Melyik a jobb? Iphone 4s vagy Samsung galaxy s 2?
Szó sincs róla, hogy az iPhone "csak fel van dobva". Az Iphone (különösen a 4, és a 4S) már csak esztétikailag is megelőzte jó pár évvel a korát. Tudom, hogy itt S2 a nagy kérdés, de el mesélném a következőt. Nekem iPhone 4S-em, van, a kollégámnak meg LG Optimus 3D. (120.000 Ft.-ért vette akkor, amikor én az iPhone 4S-t) Erőforrásilag az ember azt mondaná, hogy egyformák. A kollégám telefonjában is 1 Ghz-es, dupla magos processzor van, meg az enyémben is. De bármit elindítunk egyszerre, az övé szégyenletesen lemarad. Ha elindítjuk a böngészőt, én már megnéztem a videoklip negyedét, míg nála még csak éppen elkezdi tölteni. Ha elindítunk egyszerre egy játékot, legyen mondjuk a Real Racing, vagy Real racig 2, mire nála elindul a rajt, én már mentem minimum fél kört. És ez még semmi... néha zenehalgátasnál fagy le, máskor navigáció közben. De nemrég megkért készítsek róla pár fotót a telefonjával. Az első fotó készítésénél nem egészen értettem mi történik. Azt hittem megnyomtam véletlenül a power gombot de nem... A telefonja egyszerűen nyomott egy restart-ot. Azaz magától újraindult. Megpróbáltam másodszor, és ugyanaz történt. Harmadszor is, de ugyanaz. Negyedszerre végül sikerült elkészítsem neki a fotóját... :)
Mint írtam az elején, már csak esztétikailag, anyagminőségileg, és alkatrészileg sem lehet a kettőt összehasonlítani, de ezek a problémák szerintem nem a hardverben rejlenek, hanem az operációs rendszerben. Az android a bunyó. Csináltak egy gagyi rendszert, aztán dobálják ki hozzá a "javításokat" melyek szinte semmit nem érnek. Samsung nem rossz... mondjuk nekem van egy Samsung porszívóm, nagyon halk, és iszonyú erős, s.t.b. De a telefon gyártást nem kellene erőltetniük. Hiába az erőforrás, ha nincs hozzá egy normális szoftver. Olyan ez, mintha adnék neked egy 750 lóerős Ferrarit, hogy száguldozzál vele, de kivenném belőle a kormányt. Az Apple iOS operációs rendszere meg tökéletes szoftveresen is. Ezért nem fagy az iPhone, ezért nem hülyül meg és nem kezd össze-vissza csinálni dolgokat csak úgy magától, ezért gyors mint a villám, és ezért megbízható. Hogy miért is van mindez? Mert a keletieknél dolgozik 5 ember 10 telefonon, és évente kiszórnak 10 készüléket, míg az Apple-nél dolgozik 400 ember egy évig, egyetlen iPhone-on. Az eredmény: Egy gyönyörű, tökéletes és hibátlan készülék.
Attól, hogy az LG sz@r, attól a Samu nem az. Teljesítményileg a legjobb Androidos készülékeket gyártják, persze ez a csúcskategórián látszódik leginkább.
Attól, hogy te 1 mocskos almafan vagy, nem azt jelenti, hogy sz@r a samu, ha még nem is próbáltad.
Az LG a legrosszabb gyártó, mert mindenhol ott akar lenni, csak xart gyárt..
Talán néha újra kell indítani az S2-t, mert használja a ram-ot sok dolog. Amúgy nem tudom, hogy neked hogyan szaggatott az S2-n a játék, mert nekem idáig egyáltalán nem.
Próbaképp vettem 1 iPod touch 4g-t, hogy megnézzem, hogy mennyire jobb, mivel az i4-től nem sokkal gyengébb. A betöltési sebessége a játékoknak meglepő volt, viszont később hozott be mindent, mint az S2-n. De idáig nem találtam szaggatást a készülékemen, és december óta most van rajta ICS, idáig megvolt 2.3.4-el rendesen, és nem kellett újratenni. :)
Nekem mindennapi használatra nem kellene alma, viszont játékra jók, mivel nem olyan bonyolult a készülék, nincs minek lefognia szoftveresen szinte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!