29 évesen nem túlzás vérnyomáscsökkentőt szedni?
29 leszek, kicsivel több mint egy hete érzek nyomó szúró érzést mellkasban és hátban. Egyik nap nagyon rossz volt a közérzetem is, így elmentem az ügyeletre, ahol 189 volt a vérnyomásom. Gyógyszerek után fél óra elteltével 177, és haza is engedtek.
Másnap a háziorvosnál 154 volt, írt fel nekem gyógyszert 2x1 TALLITON 6,25 MG-ot.
Jelentős túlsúlyom van, ez igaz, de nem túlzás ilyen idős korban gyógyszert szedni?
Ez ad adag kevésnek számít?
Életmódváltás alap, diéta és mozgás, ez Ok. De a gyógyszerrel már sosem állhatok majd le?
Nő vagyok, szeretnék majd gyereket is, így terhesség miatt is "aggódom", hogy ezt kell mostmár folyamatosan szednem.
Sajnos van olyan, hogy genetikailag problémás a vérnyomás. 35 éves vagyok, már 20 éves koromban magas volt pedig sovány voltam mindig is. Apám 18 évesen vonult katonának, ott az orvosi papíron ott van, hogy magas vérnyomás, már akkor 145/90. Testvérének szintén. Apai nagyanyámnak szintén, ő nem szedett gyógyszert, meghalt agyvérzésben 60 évesen.
Szóval van olyan eset, hogy bármit csinálhatsz, magas lesz. Nekem a legjobb értékeim ilyen 135/88 szoktak lenni, közvetlenül Sport után. Pár óra múlva ismét magasabb lenne. Amíg nem szedtem a gyógyszert 150-160 simán megvolt. Elmondták, hogy nekem szedni kell életem végéig, mert családilag öröklődik. Azóta szinte mindig 120/80 .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!