Csak engem idegesítenek azok az emberek, akik "fikázzák" az elektronikus zenét?
Skrillex nagyon jó minőségű zenéket alkot, a sok gyökér meg azt mondja, hogy zaj, egy egyszerű semmi.
Hát akkor töltse le az FL Studio-t (vagy amit akar), és csináljon ő is olyat.
Egyébként nem csak a dubstepet fikázzák, hanem SZINTE mindent ami elektronikus.
Engem idegesít, ha bárki leszól bármilyen zenét, stílust.. Minden műfajnak megvan a maga hangulata, szépsége.. Nem értem az embereket akik csak egy sík egyenesben látnak, és minden más amit nem szeret/nem ismer az kaki.
Egy dolog, hogy neki nem tetszik nem lát benne semmi élvezhetőt, de akkor ne hallgassa, ne szóljon hozzá, ha meg kérdezik mondja h nem szereti, indokoljon, de ne csak leszólja. (egyébként meg hülyeség egy stílust megítélni mert minden műfajban vannak jók)
Más dolog viszont, hogy letölt valaki valamilyen programot vagy kiskora óta játszik valamilyen hangszeren.. Tény, hogy egy hangszeres zenét jóval nehezebb összedobni, mint leülni a számítógép elé, de ugyan úgy megvan a ritmusa, dallama meg ami kell egy zenéhez..
Egyébként én sem szeretem annyira az elektronikát (de persze ez is tág fogalom, mert pl Covenant-t szeretem) de ettől még nem szólom le, nem mondok semmi sértőt mert te meg ezt szereted..
[De azért arra kíváncsi lennék, ha ez a kérdés mondjuk a metálról szólna, mit szólnál hozzá, mert én meg azt részesítem leginkább előnyben..]
Nem szokásom fikázni semmilyen stílust, sem azokat az embereket, akik szeretik. De ne tegyünk úgy, mintha egy számítógépes programmal előállított zene ugyanannyi tehetséget, felkészültséget, gyakorlást, beleölt időt igényelne, mint egy zenekarral, hangszerekkel összehozott dallam.
Mindenki szeresse, ami neki tetszik, de kezeljük a helyén a dolgokat.
Ugyanígy, ha valakinek tetszik a modern festészet, akkor lelke rajta, de az igényesebb képeket festők nevében is kikérem, ha valaki azt gondolja, hogy egy vásznon két kék pötty és egy sárga vonal ugyanannyit ér, mint egy élethűre megfestett portré.
Engem is idegesítenek ("ez nem is zene"), nyilván gőzük sincs hogy ugyanúgy komponálás, tanulás, zenei tudás és tapasztalat kell hozzá, csak a hangszer a számítógép.
A dubstepet egyébként személy szerint kifejezetten nem szeretem, de NAGYON sok elektromos zenét igen - néhánnyal már sikerült meggyőznöm pár "anitigépzenést" hogy van ám ebből is (számukra is) jó. :D
youtube.com/watch?v=LBDt5hXQ660
youtube.com/watch?v=b_iL8NmLVo0
youtube.com/watch?v=lDiEODSpqLY
youtube.com/watch?v=rvIbKKLpvf0
youtube.com/watch?v=AoRpae1DHdo
youtube.com/watch?v=kN9DJgjLesE
Figyelmesen hallgassátok végig mindet.
Ezekhez mit szóltok? :D (Másold be)
Amúgy tudom, hogy zenekaroknál, hangszeren sok gyakorlás kell, viszont a számítógépnél csak te vagy. Senki nem fogja neked megmondani hogy mit hogy csinálj. Az elektronikus zenét nem tanítják. (A mixelést igen, de az más)
Egyébként a minimalt én se szeretem.
Azok akik a dubstepet, más elektronikus zenét fikáznak, szerintem agyhalottak.
Az "intelligens zenék", amiknek van értelmes dalszövege, azok azért vannak hogy szóljon hozzád.
Az elektronikus zenék viszont kreatívabbak, és az embereknek kell figyelmesen hallgatni. "Kikapcsolt" aggyal nem lehet élvezni.
Nekem az ilyen zenékből pont az "értelmes" dalszöveg hiányzik.
Mert jó, elhallgatom, hiszen a zenének az a lényege, de számomra a tökéletes zenéhez ez kevés.
Nálam az énekhang döntő egy zenénél. Aki elektromos zenét játszik, az pedig általában nem tud énekelni.
De amint már írtam, Én elhallgatom őket, csak azt nem mondhatja senki, hogy a régiek nyomába tudnak érni ezek a zenék, vagy akár még jobbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!