Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért mondják hogy az iphone...

Miért mondják hogy az iphone szar?

Figyelt kérdés
Iphonom van 2G-m van bele esett a vizbe berepedt épernyővel,le ejtettem,megtapostam,becsuszott az ágy mögé,porba is eset,szoval nem vigyázok rá és minden muködik rajta.

2012. jan. 27. 21:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 stefanitsr válasza:
35%

2014-et írunk, a kérdést 2012-ben tették fel, de mindmáig érdekes.

Számos dolog miatt van, hogy az iphone sikeres (induljunk innét). Sikeres= sokan megveszik, és ugye relatíve sok profitot generál. Ennek az oka az, hogy a fő felvevő piaca Amerika, ahol az átlagpolgároknak, hát hogy is egyszerűsítsem, nem erőssége a logikus, analitikus, kritikus és kreatív gondolkodás. Elfogadják azt amit a szomszéd mond, amit a Dzsó bácsi mond és amit a reklámok mondanak, és azok bizony nagyon nagyon rámennek arra, hogy az igazán segghülye embereknek kedvesen, aranyosan, nagyon megértően, egyetértően, hülyegyerekekhez való szép búgó hangon lassan, odafigyelve, artikuláltan beszélve, de végül is drágán elsózzanak dolgokat, amik köré egy rakás fizetős szolgáltatás társul, alapvetően legálisan nem megkerülhetően (mert jailbreak azért van ugye, és nem is véletlen hívják úgy, ahogy).

Másrészről, részben ezért, részben azért mert az apple tud ajánlani egy device management szoftvert az eszközeihez, ezért a vállalati szektorból is igen sok cégnél sztenderd az iOS, annak ellenére, hogy ma már felhasználó szempontból túlzás nélkül egy igencsak limitált képességekkel megáldott őskövület, egy programozási dinoszaurusz, egy csodával határos módon jégbe fagyott, és a kiolvadás után életben maradt neandervölgyi tech-ősember (tehát, vállalati szektor -> nagy tömegbázis, nagyon nem költség analitikusak ők sem, illetve szemrebbenés nélkül rányomják a userekre az egyébként kifogásolható eszközt, ha az könnyen, kevés fáradtsággal managelhető központilag).

Visszatérve kicsit az őskövületségre: Ennek köszönhető relatív gyorsasága (őskövület kód alapok, erősen behatárolt, korlátozott képességekkel, pl sokáig nem tudott olyan alapvető dolgokat pl mint multitaszking) a mostani relatív erős hardveren (android világának ugye max középkategória, vagy alatta) tényleg rohan mint a szél, persze az már más kérdés, hogy az ikonok megjelenítésén, az ikonokon kis piros gömböcbe rajzolt számok megjelenítésén, meg a 200 Hz-es jobbra-balra söpörhető screeneken túl egyébre gyakorlatilag képtelen, szóval olyan nagyon nem erőlteti meg a hardvert, multitaszking képességek limitáltak).

Elkalandoztam, bocsi. Tehát a most már 2011 óta csökkenő eladási százalék mögött bizony legalább a fele ugye nem magánfelhasználó, és mint ilyen NINCS szabad választása azt tekintve, hogy milyen rendszert használna legszívesebben, tehát az eladási számok mögött bizony legalább harmada-negyede úgymond nem önálló, szabad választás. (Úgy mellesleg megjegyzem, hogy idéntől nálunk is céges sztenderd az ájfos, innét a végtelenül őszinte szimpátia ezen csodálatos szoftver és hardver produktumok iránt). Tehát akkor a számok mögötti magyarázat valahol érthetőbbé vált mindenki számára.

A hiányosságok főleg az android világából érkezőknek és otthonosan mozgók számára egyértelműen, pofonszerűen láthatóak és igencsak fájdalmasak, kezdve az átméretezhető widgetek teljes hiányától, az ikonok pakolhatóságának hiányától, az on-screen billentyűzet lecserélésének teljes lehetetlenségén át, a bluetooth hiányossagain keresztül, a gagyisztikus küllemű ios7-es látványborzadáján át a tudatig, hogy mindezt milyen drágán kaptad meg milyen alapszintű hardverrel. Mert ugye lehet itt lázongani, hogy így optimalizált szoftver, úgy király ezen a hardveren, de ácsi, pl a kép amit készítesz, vagy a videó amit felveszel, letöltesz, az ugyanúgy fogja a memóriát fogyasztani mint androidos eszközön, és a feldolgozási kapacitás is annyi amennyi, és ahhoz csak idő kérdése mikor lesz kevés a hardvered.

A négyes androidok óta meg a stabilitás kérdés nem kérdés, s3 lte-t használok magáncélra napi szinten, 650+ óra eseménytelen uptime-ot bármikor röhögve összehoz, pedig aztán mindenre használom amire lehet és kb csak orrfújásra nem jó. Amíg kapni lehetett 4s-t a trémobilnál ugyanannyiba került mint az s3 lte, de gyakorlatilag a poros lábnyomába nem léphetett a 4s az s3-nak, semmilyen szinten leszámítva mondjuk a fém keret csillogását.

Emellett bizony törik. És nem is különösebben kell leesnie, hogy igen gyorsan legyen egy szilánkosra tört hátlapod, amit aztán 1x rongyért cserélnek.

Arról nem is beszélve, hogy EU-ban az értékesített telefonokon, nyájfónt kivéve a mini-mikro USB az elfogadott töltő és adat csatlakozó. Nyájfón ? Neeem. Lightning vagy a csoda előző generációs féltégla csati. Nem közösködünk semmivel elv. A mikro USB autós töltő így például természetesen hasznavehetetlen.

Véletlenül teletoltad a telefonod videóval vagy képpel ? Hát mikro SD bővíthetőséget sütheted, mert erre nincs mód. OTG eszközök egyszerű 1500 forintos kábellel ? Mit te képzelsz, én az apple vagyok csillogok, státusz szimbólum vagyok ! Használhatóság ? bahh, minek az neked, érezd a féjm keretet és élvezd ! Pendrive-billentyűzet-külső egér ? Baromság. Nem kell neked. Lemerült az akku ? Keríts gyorsan egy lightning töltőt valahol ha már voltál olyan sügér, hogy otthon hagytad a kábelt, mert akkut nem fogsz cserélni az ziher.

A másik aggasztó dolog a fejlesztésre való hajlandóság teljes, abszolút hiánya. 5c -> műanyag tokos 5. 5S: 64 bit processzor (kb felránthatod a bájdorongra ha pl nem társítod 4gb-nál nagyobb memóriával), ujjlenyomat olvasó, egy ledes helyet két ledes vaku, némi faragás a kamerán, egy tök ugyanolyan házban mint az előd. 4->4s ? hagyjuk. iOS6-iOS7 ? Ez most komoly ? Ez a fejlesztés, hogy egy relatív elegáns küllemből csináltunk egy óvodai gyerektablet kinézetű küllemet olyan funkciókkal, amiket az android megjelenésekor tudott ?

És konklúzióként: Ha kicsit is technológia orientált ember vagy, akkor számodra egy ilyen csapásiránnyal megáldott céget akár kis összeggel is támogatni egy alapvetően borzasztó rossz gondolat, nem ám annyiért amennyibe az adott technológia kerül. Én ott tartok, hogy céges telefonként kellene ilyen eszközt használnom, tehát rám háruló költségvonzata csak az esetleges rám bizonyíthatóan tudatos rongálás esetén volna, de keresem a kibúvókat és a kiskapukat, amikkel ezt elkerülhetem-halaszthatom, és végső soron ha máshogy nem lesz erre lehetőségem akkor bizony inkább felvállalom a céges telefonköltségeket is a saját előfizetésemen, mintsem hogy egy ilyen gondolatvilágot képviselő eszközzel mutatkozzak nyilvánosan! ÉS még akkor nem is elemeztem a magyarországon oly hihetetlen mértékben elharapódzott sznobfaktort, ami ezzel a termékcsaláddal társítható.

No röviden és velősen ennyi. Várom a kommenteket. :D

2014. jan. 19. 19:25
 52/67 anonim ***** válasza:
Ha az illetőnek androidja van valószínűleg azért, mert akkor be kéne ismernie, hogy az androiddal alaposan mellényúlt. Legalábbis egy iPhonehoz képest. Egyébként még lehet, hogy pár embernek az ára nem tetszik, habár ettől a telefont nem mondanám szarnak.
2014. aug. 5. 18:45
 53/67 anonim válasza:
Bocsi, de szerintem az iPhone nem nagy durranás, nem éri meg a pénzt, amit az ember kiad érte. Szetintem egy Xiaomi Mi3 (64 GB) sokkal jobb, és esetenként olcsóbb is. Az iPhone azoknak az embereknek való akiknek a telefonjukon kívül nincs mivel felvágni.
2014. aug. 8. 20:23
 54/67 anonim válasza:

Képzeljétek android után kaptam egy Iphone-t. Persze szügségem nem volt rá. Fagyott a régi értem én,de egy alapkategóriás, olsóbb androiddal is boldogan mosolyogtam volna.

Mert ige szép a képe,gyors.. Éééés ennyi!

Az android telefonomon a csillagokat az égről is lekaparhattam,mert igen elismerem az árúház tele van szeméttel és reklámmal(az iphone-n is van csak ott rendesen ki tudod "ikszelni".. KÖSZÖNÖM!)

,de annyi lehetőségem volt az alkalmazásokkal átlépni a telefonom kapacitásán,hogy..

Most itt bajlódok az itunes-sal,mert máshogy mozdulni sem birsz! Elnézés kérek,de az alkalmazások 70%-a fizetős és a a szlogen? Az Itunes store szlogenja:

"A világ első számú zeneáruháza sokkal többről szól a zenénél. Filmeket, alkalmazásokat, játékokat és könyveket VÁSÁROLHATSZ."

Akinek van pénze vegyen Iphone-t és vásároljon csak! Én pedig csak szivok,mert kedvesek akartak velem lenni!

Szóval igen.. Egy szar! És nem azért,mert irigykedek,hanem,mertkorlátok közé szorit...

Bocsánat a helyesirásért angol bill..

2014. aug. 16. 10:38
 55/67 anonim válasza:
Mert a Iphone az egy nagy rakás kaki :3 és nekem is az van próbálj ki egy Sony Xperia Z2 esetleg 3-t és nézd meg a különbséget :P és én utálom a Iphonet egyébként ma már egy tény hogy az Iphon-nal szinte minden jobb
2014. okt. 18. 15:42
 56/67 anonim válasza:

Régi kérdés tudom, de azért megírom a válaszomat.

Az iPhone-t a legtöbben azért utálják, mert drága. Igen, tényleg túl van árazva ahhoz képest, amilyen a hardvere, de még is nagyon jól van optimalizálva. Szerintem a kezelőfelülete is jobb(de ez csak magán vélemény).

Ha az apple csinálna egy telefont olyan hardverrel ami pl. van egy Galaxy S4-nek van, nagyon durva telefont hoznának létre. De ehelyett inkább rohadt sokat keresnek rajta, gyengébb hardvert raknak bele, de még így is gyors és stabil.

Én is régen utáltam az iPhone-t, amikor megláttam a hardvert mindig azt hittem, hogy rosszabb csomó androidos telónál.

Szerintem aki szarnak nevezi az nem teljesen látja át a telefonokat. Androidos telókkal az a baj, hogy csak akkor jó ha van legalább 2gb ramod, különben befagy, lelassul, stb... Ezért jobb az iOS, és hamarosan veszek egy iPhone 4s-t szerintem(meguntam az androidot).

2014. okt. 28. 10:32
 57/67 anonim válasza:
(előző vagyok) Ja és ha valaki azért sír, hogy fizetni kell pár appért, az ássa el magát. Ha megtudta venni a telót 100-200ezer forintért akkor pár 100 ft szerintem már nem lesz nagy dolog.
2014. okt. 28. 10:34
 58/67 anonim válasza:

mennyibe kerül most az iphone6? 180któl KEZDŐDIK...

nem akarom sztárolni a samsungot mert az okostelefonjai szarok (htc one mini 2mag 1gb ram ugyanolyan sebességgel mint s3 4mag 2gb ram)

hTC one m8 ami jelenleg a legjobb telefon a piacon (talán a nexus a vetélytársa de azon meg túl "szűz" droid van) 123k ft-tól lehet venni kártyafüggetlen és meg bővíthető is.

az iphone-ra visszatérve kb ugyan az mint a wp (zárt szoftver) aki csak telefonálásra használja annak hibátlan csak hát ugye a wp-t be tudták lőni az értékének megfelelő árra :)

2015. febr. 7. 13:07
 59/67 anonim válasza:
Utolsó + 1, az Iphone egy túlárazott telefon tele olcsó alkatrészekkel, sok marha meg veszi, mert csak a design számít, (szerintem egy nagy tégla, ronda, de ez saját vélemény), ,és ez az összes Apple termékre igaz, a márkát fizetik meg, de ez nem számít, egyszerű státusz szimbólum, nekem Samsung Galaxy Note 4-em van, anno 200k-ért vettem kártyafüggetlenül, és aki azt állítja, hogy az Iphone a legjobb telefon az baromira nem ért hozzá, mert rohadtul nem így van.
2015. márc. 8. 17:18
 60/67 anonim válasza:
ájfost csak a birkák vesznek!! és nem azért mondom mert irigy vagyok, 10 db 6ost is tudnék venni de egyszerűen nincs rá szükségem, halkan megjegyzem az okosszar teló használóinak 90% sincs de kel mert ez a menő meg ez a divat!!(sőt semmilyen okos-szar-telóm nincs) ez a ti ájfosotok egy túl árazott szar amit ebben az országban adnak csak ilyen drágán, (külföldön sokkal olcsóbb és nem éhbéres munkahelyek vannak mint itt) de miért is adnák olcsóban mikor a sok birka ennyiért is megveszi!!!!! Ebben az elbaszott országban azon vannak hogy jó magas legyen adó/áfa stb a fizetések meg jó szarok!!!
2015. márc. 24. 17:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!