Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A telefonomra felmásolt...

A telefonomra felmásolt online jegy vonalkódját (vagy QR-kódját) le tudják olvasni kézi kódolvasóval vagy bármilyen más módon?

Figyelt kérdés

Ha a bejáratnál állok és fel kell mutatnom az online jegyemet telefonról?

Vagy mindenképpen ki kell nyomtatni egy A4-es papírlapra?

Most vásároltam először!

2023. jún. 2. 15:14
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Vonatjegy? Mozijegy? Buszjegy? Nem mindegy, hova szól és hogy ott milyen leolvasókészüléket használnak. Gondolom valahol leírták, hogy hogyan kell a jegyet bemutatni és lehet-e képernyőn, szóval az adott cég honlapját édemes feltúrnod.
2023. jún. 2. 15:21
 2/32 A kérdező kommentje:
Általánosságban kérdezem. Ez konkrétan egy előadásjegy, szóval mintha moziba, színházba vagy koncertre mennék. De az utazással kapcsolatos megoldás is érdekel!
2023. jún. 2. 15:24
 3/32 anonim ***** válasza:
Ha adnak QR kódot, lesz leolvasó is. Vagy kézi, vagy valahova rögzítve. Ugyanúgy működik mint a vonalkód, egy lézer olvassa le. Lehet képernyőn is, de kinyomtathatod akár...
2023. jún. 2. 15:25
 4/32 A kérdező kommentje:
Kaptam egy jegyet emailben, amin a nevem, a vonalkód és a rendezvény információi szerepelnek. Ezt tölteném fel a telefonomra jpg, pdf vagy bármilyen formátumban. Ha kinagyítanám a nevemnél és a vonalkódnál, akkor gondolom le tudnák olvasni, nem kell ehhez külön kinyomtatni. Mert ha mondjuk nincs nyomtatóm, vagy a nyomtatóba patron, akkor megszívtam!
2023. jún. 2. 15:28
 5/32 A kérdező kommentje:
3. Sima vonalkódos.
2023. jún. 2. 15:28
 6/32 anonim ***** válasza:
Vonatjegyet lehet telefonról felmutatni, sőt az appban van is jegybemutatás funkció, de a pdf jegy telefonra letöltve is használható, nem kell kinyomtatni, de nyomtatva is érvényes. Mozijegynél a Cinema City, a Budapestfilm mozijai és az Etele Cinema is elfogadja telefonról a kódot. Viszont például a Vígszínháznál pár éve még ki kellett nyomtatni, telefonról nem fogadták el, de ez lehet azóta változott. El kell olvasni az adott szolgáltató online jegy felhasználási feltételeit.
2023. jún. 2. 15:30
 7/32 anonim ***** válasza:

A MÁV-Start ugyan elfogadja telefonon bemutatva is a jegyet, de ha a készüléked csak gyengébb fényerőre képes (mert pl. régebbi fajta), akkor nehézkes lehet a leolvasás. Főleg, ha süt a nap. De nekik van rá megoldásuk, ha nem megy, vagy legyint a kalauz, vagy bepötyögi a telefonján a jegyen betűvel is szereplő kódot és az ugyanaz, mintha leolvasná.

Egy tipikus mai telefont egy tipikus leolvasó szerintem ugyanúgy le tud olvasni, mint a papírt. De ha peched van, és pont nem, és az adott rendezvényszervező is elvileg kinyomtatott jegyet vár, akkor megszívtad.

Ha írják, hogy telefonon is elfogadják, akkor oké. Akkor is megkockáztatnám, ha 5 évnél nem régebbi a telód és beltérben vagy naplemente után lesz a leolvasás.

2023. jún. 2. 15:38
 8/32 A kérdező kommentje:
Gondolom ha valamilyen kézi kódleolvasóval vagy bármilyen más szkennerrel rendelkeznek, akkor oda tudom nyújtani a telefonomat, be tudják olvasni. Mert megmondom őszintén, nem szívesen mászkálnék egy kétes életű papírlappal, pláne ha esne az eső!
2023. jún. 2. 15:40
 9/32 A kérdező kommentje:

"De ha peched van, és pont nem, és az adott rendezvényszervező is elvileg kinyomtatott jegyet vár, akkor megszívtad. Ha írják, hogy telefonon is elfogadják, akkor oké."

Igen, fontos hogy írtátok, hogy mik a rendezvényszervezők elvárásai! Ha papírlap, akkor papírlap! Csak furcsállanám ezt a maradiságot 2023. júniusában, ha már online jegyárusítás lehetősége is fennáll!

6 éves a telefonom amúgy!

2023. jún. 2. 15:45
 10/32 anonim ***** válasza:

Értem, de ha azt kérik hogy nyomtasd ki, de nem nyomtatod ki, nem a mi hibánk.

Ne minket győzz meg, hanem járj utána hogy mi van akkor ha ...

2023. jún. 2. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!