Régi belassult androidos telefont hogyan tudnák gyorsítani?
Ha nagyon régi, akkor sehogy.
Az évek során nőtt az alkalmazások hardverigénye, ezért akár egy factory reset után is ugyanolyan használhatatlan lehet.
De ha ismernénk a készülék típusát, pontosabb választ lehetne adni.
Telepítsd rá Lineage OS-t, ha elérhető rá, a régebben CyanogenMod volt a neve.
Nem tartalmaz bloatware appokat, mint a gyári romok.
Root nélkül is megakadályozható szerintem a telefon tervezett belassítása.
Hard reset után nem jelentkezel be semmiféle Google-fiókba, ezáltal ellehetetleníted a folyamatos Play frissítéseket, ami felzabálja a helyet, miközben soha nem használt appokat ápolgat.
Erre mondta valamelyik hülye, hogy egyszerűbb letiltani a frissítést.
Csak az a gond, hogy ez a szemét felülbírálta még azt is (esetemben).
Utána pedig csak azokat az alkalmazásokat telepíted APK-ból, amire tényleg szükséged van.
Amit #7 -es írt, abban van igazság.
Én is tapasztaltam, hogy a kikapcsolt autómatikus frissítés ellenére frissűltek a google vackai, ami természetesen lassulást okozott. Ez nem a mostani mobilomon tűnt fel először, azóta a play áruház (maga az alkalmazás) tíltva van a mobilomon. Így nem frissül kényszerrel semmi, de apk -okból naprakészen tartom pl. az olyan appo(ka)t ami csak naprakészen működik.
Nekem szükségem van pár google szolgáltatásra, így nem tudom azt megtenni, hogy be sem jelentkezek...
A kérdésre is válaszolva, pont az jelenthet megoldást, ha letíltod a play áruházat és az összes google szemét frissítését eltávolítod, vagy teljesen kijelentkezel a google fiókból. Persze ha nagyon régi telóról van szó, akkor az OOM hibák (kevés RAM miatt) és a lassúság/akadás előfordulhat a gyenge CPU miatt és esetleg a lassú belső tárhely miatt...
A clean master és társai legtöbb esetben semmit sem érnek, vagy bezárnak futó appokat, amiket a rendszer újra megnyit autómatikusan, ami persze terheli a telót.
Tárhely felszabadításra szerintem az "SD Maid" és annak pro változata a legjobb, persze csak akkor ha a képeket/videókat/zenéket/egyebet átrakod a memóriakártyára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!