Csak én vagyok ilyen, vagy más sem szereti az érintőképernyős telefonokat?
"Én nekem egyszerűen hiányozna az érintőképernyőröl valami! Olyan támasztékszerű! "
Egy képernyő milyen legyen? A nyomógombosod képernyője talán különb?
"Nem vagyok hülye a mobiltelefonokban! "
A beszólásod alapján nem győztél meg róla.
"Mert a mostani nagyon gagyi fekete-fehér képernyőjű telefonom remekül bírja! Sőt!"
A gyártó azt gyártja amire kereslet van. Ezer emberből talán egynek kellene. Erre nem lehet piacot alapozni.
"Én akartam WIFI-s telefont ráébresztettek, hogy felesleges! Miért? Mert internetezni a gépen kell!"
Jó, neked nem kell, nekem igen. Pl a Skype segítségével mindig elérhető vagyok ingyen.
"Egyébként meg mondjátok már meg akkor, hogy miért ne vegyek NOKIA márkájú mobiltelefont?"
Senki se mondta hogy vegyél bármit is.
"Ja! Meg a népszerű Androidnak köszönhetően nyomják réfele a vírust! Sybian-ra kevesebb van!"
Az android vírus dolog olyan gyerekcipóben jár hogy nem téma. A vírusos fájljaidat meg symbiannal is szét tudod hordani.
"És ti miért vesztek okostelefont?"
Mert a MI elvárásainknak megfelel. Ne haragudj érte.
"Látom nem rakjátok ki a neveteket!"
A te nevedet se látom. Vagy ez van a személyidbe írva? Melyik a keresztneved? A bali vagy a pupos?
Megosztalak vele!
A NOKIA régebben nagyon jó nyomógombos telefonokat gyártott! Rengetek ember NOKIA telefont vásárolt! A NOKIA-t mindenki szerette! Egyszerű menüje miatt, könnyen kezelhetősége és a stílusossága! A többi gyártónak mint pl: SAMSUNG, LG, ezeknek semmi esélyük nem volt elnyomni a NOKIA telefonokat! Később amikor bejött a SAMSUNG Corby az érintőképernyős telefon, akkor kezdődött csak el igazán az érintőképernyő divat lenni! Ezek ahogy hónapról hónapra fejlődtek, bizony sokan elpártoltak a NOKIA-tól az érintőképernyő miatt. A NOKIA fejlesztők ezzel nem nagyon törődtek, inkább csak fejlesztették a NOKIA telefonokat a maguk kis világa szerint! Később amikor már divatos lett az érintőképernyős telefon, akkor a NOKIA észrevette, hogy egyre többen teszik le a NOKIA telefont! a NOKIA is óvatosan elkezdte az érintőképernyős telefonok gyártását! Például: NOKIA X3-02! Utána terjedtek el az operációs rendszerű telefonok! Mint tudjuk a régebbi NOKIA telefonokon vagy nem volt operációs rendszer vagy csak egy Series 40 a SAMSUNG telefonokon azok is így voltak! Vagy nem volt rajta rendszer, vagy pedig általában a SAMSUNG Bada OS-t rakták rá! Így miután kijött az Android így még többen tették le a NOKIA telefonjukat, és ez így még nagyobb veszteség volt a számukra! A NOKIA nagyon-nagyon nagyon rövid ideig próbálta fejleszteni a nyomógombos telefonokon lévő Series 40 operációs rendszert, ám ez nem járt sikerrel! Mivel az Androidot és egyre több gyártó vette át így a NOKIA fejlesztőinek tenni kellett valamit! A NOKIA így elkezdte nyomni az érintőképernyős telefonokat, de a NOKIA lassabban dobott piacra új telefonjait mint a többi gyártó. És itt jött a rossz döntés! A NOKIA szerződést kötött a Symbian-nal, hogy MINDEN új telefonra ami bírja rakjanak Symbian-t, és addig rakják a telefonjukra a Symbian-t ameddig az operációs rendszert fejlesztő cég be nem csődöl! Így megkötötték a szerződést! De a NOKIA akkor vette csak igazán észre, hogy ez nem jó amikor érkeztek rá a frissítések! Ugyanis amikor az Androidra kijött egy frissítés akkor szinte majdnem minden megváltozott benne! Más szóval nagy változások voltak benne! A Symbian-nál azonban nagyon kicsi változások voltak, és sok visszajelzést is kapak, hogy a rendszerük lefagy! Most mondok egy példát! Amikor Androidra kijött egy frissítés akkor ott hatalmas változások voltak: Más a menürendszer! Több és szebb ikonok! Jobb animáció..! Amikor meg a Symbian-ra kijött egy frissítés, ott meg sak annyi, hogy 1-el többfajta menürendezést tudsz beállítani, meg meg annyi , hogy kb 40 másodperc helyett csak 38 másodperc kell neki, hogy a rendszer felálljon! Ez csak egy példa volt, hogy értsd mire gondoltam! Állítólag, én úgy tudom, hogy a Symbian fejlesztői cég 2012 végére becsődöl, és nem adnak rá ki frissítést! Az már a NOKIA fejlesztőin áll, hogy miután csődbe ment majd a Symbian fejlesztői cég, hogy a NOKIA telefonjukra továbbra is Symbian-t raknak majd, de úgy, hogy például az 5.1.2-es verzió után már nem lesz frissítés (mert becsődölt a cég)), vagy pedig fogják magukat és kitalálnak saját maguk egyet, vagy pedig keresnek, egy normális operációs rendszer fejlesztő céget ami kizárólagosan telefonokra tervez operációs rendszereket és azokat teszik majd rá, vagy pedig kénytelenek lesznek Androidot felrakni a telefonjukra!
Mint tudjuk a régebbi NOKIA telefonokon vagy nem volt operációs rendszer vagy csak egy Series 40 a SAMSUNG telefonokon azok is így voltak! Vagy nem volt rajta rendszer, vagy pedig általában a SAMSUNG Bada OS-t rakták rá!
A régebbi Nokiákon vagy az általad említett Series 40 volt, vagy pedig a jó öreg Symbian. Mert hogy azok már okostelefonok voltak.
A Samsung meg nagyon nem úgy volt mint a Nokia. Bada OS-t se tehetettek a telefonjaikra, mert az akkor még nem volt.
Egy Samsung akkoriban zárt rendszeres volt és kész. De még az android előtt volt Windows Mobile-os telefonjuk is, meg egy Symbianos telefonjuk is. Ami mellesleg a leggyorsabb Symbiant futtató telefon lett (Omnia HD). Aztán jött az android aztán kb. 1,5 éve a Bada.
A többi meglátásod viszont egész jó.
"Mint tudjuk a régebbi NOKIA telefonokon vagy nem volt operációs rendszer"
Helyesbítek: Nem mint tudjuk, hanem mint ahogy te tudod.
Volt oprendszer. Csak nem nyílt.
Nagyon meghatott a Nokiás leírásod, de nem ezért vettem érintős telefont.
Az elvárásaimat, igényeimet összehasonlítottam a kínálattal, egy helyen egyezett, azt megvettem. Nálam nem volt kizáró ok az hogy csak pár gomb van rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!