Az átlag embernek mi szüksége van 500-600 ezres telefonra?
Olvastam egy cikket, ha hihetünk neki, Bill Gatesnek valami samsung telefonja van, amit ajándékba kapott, az ára kb. 500e (huf).
Na igen, csak ő egy tech óriás vezetője volt, milliárdos vagyonnal.
Ezzel szemben tök átlagos kerestű, munkakörű embereket látok drága telefonnal, ők nem igazgatnak milliárdos kapitalizációjú cégeket.
Átlagos fizetés legyen nettó 300e (KSH alapján).
Ez azt jelenti, hogy ha önerőből akarná megvenni az 500-600-es telefont, az full kéthavi fizetést kellene összegyűjteni, de nyilván annyit nem tud, ha csak 100e marad hó végére, az is 6 hónap.
Nyilván áruhitel, meg telekom szolgáltatók havi részletre, így meg tudja venni 2-3 év hűséggel, havi 20e -vel. Kissé túlárazott, de nem baj.
És mire használja? Facebook, messenger, insta, random usless fotók, aminek a minősége sem nagy szám.
Nem használja ki az erőforrásokat.
A pénztárcájához mérten irreális pénzköltés (vajon mellette mennyi megtakarítása van, van egy EÜ biztosítása stb. ami talán 1000x fontosabb).
Attól, hogy jól néz ki, és a mikro baráti körében ez elismerést jelent (de miért is, meg kiktől is?) akkor is irreális a gazdálkodásához képest.
Kiszedtem, mert az nem kérdés, racionális indoka van. De a kényelmes, gyors stb az akkor is "fölösleges" extra luxus, ha a hátadon pörögsz.
Milyen tanácsról beszélsz? Nem kértem tanácsot. :D
A kérdés az átlagemberről szól. Az átlag szerintem szeret(ne) appokat használni.
Előbb még ezt írtad: "valaki gyakorlatilag nem tölt le soha semmit"..
Semmi "probléma" nincs vele, csak az átlag user nem így szokott működni.
Mint írtam, úgy szokott működni hogy az átlag felhasználó használja a telefont, letölt, appokat használ, böngészget stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!