Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az átlag embernek mi szüksége...

Az átlag embernek mi szüksége van 500-600 ezres telefonra?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikket, ha hihetünk neki, Bill Gatesnek valami samsung telefonja van, amit ajándékba kapott, az ára kb. 500e (huf).

Na igen, csak ő egy tech óriás vezetője volt, milliárdos vagyonnal.

Ezzel szemben tök átlagos kerestű, munkakörű embereket látok drága telefonnal, ők nem igazgatnak milliárdos kapitalizációjú cégeket.

Átlagos fizetés legyen nettó 300e (KSH alapján).

Ez azt jelenti, hogy ha önerőből akarná megvenni az 500-600-es telefont, az full kéthavi fizetést kellene összegyűjteni, de nyilván annyit nem tud, ha csak 100e marad hó végére, az is 6 hónap.

Nyilván áruhitel, meg telekom szolgáltatók havi részletre, így meg tudja venni 2-3 év hűséggel, havi 20e -vel. Kissé túlárazott, de nem baj.

És mire használja? Facebook, messenger, insta, random usless fotók, aminek a minősége sem nagy szám.

Nem használja ki az erőforrásokat.

A pénztárcájához mérten irreális pénzköltés (vajon mellette mennyi megtakarítása van, van egy EÜ biztosítása stb. ami talán 1000x fontosabb).

Attól, hogy jól néz ki, és a mikro baráti körében ez elismerést jelent (de miért is, meg kiktől is?) akkor is irreális a gazdálkodásához képest.

2023. jan. 17. 11:07
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
0%

Kiszedtem, mert az nem kérdés, racionális indoka van. De a kényelmes, gyors stb az akkor is "fölösleges" extra luxus, ha a hátadon pörögsz.

Milyen tanácsról beszélsz? Nem kértem tanácsot. :D

2023. jan. 17. 15:48
 42/58 anonim ***** válasza:
78%
500-600 ezres telefonokról szólt a kérdés, egyesek meg jönnek ide védeni egy sokkal olcsóbb régi iPhone-t is, mintha kellene. Persze 200 ezres telefon sem kell mindenkinek, és a szoftverfrissítés sem létfontosságú egyáltalán, főleg ha valaki gyakorlatilag nem tölt le soha semmit... Tehát átlagemberek esetén ez sem nagyon fogadható el érvként. Nekem egy 2015-ös Samsungom is van, ami szintén tökéletesen használható még. Talán néhány app új verzióját már nem tudnám rá letölteni, ez legyen a legnagyobb probléma. Mást is alig töltök le, tehát az esetleges veszélyes szoftverhibák is kevésbé érintenek.
2023. jan. 17. 15:58
 43/58 anonim ***** válasza:
24%

A kérdés az átlagemberről szól. Az átlag szerintem szeret(ne) appokat használni.

2023. jan. 17. 16:03
 44/58 anonim ***** válasza:
78%
Ez csak példa volt, egy csomó app tökéletesen működik rajta. Nem próbáltam ki mind az 1 milliót.
2023. jan. 17. 16:08
 45/58 anonim ***** válasza:
0%

Előbb még ezt írtad: "valaki gyakorlatilag nem tölt le soha semmit"..

2023. jan. 17. 16:18
 46/58 anonim ***** válasza:
33%
#45 És ezzel mi a probléma? Nem magamra gondoltam, hanem a korábban (mások által is) említettekre.
2023. jan. 17. 16:21
 47/58 anonim ***** válasza:
24%

Semmi "probléma" nincs vele, csak az átlag user nem így szokott működni.

2023. jan. 17. 16:53
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
#47 Hanem hogy szokott működni? Nem arra céloztam, hogy mindenkinek jó egy ilyen régi telefon is, hanem hogy a több éves támogatás nem mindenkit érdekel, nem azért vesznek iPhone-t, talán nem is tudnak róla, nem is értenek hozzá. Persze ez hasznos, és becsülendő dolog az Apple-től, sokan értékelik is. Az más kérdés, hogy ez is be van építve az árába.
2023. jan. 17. 17:05
 49/58 anonim ***** válasza:
70%

Mint írtam, úgy szokott működni hogy az átlag felhasználó használja a telefont, letölt, appokat használ, böngészget stb.

2023. jan. 17. 17:18
 50/58 anonim ***** válasza:
70%
De mint írtam, ebben sincs feltétlenül akadályozva attól, hogy régi a rendszer amin fut.
2023. jan. 17. 17:22
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!