Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 14 évesen iphone 13 szerintete...

14 évesen iphone 13 szerintetek túlzás?

Figyelt kérdés

A lányom a saját pénzéből szeretné venni, évekig gyűjtötte a pénzét és most simán tudott venni es maradt is azért.

Az előző telefonja 3 éves volt.

Mi a véleményetek erről? (vigyázna rá ezen a telefonon sincs semmi törés)

2022. okt. 14. 14:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
44%
szerintem nem túlzás.
2022. okt. 14. 14:20
 2/30 anonim ***** válasza:
19%

nem, de inkább a 14-t neki

egy keveset kipotolhatnál neki...

2022. okt. 14. 14:46
 3/30 anonim válasza:
94%
Szerintem sem túlzás. Ő gyűjtötte ki rá a pénzét, tehát érti, hogy meg kell dolgozni azért, hogy megkapja.
2022. okt. 14. 14:46
 4/30 anonim ***** válasza:
96%
Ha tényleg konkrétan erre a márkára gyűjtött, megengedném neki. Viszont teljesen nyugodt hangnemben el kellene neki mondani, hogy gondolja meg, hogy mire költ, mert nem fogtok tudni esetleg újabban segíteni vagy egy törésnél is iszonyú költségek lehetnek. Egy egyengetés más lehetőségekről, a pénz helyesebbnek vélt beosztásáról nem ártana neki!
2022. okt. 14. 15:01
 5/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De sajnos legtöbbről nem tudom eldönteni, hogy ironikusan írták vagy nem.

3#

Persze, érti. Egyeltalan nem kérte egyszer sem, hogy fizessek akár csak 50 ezret bele.

2022. okt. 14. 15:03
 6/30 anonim ***** válasza:
93%
Az ő pénze, ő tudja, de el kellene neki magyarázni, hogy a javítása is drága, ha bármi történik. Viszont, én nem feltétlenül a javítás miatt aggódnék (kell rá tok, minden oldalról záródó lehetőleg!), hanem hogy az iskolában el ne lopják.
2022. okt. 14. 15:08
 7/30 anonim ***** válasza:
93%
Engem úgy neveltek, hogy amit én gyűjtök össze abból amit csak akarok (persze előtte tudjanak róla) ha kérek segítséget akkor már van beleszólásom. Szerintem tök jól működött, tudtam, ha valami nagyobbat akarok amit nem tudnak csak úgy megvenni a szüleim azért dolgoznom kell, gyűjtenem stb. Engedd meg neki, ügyes, hogy egyátalán ennyit össze tudott gyűjteni.
2022. okt. 14. 15:16
 8/30 A kérdező kommentje:

5#

Nem gyűjtött erre. Csak nyár óta elkezdte mondani aztán most értünk el oda, hogy akkor legyen belőle valami.

Igen, a törés tényleg gond lenne. De én bízok benne, hogy nem mert az eddigi telefonjainak sem lett semmi baja. Mondtam neki, hogy nem sajnál - e rá annyi pénzét aztán mondta, hogy nem és, hogy ezután úgysem szeretne semmit sem venni úgyis gyűjtöget megint és marad is pénze még. Mondtam, hogy jól van akkor.

A tokkal nekem nincsen problémám, a bátyjanak is ilyen telefonja van kb 8-9 ezerből vette es teljesen jó.

Erre én is gondoltam. De eléggé jó iskolába jár, szóval bízom benne, hogy nem lesz ilyen. Egyik osztalytársának is van és eddig nem történt szerintem semmi.

8#

Persze, én szerintem engedelni fogom csak azon gondolkoztam mégis, hogy nem túlzás-e. De végülis ez az ő gyűjtött pénzéből lesz.

2022. okt. 14. 15:30
 9/30 anonim ***** válasza:
83%

Hetes vagyok, persze, akkor jó. Nekem akkoriban nem volt ilyen jó telefonom, de akinek volt, azok közül többeknek ellopták, aki nem volt szerencsés. Leginkább a tesi óra alatt. Van viszont valamilyen eszközkereső funkció, nálunk egy tolvaj (másik diák) így lett elkapva. Érdemes ezeknek utánanézni a neten, beállítani ilyeneket (mintha a gmailnek is lenne beépítve?). Ha az iskolában van széflehetőség, akkor én igényelném. Nálunk még ennek nem volt kiépített rendszere, manapság viszont több iskolában is van. (Amúgy, alapvetően én is jó iskolába jártam, de mindenhol van 1-2 ilyen gyerek, ami épp elég, illetve az ő osztálya lehet jó, de mondjuk eggyel alatta/felette már lehet vannak rosszabb származású gyerek. Illetve, a különböző tanfolyamok, stb. miatt, amiket az iskolákban tartanak, idegenek is bejárhatnak az épületbe, tehát nem csak az odajáró diákoktól kell félni.) Érdemes esetleg lopásvédelmi garancián is elgondolkodni (ha létezik még ilyen), legalább addig, amíg a gimit el nem végzi.

Én amúgy véletlenül sem lebeszélni akarlak, csak érdemes ezekre felkészülni. Annak idején gimiben csak nekem nem volt okostelefonom, később meg az enyém volt a leggagyibb, és a mai napig, ha visszagondolok, mindig rosszul esett a piszkálódás. :( Egy akármilyen iphone megvédi az ilyenektől.

2022. okt. 14. 15:52
 10/30 A kérdező kommentje:

Hát tesin például mindig belerakja a táskája egyik zsebébe. A többi órája vagy ott van a termében vagy viszi a zsebében magával vagy ilyesmi. Igazából egyedül a tesi lenne a rosszabb mert ott nem lehet úgymond vele a telefon.

2022. okt. 14. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!