Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új telefont szeretnék venni...

Pomázi Tom kérdése:

Új telefont szeretnék venni de nem tudom melyiket érdemes megvenni. A jelöltjeim : - Nokia N8 - Samsung Galaxy S Plus i9001 - Samsung i8150 Galaxy W Miért és mennyivel jobb az Android mint a Symbian?

Figyelt kérdés

2012. márc. 15. 12:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Cthulhu

Mint mondtam, nem értesz hozzá!

Ha azt hiszed, hogy egy program segítségével fm transmittert varázsolhatsz a készülékbe, akkor nagyobb baj van mint gondoltam. Az ugyanis egy fizikai dolog, ami szükséges hogy a készülékben legyen, vagyis egy konkrét adóról beszélünk. Ha ez nincs a készülékben akkor tölthetsz te le bármilyen fm transmitter progit (amivel csak a működését tudod elindítani), még ha fejed tetejére is állsz, sem fogsz hangot átadni!

VLC Player. Na igen, játssz le vele egy mkv-t és meglátjuk, mert a puding próbája az evés. Az, hogy minden formátum kissé tág, mert azért nyilván az m2ts fájlt nem játssza le. Még mielőtt megkérdeznéd, az N8 sem! Viszont mkv-t igen. És nem kell hozzá más progi, mert a gyári tökéletesen viszi.

A link amit adtál az office-ra, az nem sikerült, de azért rákerestem. Amivel szerkeszteni lehet az az Office Pro, ami viszont már fizetős, 3500 Ft körül van. A Nokia viszont ingyen adja!

Én nem állítottam, hogy ezek többségét az android nem tudja, csak azt, hogy fizetősek, míg a Nokia ingyé adja! Ez mindenképpen dicséretes.

de most azt írod, hogy ezeket az android is tudja. Vagyis akkor miben is kevés a symbian????

A kamera esetében pedig nem szoftveres feljavításra gondolok. Minőségi lencse van benne. Jól tudom, hogy a nagy mpx nem jelent semmit, de azért egy Carl Zeiss optikával felvértezve már azért sokat számít. A symbian képes kezelni teljes egészében, vagyis olyan képet lő, mint a kompaktok, vagy még jobbat is (erről van jó pár teszt, nézegesd a netet, a gugli a barátod), mert képes feldolgozni a bejövő információt. Az android nem képes erre, ezért nincsenek ennyire jó kamerák droidra! Sőt, semelyik másik rendszerre! De erről is olvashatsz a neten, szintén gugli.

Szóval te is megállapítottad, hogy a symbian is tud mindent, csak éppen olcsóbb a használata, jobb a mediatámogatása és a kamera, plusz funkciókat tud amivel egyedi és kitűnik a tömegből, rendszer támogatása is jobb, ugye volt már kettő és egy még biztosan lesz, míg ezek soha nem fogják megkapni az ICS-t! Optimalizáltabb, így kevesebb erőforrásra van szüksége a lag nélküli működéshez, ergo kevesebbet fogyaszt, tovább bírja az aksi!

Akkor miről is beszélünk????

2012. márc. 21. 09:44
 12/17 anonim válasza:

Utolsónak TELJESEN igaza van!!Normális érvek, nem csak annyi, hogy jobb....látszik, hogy ért is hozzá, nem az alapján vett telefont, hogy mi van a többségnek.

Majdnem, én is egy HTC,Sammsung, mellet döntöttem, merthogy nekem is azt ajánlotta pár barátom (hozzáteszem, nem mindnek androidos telefonja van, csakhát a média....)

Végül, rengeteg fórumozás, és teszt olvasás után én is az N8 mellett döntöttem, és még mindig nem bántam meg.

Nagyon jó képeket lehet vele készíteni, ezen kívül sok más dolgot is tud (nem írom le még 1x).És, lássuk be nekem intenzív használat mellett is az akku nem merül le egy nap alatt...ellentétben egy barátom Samsungjával. Múltkor, mindketten használtuk a GPS-t, full akkuszintről indulva, nekem kb. 25%-ot merült, neki pedig közel 40-et, azért szerintem ez sem egy utolsó dolog, mert nem mindegy hogy minden nap kell tölteni vagy elég minden második nap, illetve egy rossz tapasztalat HTC-vel kapcsolatban a Jack dugasz, azért szerintem egy fél éves telefonnak illene, tökéletesen működnie, dehát itt nem úgy történt.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindnek rossz lenne, de ennek az volt...

Összegezve a Nokia mindent tud amit a Samsung, csak még van pár plusz amit a Samsung nem!

A market-ről meg annyit, hogy van sok alkalmazás, sőt rengeteg, aminek egy nagyon nagy százaléka haszontalan, max 1x érdekes utána meg már nem!Hozzátenném Nokiára is van sok haszontalan alkalmazás...ami meg egy hasznos alkalmazás lenne azt úgyis megírják Belle-re is.

Remélem, jól döntesz, ha még nem vettél...

Sok sikert, hozzá bármi is lesz az!!!

2012. márc. 21. 11:51
 13/17 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Nem tök mindeggy hogy rádiófrekvencián küldöd el a jelet vagy pedig pont 2,4 GHz-en. Ma már szinte minden kocsiban van bluetooth vevő!

Az office-os linket rosszul küldtem: [link]

Ott olvasható hogy: "FREE to view DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX files, create DOC, DOCX, XLS, XLSX.

Kingsoft Office is known as the most user-friendly mobile Office: whether in a small cell phone screen or on a large screen on the Tablet, Kingsoft Office has a superior performance! "

2012. márc. 22. 06:13
 14/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást. Még agyalok és gyűjtöm továbbra is az infókat.Most még az N8 áll közelebb a szívemhez.De a Samsungnak is sok pozitív tulajdonsága van.
2012. márc. 22. 21:03
 15/17 anonim ***** válasza:

Cthulhu

A link már így helyes. Akkor ezt is kipipálhatod.

Viszont bluetooth nincs minden autorádióban! Műszaki boltban dolgoztam évekig, és bizony ezek a modellek a 40k+ modellekben voltak benne. Nekem most egy Pioner van, amit 25-ért vettem és nincs benne. Csak ezért pedig nem cserélném le, mint ahogyan sokan mások sem. Sőt, van aki az ezeréves készülékét használja, ami lehet mp3-at sem tud, és oda bizony az FM Transmitter kell. És ez a Bluetooth dolog meg csak kocsiban működik, otthon mihez csatlakoztatod? Mert én pl házimozihoz a nappaliban és hifihez a hálószobában. Igaz, a legtöbb esetben ez jack-el is megoldható, de az már plusz beruházás, és a telefonnak a közelben kell lennie.

Egy eset, amit én nap mint mag megcsinálok. Az ágyon fekszem a hifitől kp 4 méterre. Fm Transmitterrel átjátszom kedvenc internet rádió állomásomat, miközben a telefonnal az ágyban feküdve olvasom a híreket, vagyis böngészek. Általában reggel és este szoktam ezt, illetve hétvégéken délután is.

És ez csak egy, ami kényelmesebb az N8-on!

Progikat kiveséztük, a fontosabbak vannak itt is ott is.

Viszont ami még páratlan az a kamera, a navigáció, a mediaplayer funkció és az üzemidő!

Ezekben nem csak a kérdésben szereplő telefonok nem tudnak versenyezni, de sok más telefon sem, amik kétszer annyiba kerülnek, mint az N8! Vagy háromszor, mint pl iphone esetében.

Az ég egy adta világon semmi hátrányt nem érzek abból, hogy symbian fut a telefonon. Sőt! Számomra jobb. És nem a levegőbe beszélek, próbáltam mindegyiket.

2012. márc. 23. 10:07
 16/17 anonim ***** válasza:

# 12/15

Köszönöm szépen! Hűségidős voltam a T-nél, és már 3 hónappal a hosszabbítás lehetősége előtt elkezdtem nézelődni. Persze akkor már tudtam az N8 létezéséről, de jobban utána olvasni csak akkor kezdtem. Minden tesztet olvastam róla, több fórumon kérdezősködtem és beleszerelmesedtem. Egyre jobban vártam a napot, hogy végre váltani tudjak, mire jött a rossz hír, hogy a T-mobile kifuttatja a készüléket. Boltokban már nem lehetett kapni, csak a webshop marad mint esély! Az meg necces volt, mert hol azt mutatta hogy van készlet, mire meg akartam rendelni már elfogyott.

De sikerült. Csak is azért, mert munkahelyen webshopba belépve 5 percenként frissítettem a készletet és egyszer csak sikerült.

Döntésemet azóta én sem bántam meg! Pedig sokan szidják a rendszert a mai napig is, de nem értem miért! Erre is olyan témahatást rakok, úgy szét effektelem hogy csak na!

Ebben a telefonban minden megvan, ami kell nekem és azok jól is használhatóak. Más telefonoknál hiányérzetem lenne. Hiába mondják, hogy azok jobbak, hiába jobb bennünk a hw és ezért valóban gyorsabban működnek, de én inkább megmaradok a symbian mellett, mert így az élmény is megmarad.

Ami különösen lenyűgözött, az a kamera. Olyan képeket csinál, hogy a kompaktot el is adtam, ami egy Leica optikás Panasonic volt. Tettem rá egy kamera módosítást is, mellyel tömörítetlen képeket tud készíteni a teló, így egy kép 10-11 mega, de jóval több információ van a képen.

Belle óta meg még jobban tetszik a telefon, gyorsabb lett a rendszer és már bizony hozza az android 2.3 szintjét. Nyilván az ICS majd elveri gyorsaságban, de egy telefont nem ez alapján kéne megítélni. De itt már miliszekundumokról beszélünk, ha ezt sem tudjuk kivárni.....

Folyamatosan nézegetem a mobilos híreket, de eddig még nem találkoztam olyan telefonnal, ami érdemben átvehetné az N8 szerepét.

Még az új Nokia 808 sem, ami szintén symbian és kamera terén ugyan történt előrelépés, de formavilág és anyaghasználat valamint összeszerelés szerint visszafejlődés történt. Ezért ő sem jöhet számításba!

2012. márc. 23. 10:23
 17/17 Radnay Erica válasza:
Szerintem is az N8 a legjobb minden szempontból !!!
2012. márc. 30. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!