Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A telefonomra felmásolt...

A telefonomra felmásolt online jegy vonalkódját (vagy QR-kódját) le tudják olvasni kézi kódolvasóval vagy bármilyen más módon?

Figyelt kérdés

Ha a bejáratnál állok és fel kell mutatnom az online jegyemet telefonról?

Vagy mindenképpen ki kell nyomtatni egy A4-es papírlapra?

Most vásároltam először!

2023. jún. 2. 15:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Én napi szinten járok tömegközlekedéssel, és a kalauzok ma már kötelezően használnak kézi QR-kód olvasót, ami jelzi, hogy érvényes-e a jegy/bérlet, és igen, ezek a telefon kijelzőjéről is le tudják olvasni az appon vásároltat! Egy utasnál egyszer volt kisebb fennakadás, amikor feljebb kellett nyomni a kijelző fényerejét, hogy a kütyü érzékelni tudja!

Appon vásárolt buszjegyhez pedig felszállás előtt a telefon kamerájával be kell olvasni a busz oldalán lévő QR-kódot, úgy érvényes!

Másban nincs tapasztalatom, de ezek ma már amilyen elterjedt dolgok, tutira mindenhol használnak hozzájuk olvasót, hogy ne lehessen csalni a másolt, lejárt, vagy egyéb módon érvénytelen jegyekkel!

2023. jún. 2. 15:46
 12/32 A kérdező kommentje:
Mondjuk én olyan vagyok, ha megvettem a jegyet és be tudom mutatni, a security-n is átgázolok, balhét csinálok, ha kell! :))
2023. jún. 2. 15:47
 13/32 A kérdező kommentje:
10. És ha elkap egy zuhé és elázik a papírlapom, akkor a napfény megszárítja? Vagy elnézőek lesznek velem? :)
2023. jún. 2. 15:49
 14/32 A kérdező kommentje:
Főleg ha elkenődik minden, ami a papírlapon van és még patronom sincs?
2023. jún. 2. 15:50
 15/32 anonim ***** válasza:

Telefonon fel lehet mutatni. A mai olvasók olvasnak mindent.

Ha olyan olvasú van ami nem, akkor az az ő hibájuk. Gondoskodtak volna megfelelő technikáról.

Esetleg még olvasd el a mailt és a jegyet, hogy bele van-e írva, hogy kinyomtatva kell odavinni.

2023. jún. 2. 15:55
 16/32 A kérdező kommentje:
Mindenképpen nyomtatva vinném, hogy esetleg összegyűrődjön, leköpje egy hajléktalan vagy elázzon egy júniusi zivatarban.
2023. jún. 2. 15:57
 17/32 A kérdező kommentje:
Ha én online jegyet árusítanék, akkor a mai technikai innovációra gondolván lépést tartanék, azaz MINIMUM olyan kézi leolvasókat alkalmaznék, amik az 5 évnél régebbi telefonok képernyőjéről is olvassák a vonalkódot, de csak magamból indultam ki.
2023. jún. 2. 16:00
 18/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm 11-es! Elég alapos információkat adtál, bár ez a buszos téma még mindig nem tiszta. Szóval kamerát is kell használni! Én úgy képzelem el, hogy van egy jegyem applikáción vagy bármilyen más dokumentumon keresztül (a telefonomon), és azt olvassák le buszon vagy bárhol, valamilyen kódleolvasó segítségével. Szóval nekem ez a kamerázás már egy kicsit morbid, de lehet hogy én vagyok túlzottan maradi!
2023. jún. 2. 16:03
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Leköpje egy hajléktalan 😀 akkor már leszarja egy galamb, kilyukasztja egy repülő darázs, hassal rádobja a lekvároskenyerét egy pap, átnyomja rajta a cigicsikket egy zsidó. Ezekre is hatalmas esély van 😆
2023. jún. 2. 16:04
 20/32 anonim ***** válasza:
Le tudsz tölteni QR olvasó applikációt. Ami megnyitja a kamerádat, és berögzíti, így neked nem kell lézeres olvasó egyszerűen okostelefonnal bevihető a kód
2023. jún. 2. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!