Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Minden androidos telefon...

Minden androidos telefon belassul egy idő után?

Figyelt kérdés
Szeretném lecserélni a jelenlegi telefonom,és 2 telefonra esett a választásom. Az egyik a samsung galaxy s21,a másik az iphone 12 mini. Ezek ugyanannyiba kerülnének havonta,ennél többet már nem akarok fizetni érte. Az összes telefonom eddig androidos volt,és az összessel azt tapasztaltam hogy az elején tök gyors volt,majd kb 1 év múlva rohamosan elkezdett lassulni,befagyni,bár az összes középkategóriás volt.Most elhatároztam hogy veszek egy csúcskategóriásat,és minimum 3 évig szeretném hogy ugyanolyan gyors legyen,ne legyenek fagyások,laggok. Kipróbáltam egy iphone 6-ot,és azt tapasztalam hogy a korához képest még mindig sokkal gördülékenyebb a használata,mint egy 2-3 éves középkategóriás androidos telefonnak. Minden az iphone mellett szól,kivéve a kijelző mérete. Félek hogy kicsi lenne,mert sokat nézek videókat telefonon,és sokat is böngészek.Egyszer volt az iphone 12 mini a kezemben,és akkor nem tűnt kicsinek,tökéletesen tudtam 1 kézzel kezelni,de félek hogy hosszútávon kicsi lenne.A samsung mellett egyedül a mérete szól,mert nekem az pont tökéletes(ekkora a jelenlegi telefonom is),és a 120hz. De elvileg iphone-on nem veszi észre az ember a 120hz hiáynát,mert gördülékeny a használata a jó optimalizáltság miatt.Akinek van csúcskategóriás samsung telefonja,ő mit tapasztalt kb 1 év után?Mennyire lassult be?

2021. nov. 26. 12:15
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
8-as,az megvan hogy az iphone 12 mini és a 12 ugyanaz, csak kijelző méretben van eltérés? Nem pakolom tele a telefonom semmilyen hülyeséggel, csak YouTube-ot, Facebook-ot, instát, meg böngészőt használok. Ezt nem egy embertől hallottam hogy lehet akármilyen csúcskategóriás egy androidos készülék, az be fog lassulni, és itt nem arra a belassulásra gondolnak, amikor alapból lassul a készülék ahogy öregszik, mert az természetes, hanem apró laggok, fagyások, amit azért az ember nem vár el egy 300+ ezer forintos készüléktől. Nekem az android tökéletesen megfelel, csak nem szeretnék beleesni abba hibába, hogy veszek egy csúcskategóriás készüléket nem kevés pénzért, és durván elkezd lassulni annak ellenére hogy bármi hülyeséget telpítenék rá.
2021. nov. 26. 16:35
 12/17 anonim ***** válasza:

Ebben egyetértek, de azért ha egy csúcskészülék 1-2 év után belassul - ahogy a kérdező is írja - az nem feltétlenül csak a telefon hibája.

2021. nov. 26. 19:17
 13/17 Alex Fly ***** válasza:
Nem minden telefon. Es nem minden felhasználásnál.
2021. nov. 27. 19:24
 14/17 anonim ***** válasza:

"8-as,az megvan hogy az iphone 12 mini és a 12 ugyanaz, csak kijelző méretben van eltérés?"

Ha tudnád hány iPhone megfordult már a kezemben csak az utolsó fél évben...

Nem csak kijelző méretben van eltérés hanem üzemidőben is, igen is számít és fontos szempont.

Arról nem is beszélve hogy a 12 Mini-nél sokkal gyakrabban és erőteljesebben jelentkezik a melegedés, ez a kis ház és kevés hely egyik hátránya.

Ezért sem egy kategória az S21-el, üzemidőben és összességében a sima 12-es van egálban vele.

12 Mini nem egy hardcore használatra való telefon, az inkább a 13 Mini, egész jó üzemidőt is hoz és nem is hevül fel annyira.

2021. nov. 27. 19:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Én egyszer valami olyasmit olvastam, hogy némelyik típusban újrahasznosított memória van gyárilag, és az használódik el hamar. Azért lassul. Telefon gyári beállításra való visszaállítás sem javít ezen, mivel hardveres a gond.
2021. nov. 29. 12:17
 16/17 Alex Fly ***** válasza:
@15: nem tudom, hol hallottál ilyen hülyeséget, de inkább felejtsd el.
2021. nov. 29. 12:46
 17/17 anonim ***** válasza:
15 vagyok. Igazad van, most újból rákerestem. Erre gondoltam: [link]
2021. nov. 29. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!