Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 14 évesen iphone 13 szerintete...

14 évesen iphone 13 szerintetek túlzás?

Figyelt kérdés

A lányom a saját pénzéből szeretné venni, évekig gyűjtötte a pénzét és most simán tudott venni es maradt is azért.

Az előző telefonja 3 éves volt.

Mi a véleményetek erről? (vigyázna rá ezen a telefonon sincs semmi törés)

2022. okt. 14. 14:06
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
42%

Felesleges ,elég lenne iphone 12,sőt még ennek a tudását sem használná ki.

De vegye meg nyugodtan

2022. okt. 14. 16:07
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenkinek a saját döntése, nem tartozik senki másra. Személytől függ, 14 évesen van aki elég érett, hogy képes legyen becsülni, óvni, van aki nem. Ennek fényében vigye suliba. Amúgy mihez képest túlzás? Más gyerek meg autót kap 20 évesen szüleitől, az túlzás pl?
2022. okt. 14. 16:17
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Mit dolgozott 14 évesen hogy kb 3 hónap alatt összegyűlt neki ennyi pénz?
2022. okt. 14. 16:20
 14/30 A kérdező kommentje:

Értelmezd amit írtam. Nyár óta ezt mondta, hogy szeretne venni.

De az évek, ünnepek alatt gyűlt össze ennyi pénze.

2022. okt. 14. 16:23
 15/30 anonim válasza:
32%

Nem túlzás, ha ő maga dolgozott meg érte én bele mennék.

Főleg hogy az előző telefonjára is vigyázz.

2022. okt. 14. 16:30
 16/30 anonim ***** válasza:
26%

Az a kérdés, hogy rendes munkáért kapta a pénzt, vagy csak szülinapi zsebpénzekből gyűlt össze neki. Ha dolgozott érte, akkor költse, amire szeretné. Legalább jobban képben lesz, hogyan gazdálkodjon a pénzzel. Le a kalappal, hogy ennyi idősen már munkát vállal tanulás mellett.

Ha viszont szülinapi pénzekből gyűjtötte össze(rokonoktól, tőled), akkor azért csak szólnék neki, hogy ne felesleges dolgokra költsön. Nyilván, nem azért kapta a pént, hogy elverje. Próbáld meg tapintatosan elmagyarázni neki, hogy nem biztos, hogy egy olyan telefonra kéne költeni, aminek a felét sem használná ki. Ez egy felsőkategóriás telefon. Nem tudom, mire használja a mostani telefonját, de ha csak közösségi médiára és pár apró játékra, esetleg tartalomfogyasztásra, akkor puszta pénzkidobás az iphone 13. Azt kérdezd meg tőle, hogy melyik az a tulajdonsága az iphone 13-nak, ami miatt feltétlen szükséges számára. Ha nem tudja konkrétan megfogalmazni, akkor minden bizonnyal csak rábeszélték az osztálytársai erre a telefonra és nincs is szüksége rá. Az sem mindegy, hogy ha bármi elromlik benne, akkor egy vagyon lesz megjavíttatni. És ha ellopják? Az iskolákban nagyon gyakoriak a lopások.

Összességében:én túlzásnak találom a telefont, minden szempontból. De, mivel az ő pénze, ezért nem tiltanám meg neki. Én megpróbálnám azért lebeszélni róla. Azt is tudatni kell vele hogy, ha bármi történik a telefonnal, akkor az több százezer forintos kár, amit nem biztos, hogy ki fogtok tudni egyből fizetni, szóval fenn áll a veszély, hogy hetekig telefon nélkül marad.

2022. okt. 14. 17:31
 17/30 NTBS ***** válasza:
Gyerek- és pénzügyi helyzet függő.
2022. okt. 14. 19:11
 18/30 A kérdező kommentje:

Nem, nem dolgozott. Az évek során gyűjtötte össze ezt a sok pénzt (karácsony, húsvét, szülinap). Én ennek is örülök, hogy ezt nem költötte el, mert ismerek olyat aki dolgozott és kevesebb mint 1 hónap alatt lecseszett közel 300 ezer forintot. De nem tudni mire. Egy márkás nadrágot vett azon kívül semmi kézzelfogható nincs. Szerintem ez is "becsülendő", hogy nem verte el a pénzét.

Egyébként nagyon becsületes, szoktam neki adni 500-1000 forintot adni valamikor, hogy vegyen valamit a büfében aztán múltkor akartam adni de szólt, hogy nem kell mert maradt elég az előzőből.

Ezt ki tudnád fejteni? Ne haragudj én sem vagyok otthon ebben a témában. Ezt tudom, hogy felsőkategóriás de mi az amit ő biztos nem használni ki? Mit tud többet a telefon ami miatt neki felesleges?

Ezt a lopásos dolgot már leírtam valakinek. Osztalytársának is van és nem loptak el. Szerintem ő is vigyázna rá.

2022. okt. 14. 19:15
 19/30 anonim ***** válasza:
Ha már ilyen drága nem gondolod,hogy jobb/többet tud mint egy 100ezer ft alatti telefon?
2022. okt. 14. 20:11
 20/30 A kérdező kommentje:
Nyilván gondolom. Le is írtam.
2022. okt. 14. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!