Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért használhat valaki...

Miért használhat valaki nyomógombos telefont?

Figyelt kérdés
Attól eltekintve, hogy nincs pénze (bár némelyik drágább, mint egy olcsóbb okostelefon), esetleg nyugdíjas, vagy kifejezetten strapabíró telefonra van szüksége. Más nem jut eszembe.
2023. jan. 5. 14:58
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
100%
Apukám 86 éves, nem fogok neki okostelefont venni, még ezt is alig tudja használni, nem hogy egy okosat. 8 éves Nokiája van, 1 hétig kibírja egy töltéssel, nekem csúcskategóriás Samsungom van, 1 napot alig bír ki ha sokat nyomogatom.
2023. jan. 5. 15:52
 12/54 Szirty ***** válasza:

Megvan a maga előnye annak is.

Csak telefonálásra használva sokkal kényelmesebb és gyorsabb mint egy érintőképernyős okostelefon.

Továbbá egy töltéssel elmegy 7-10 napot.

2023. jan. 5. 16:04
 13/54 anonim ***** válasza:

Nagyon le vagy maradva kérdező, már egy jó ideje zajlik az Okostelefon Ellenes Forradalom!

Rengeteg embernek elege lett az internet, szociális média függőségből, abból hogy állandóan pittyeg a telefonja és dopamin függők lettek, a telefon irányítja az életüket. Ráadásul nyomon követ, lehallgat, "trackel", hogy a nagyvállalatok zsebeit tömjék (de érdemes Edward Snowdent is meghallgatni a témáról).

A buta telefon egy amolyan kényszerítés, dopamin-detox, mert egy ilyen telefonon mást nem tudsz csinálni.

Angolul keress rá:

- Anti-Smartphone Revolution

[link]

De rengereg anyag van a neten a témáról, kulcsszavak: dumb phone, feature phone, basic phone.

A buta telefonok újra jönnek fel.. KaiOS, Punkt, Light Phone egyre népszerűbb. Ezekről a telefonokról már csak wifi, hotspot és üzenetküldő kliens hiányzik, és maga lesz a tökély...

2023. jan. 5. 16:05
 14/54 A kérdező kommentje:

#8 Ezt egy pirossal jutalmazom, gondolom örülsz.

#9 Szerepel a kivételek között

#10 Nem mondok, saját tapasztalat, több modell. Ha csak ez számít, itt van egy pár, az egyiknek pl. majdnem 2 hónap a készenléti ideje, persze elég vaskos. De egy sima Xiaomi sem hiszem, hogy aktív használat nélkül gyorsan lemerülne. Kell is a nagy kapacitás, mert fárasztó pár naponta töltőre rakni, ugye? [link]

Nem szólok le senkit, és nem lesz következő fokozat, nekem pl. egy kb. 20 ezret érő 5 éves telefonom van, de a kb. 8 éves, gyakorlatilag értéktelen Lumia 610 is megvan még, és abban is sok hasznos funkció van.

#11 Szintén szerepel a kivételek között. A sokat nyomkodott csúcstelefon üzemidejét meg nem egy alig használt nyomógomboséval kell összevetni. Ha az is sokáig bírná, de cserébe gyenge lenne alacsony fényerővel, akkor meg az lenne a gond.

2023. jan. 5. 16:09
 15/54 A kérdező kommentje:
#13 Az okostelefon nem egyenlő a közösségimédia-appok állandó böngészésével, tehát ha sok hülyeséget olvasol, nem a könyveket kell szidni.
2023. jan. 5. 16:11
 16/54 anonim ***** válasza:

#13 vagyok:

Ha nem böngészem az internetet, közösségimédia appokat, akkor minek nekem okostelefon?

- GPS, térkép létezik, de egyedül is eltájékozódok.. miután egy ideje már vezetek, van rutinom, vezettem már külföldön, fővárosban elek, ez magától jön

- jó minőségű Canon fényképezőgépem van, amúgy meg a "semmit" nem fotózom, pl. hogy kimegyek h*gyozni :D

- telefon, SMS, számológép, zseblámpa van a buta telefonban

- zenét csak munka közben laptopról vagy autóban hallgatok

Na igen, hotspot és kommunimációs appok (Viber, Telegram Messenger) hiánya az gond..

Bármi más kell ott az asztali gépem, saját laptopom, vagy céges munka laptopom...

2023. jan. 5. 16:25
 17/54 anonim ***** válasza:
#13 re: amúgy legalább megnézted a linkelt videót amit küldtem? Hogyan érvelsz ellenem, ha meg sem hallgatod az érvemet? :D
2023. jan. 5. 16:26
 18/54 Szirty ***** válasza:

"...ha sok hülyeséget olvasol, nem a könyveket kell szidni."

Eddig rendben is lenne a dolog.

Ezen sajnos már messze túl vagyunk, mert a helyzet az (ha a hasonlatodnál maradok) hogy csak akkor tudsz normális könyvet olvasni ha cserébe elolvasol 10 olyat amit ők adnak a kezedbe.

Persze választás még mindig megvan, de szintet lépett, mert most már csak azt választhatod hogy semmilyen könyvet nem olvasol. Vagy olvasol, de akkor ömlik a hígfos is mellé elkerülhetetlenül...

2023. jan. 5. 16:28
 19/54 A kérdező kommentje:
#16 Millió hasznos app van, de még a widgetek között is vannak jók. Nem beszélve a beépített - már említett - gyári funkciókról, ez változó.
2023. jan. 5. 16:30
 20/54 anonim ***** válasza:

Igen, vannak hasznos appok, amik OPCIONÁLISAK, és nekem nincs rájuk szükségem.

És vannak olyan appok, amiket már MUSZÁJ használnom: OTP Bank gyors utaláshoz/online fizetéshez, Simple parkolójegyhez, Revolut fizetéshez, Két Faktoros Autentikáció belépéshez (Goolge Hitelesítő, Microsoft Authenticator, Duo Mobile, Okta Verify... amik nekem vannak).

Ezek miatt mindig fog kelleni, hogy nálam legyen egy okostelefon.

De ez a kényszer.

2023. jan. 5. 16:44
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!