Új telefont szeretnék venni de nem tudom melyiket érdemes megvenni. A jelöltjeim : - Nokia N8 - Samsung Galaxy S Plus i9001 - Samsung i8150 Galaxy W Miért és mennyivel jobb az Android mint a Symbian?
Mindenképp androidosat vegyél.
Sokkal több rá az alkalmazás, minden tekintetben jobban támogatva van, az okostelefonok körében sokkal jobban el van terjedve.
Az android linuxból lett kifejlesztve tehát az ki tudja használni, a hardvert. A symbiant a régi nokia telefonoknál használták, és azt írták át éréntős telefonokra. (lassú és laggol, kipróbáltam).
A komolyabb nokia okostelefonokra már rá se teszik, általában azokon már windows mobile oprendszer van, de az nekem kevésbé jön be.
Tehát én az androidos samsungokra szavazok.
Ha nem csak samsungban gondolkodsz akkor a htc-t ajánlom!!
A HTC sense-s android nagyon jó. Apámnak HTC Sensation-ja van és nekem nagyon bejön!
N8-on már valamilyen felturbózott Symbian van, Anna vagy Belle, de Androidtól még az is nagyon le van maradva.
Ha N8-ra lesz WP7 (régen ezt olvastam) akkor azon is el lehet gondolkozni, de így egyértelműen Android.
Galaxy S+ meg jobb, mint a Galaxy W, szóval akkor az.
Első te nagy nem vagy képben!
Kérdező!
A kérdésed rossz, hibás, ugyanis az android semmivel sem jobb, mint a Symbian!
Mellesleg az N8 mellett említett két Samsung nem egy kategóriában van. Az N8 egy multimédiás okostelefon. A Symbian legújabb változata, vagyis a Nokia Belle rendszer van rajta, mely jobb mint az android. A támogatás nagyon jó, mert ez már 2 éves telefon és ez már a 2. oprendszer frissítés, amit kapott és jön még rá egy Carla nevezetű rendszer is, szóval kellően támogatott. Míg az általad említett telefonok valószínűleg soha sem fogják megkapni a legújabb android rendszert. Mellesleg az android rendkívül optimalizálatlan rendszer, sok minden laggol rajta (asszonyank SE telefonja van androiddal, így tapasztalatból mondom), míg a Nokia nagyon jól optimalizál, így gyakorlatilag gyengébb hardwere mellett is hozza a 2 magos androidos csodák teljesítményét. Aki nem a számok bűvöletében él, annak jobb az N8, hiszen alacsonyabb energiaigénye miatt tovább bírja az akksija is.
Lehet elfogult vagyok, N8-am van, de több telefont is próbáltam, de egyik sem ér fel az N8-al! Olyan tulajdonságai vannak, melyeket az android képtelen kiszolgálni. Pl a kamera. Ha fontos a kamera, akkor nincs jobb az N8-nál. A Symbian kameramodul kezelése nagyon jó, ezt sem android, sem az ios és sem a windows phone nem tudja megcsinálni. Nem véletlen, hogy más mobilnak nincs ilyen jó kamerája. Persze van egy két próbálkozás, de a full hd-s S2 kamerája is elbújhat az N8 mögött. Az N8 mellett szól a HDMI lehetőség is, mellyel egy komplett mediaplayer lejátszót kapunk, viszi az avikat, a bdrip-eket, mp4 még az mkv fájlokat is 720p felbontásig, melyet át is ad a tévének. Mellesleg egyedülállóan Dolby Digital Plus hangzással, mely nem kamu, kezeli az 5.1 dolby digital hangsávot, simán átadja a házimozinak. Aztán ott van az FM Transmitter, ami szintén nincs máshol, vezeték nélkül rádiófrekvencián tud átjátszani zenéket, internetes rádióállomásokat akár otthon a hifire, akár a kocsiban autórádióra és jó minőségű sztereo-ban!
Említhetem az ingyenes offline navigációt is, mely a Nokia érdeme és az egész világra kiterjed. Lehet szükség lesz rá egyszer!
Továbbá az N8 fémből van és szép a kialakítása is. Amoled kiejlzője van.
Ami gyengébb az valóban a programok. De! Az androidon rengeteg szemét van, sok a fingós-böfögős app, akinek ez nem fontos, annak jó a Symbian is, mert a fontosabb programok ezen is megtalálhatóak.
Az N8 alapból is jó kínálattal rendelkezik. Pl teljes Office. Vagyis szerkeszteni is tudsz rögtön word, excel, pps. Androidnál csak olvasni tudsz, szerkeszteni nem, az már pénzes, N8 esetében viszont ingyenes. Van alapból pdf olvasó is az adobe reader jóvoltából. Zip kezelő stb...
Csak azok mondják hogy a Symbian ideje lejárt, akik nem is próbálták az új rendszert.
Az android nem tud kikapcsolt állapotban ébreszteni! Ez vicces 2012-ben! Kamerát sem tud megfelelően kezelni. Amíg ezeket nem tudja, addig számomra elképzelhetetlen op rendszernek!
Szóval én az N8-at ajánlom midenképp! Ezek közül meg pláne!
Kihagytam még az USB OTG funkciót, vagyis bármilyen USB-t eszközt tud kezelni, csak hozzá kell csatlakoztatni. Pl akár egeret is, kipróbáltam működik.
Én inkább pendrive-ot szoktam hozzá csatlakoztatni, amiken film van, aztán HDMI-vel a tévére és már nézhetjük is a filmeket.
Mellesleg 16 giga belső memóriája van, ami használható is, de bővíthető microSD kártáyval. Ez még fontos.
És minden kábelt adnak hozzá. Tehát HDMI-t és USB OTG kábelt is. Szóval alap tartozékok kínálatában is verhetetlen!
Kedves 8:49-es. Első vagyok.
Rengeteg dolgot felsoroltál amit tud a symbian.
Csak azt elfelejtetted mondani ,hogy ezt mind az android is tudja.
Androidra van VLC ami az összes formátumot ismerti: [link]
Van hozzá convertáló plugin is szóval itt még konvertálni is tudsz.
Fm transmitter is van rá: [link]
Az office dokumentumokat is tudsz szerkeszteni INGYEN: [link]
/apps/details?id=cn.wps.moffice_eng&feature=search_result
Mondjuk elég érdekes fazon lehetsz ha egy kb 3,5colos kijelzőn akarsz office-ozni.
Ugyanúgy tudsz kicsomagloni minden típusú filet (van erre is 1000 progi): [link] /apps/details?id=com.agilesoftresource&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5hZ2lsZXNvZnRyZXNvdXJjZSJd
Az adobe reader-ől nem is beszélve: [link] /search?q=adobe+reader&c=apps
Nos az appokat kiveséztük.
Amit írtál még, hogy jobb a kamera.
Igen 12MP tényleg nagyon jó, elismerem.
Az androidos telókba általában 5-8MP-es van.
De könyörgöm az, hogy belepakosz egy telefonba 12Mp-t nem lesz már jobb a kép --> [link]
És az hogy CSAK 8Mp kamera van az androidos telókba az nem az android hibája.
Írtál valami olyat hogy az android rosszul kezeli a kamerát, ezt egy kicsit kifejtenéd? (eléggé maszlag szöveg). Egy kamera fényképeinek a minőségét maga a kamerának a fizikai ill technikai paraméterei határozzák meg. Ebből arra következtetek hogy a "jobban kezeli a kamerát" szoftveres képjavításra vonatkozik. Szoftveresen lehet javítani a képen de azt számítógépeken lehet becsülettel megcsinálni. -->photoshop, iPhoto (remélem nem értettelek félre)
Ha a szoftver és a hardver együtműködéséről beszélünk akkor meg az iPhone a nyerő. Gondolj bele: Az iPhone mindegyik kiadását 1 évig fejlesztették úgy hogy az iphone-os csapat csak azon az egy szaron dolgozott.
A nokiának sokkal több telefonja van a piacon párhuzamosan amiken symbian fut kissebb módosításokkal. Gondolkozz!
Nagyából ennyi!
Előzővel egyetértek, Android is tud mindent, amit meg nem, arra van program (open source előnye).
Amivel nem értek egyet:
igaz, hogy nem csak a megapixel számít, de az N8-ban tényleg jó kamera van (mobilviszonylatban).
A képérzékelő, optika és összességében minden tényleg jó az N8-ban (kivéve a hardver és szoftver)
Nokia N8!!
Volt már androidos telefonom is (samsung, htc), nekem ez sokkal jobban bejön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!