14 évesen iphone 13 szerintetek túlzás?
A lányom a saját pénzéből szeretné venni, évekig gyűjtötte a pénzét és most simán tudott venni es maradt is azért.
Az előző telefonja 3 éves volt.
Mi a véleményetek erről? (vigyázna rá ezen a telefonon sincs semmi törés)
Felesleges ,elég lenne iphone 12,sőt még ennek a tudását sem használná ki.
De vegye meg nyugodtan
Értelmezd amit írtam. Nyár óta ezt mondta, hogy szeretne venni.
De az évek, ünnepek alatt gyűlt össze ennyi pénze.
Nem túlzás, ha ő maga dolgozott meg érte én bele mennék.
Főleg hogy az előző telefonjára is vigyázz.
Az a kérdés, hogy rendes munkáért kapta a pénzt, vagy csak szülinapi zsebpénzekből gyűlt össze neki. Ha dolgozott érte, akkor költse, amire szeretné. Legalább jobban képben lesz, hogyan gazdálkodjon a pénzzel. Le a kalappal, hogy ennyi idősen már munkát vállal tanulás mellett.
Ha viszont szülinapi pénzekből gyűjtötte össze(rokonoktól, tőled), akkor azért csak szólnék neki, hogy ne felesleges dolgokra költsön. Nyilván, nem azért kapta a pént, hogy elverje. Próbáld meg tapintatosan elmagyarázni neki, hogy nem biztos, hogy egy olyan telefonra kéne költeni, aminek a felét sem használná ki. Ez egy felsőkategóriás telefon. Nem tudom, mire használja a mostani telefonját, de ha csak közösségi médiára és pár apró játékra, esetleg tartalomfogyasztásra, akkor puszta pénzkidobás az iphone 13. Azt kérdezd meg tőle, hogy melyik az a tulajdonsága az iphone 13-nak, ami miatt feltétlen szükséges számára. Ha nem tudja konkrétan megfogalmazni, akkor minden bizonnyal csak rábeszélték az osztálytársai erre a telefonra és nincs is szüksége rá. Az sem mindegy, hogy ha bármi elromlik benne, akkor egy vagyon lesz megjavíttatni. És ha ellopják? Az iskolákban nagyon gyakoriak a lopások.
Összességében:én túlzásnak találom a telefont, minden szempontból. De, mivel az ő pénze, ezért nem tiltanám meg neki. Én megpróbálnám azért lebeszélni róla. Azt is tudatni kell vele hogy, ha bármi történik a telefonnal, akkor az több százezer forintos kár, amit nem biztos, hogy ki fogtok tudni egyből fizetni, szóval fenn áll a veszély, hogy hetekig telefon nélkül marad.
Nem, nem dolgozott. Az évek során gyűjtötte össze ezt a sok pénzt (karácsony, húsvét, szülinap). Én ennek is örülök, hogy ezt nem költötte el, mert ismerek olyat aki dolgozott és kevesebb mint 1 hónap alatt lecseszett közel 300 ezer forintot. De nem tudni mire. Egy márkás nadrágot vett azon kívül semmi kézzelfogható nincs. Szerintem ez is "becsülendő", hogy nem verte el a pénzét.
Egyébként nagyon becsületes, szoktam neki adni 500-1000 forintot adni valamikor, hogy vegyen valamit a büfében aztán múltkor akartam adni de szólt, hogy nem kell mert maradt elég az előzőből.
Ezt ki tudnád fejteni? Ne haragudj én sem vagyok otthon ebben a témában. Ezt tudom, hogy felsőkategóriás de mi az amit ő biztos nem használni ki? Mit tud többet a telefon ami miatt neki felesleges?
Ezt a lopásos dolgot már leírtam valakinek. Osztalytársának is van és nem loptak el. Szerintem ő is vigyázna rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!