ami személyes dolgokra vezethető vissza.
tehát én azt nem értem, amikor valaki odaírja példának, hogy olcsóbbért jobbat venne. senkinek nincs ahhoz köze, hogy kinek mennyi pénz van a tárcájában, és azt mire költi. nyilván sokaknak az szúrja a szemét, hogy az ő tárcájában nincs ennyi pénz.
ott bukik amúgy is ez a fajta hozzáállás, hogy abból, hogy valami drága, nem következik belőle, hogy rossz, így valószínűleg nem bánná meg az ember, ha kifizet ennyit, hiszen van ennyi pénze. persze van, aki úgy kaparja össze rá a pénzt, de hát ugye ezt egy kívülálló nem láthatja, nincs is jogunk hozzá.
másik gyakori példa nyilván a hardveres hiányosságok. ezt is tipikusan olyanok állítják, akik sosem használtak Apple terméket, és el nem tudják képzelni, hogy amíg valaki azon gondolkozik, hogy "az almafanokat hogy megvezetik ezekkel az árakkal", addig őt pont annyira vezetik meg azzal, hogy szükség van a 8 magos processzorra meg a 3-4 giga ramra. az android rendszerrel valóban semmi gond nem lenne stock formában. csak a gyártók elkezdenek rá fejleszteni olyan módosításokat, amitől csillog-villog, de nem tökéletes, hiszen a user beleavatkozhat a működésébe. iOS-nél meg ugye a springboard nem igazán tud lefagyni, mert a user nem tudja piszkálni.
visszatérve szóval ha kevésbé a csillogás lenne előtérbe, és a végletekig optimalizálnák a dolgokat, akkor androidos telefonoknak is elég lenne a max 2 giga ram.
aztán kedvenc revans példáim a kijelzőfelbontás és pixelsűrűség háború. ugye ez ilyen Apple találmány, hiszen annó ők kezdték el ezt a "retina kijelzőt, ami mindennél jobb stb." dolgot, aztán most pedig a többi gyártó ráver az 500+ppi-s kijelzővel meg stb, közben a user ugyanúgy nem látja a kijelzőt részletgazdagabbnak, maximum ha sasszeme van, vagy azzal tölti az idejét, hogy 1 centiről számolgatja a pixeleket a kijelzőn. :D
ha az apple nem verte volna olyan nagydobra a 236 ppi-s pixelsűrűséget, lehet kevésbé lett volna ennek a háborúnak ilyen "vitaindító" szerepe, hogy valaki ezzel példáulozzon, miért is rossz az iPhone :D
na mind1, rengeteg olyan dolgot lehetne még írni, de sose lenne vége. a lényeg, hogy saját maguk miatt megy a fikázás, és ezt nem veszik észre.
én úgy látom, ha nem mondaná meg mindenki a másiknak, hogy mi a jó, akkor az iPhone is csak egy telefon lenne a többi között, és hát a legtöbb országban ez így is működik. itt pedig divat fikázni, mert ez rögződött be.
hát nem tudom, én még sosem találkoztam olyan emberrel, aki egy random kérdésnél, ahol szó sincs iPhone-ról, benyögi, hogy vegyél iPhone-t, mert az a legjobb.
de mégegyszer írom, vannak emberek, akik valamilyen kényszert éreznek ahhoz, hogy beleszóljanak mások dolgaiba.
de szerintem a véleménynyilvánítás és a fikázás között lehet különbséget tenni.
én meg merném kockáztatni azt a feltevést, hogy több mostani iPhone tulajdonosnak van tapasztalata androidos telefonokban, mint fordítva. erre tök egyszerű a példa, amikor sokan azt hangoztatják, hogy "hát ő sose venne iPhone-t, mert olyan drága". számomra a fikázás jobban illik arra a fajta okoskodásra, ami gyakorlati tapasztalat nélkül történik.
persze, aláírom, vannak Apple-ös vérpisikék, akik sosem használtak más rendszert...ezekről ugyanaz a véleményem, mint az Apple-t fikázókról...de azért az arány az eléggé más...ahogy a legelején írtam, sosem találkoztam itt az oldalon olyan Apple fanatikussal, aki beleoffol kérdésekbe...máshol meg kiírják a kérdést, hogy 5C-t vagy 5S-t vegyen, még ki is köti, hogy a pénz nem lényeg...és akkor 3-4 ember beböfögi, hogy vegyé samsungot meg xiaomit, mert az ócsóbb, oszt sokkal jobb...
ma 16:34
Éppenséggel pont fordítva van, vagy ezt az androidos vépistikék vívták ki maguknak. Ugyanis már a kezdetek kezdetén az volt, hogy az androidos vérfanok mentek fröcsögni az összes iPhone hírhez. Még fordítva ez egyáltalán nem jellemző. Akkor most ki néz le kit?
Ha a droidvérfanok nem néznék le az iphoneosokat, akkor nem mennének fröcsögni az apple hírekhez. Érdekes módon fordítva ez nem divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!