Androidos telefonra miért mondják, hogy idővel belassul?
Hat nekem az elso telefonom egy Xperia X8 volt(Android). Nagyon megvoltam vele elegedve, bar nem igazan kapott frissiteseket, de nem volt vele soha semmi problemam. A masodik ndroidos telefonomat 2014-ben szereztem, ami valami HTC volt, beats audioval(Android). Nos ez a telefon nagyon szep volt, de nagyon tulmelegedett, szo szerint tuz forro volt. Ido utan nagyon belassult. 2015 elejen vettem HTC Desire 820-at(Android). Nos ez egy nagyon nagy valtozas volt. Hatalmas kepernyo, nagyon szep kamera, gyors, szep design. Meg mindig megvan a telefon, es bar kicsit belassult, de nem igazan eszreveheto. Hozzateszem, a kepernyo be van mar torve, kb 5 honapig ki volt kapcsolva, hozza sem nyultam. 2016 majusaban vettem egy S6 Edge telefont(Android). Nos ez az elso telefon ami viszonylag dragabb volt. Az eg vilagon semmi problemam nincs vele, ugyan olyan gyors mint amilyen volt, semmi szaggatas, semmi problema az eg vilagon.
Na de, amikor meg a Beats audios HTC telefonom volt meg, a baratnomnek ha jol emlekszem iphone 4S-e volt. Nos az a telefon viszonylag jo volt 1 evig, utana folyamatosan szaggatott, lassu volt. Most Iphone 6 van neki, bar ahogy latom semmi problemaja nincs vele.
Nos amit ezzel akarok mondani az az, hogy az iphone, barmelyik verzio egy magas arkategorias telefon amikor kiadjak. Nos amit en vettem meg anno az sosem volt magas arkategorias. X8 sem volt, egyik HTC sem. Kicsit belassulgattak, de semmi extra, csak a Beats audios HTC volt borzaszto. S6 Edge magas arkategorias telefon volt, vagy meg mindig az, nem tudom. de egyszer nem volt velem problemam. Nos az iphone mindig magas arkategorias, es ahogy tapasztaltam ido utan altalaban nagyon sok veluk a problema.
Ezert az en szemszogembol jobban megeri megvenni egy androidos telefont a magasabb arkatekoriabol, mint egy iphone-t. Az iphone design mar magaban idegesit, es nezz meg egy galaxy edge-t milyen szep es egyedi.
Hát sok minden lehet a probléma, bár igazából szerintem minden rendszer szemetelődik egy idő után, így bármilyen eszközt érdemes legalább évente újra rakni.
Az kissé fals logika, hogy a drága telefon nem lassul. Ugyanaz a működése, így legfeljebb bruteforceból elbírja.
Igazából egy új készülék jó driverekkel, stock (gyári-közeli) Droiddal legfeljebb annyit fog lassulni, amennyire hanyagul használják. Szoftver oldalon is sokat javult a helyzet, illetve a hardver is sokkal erősebb már a közép-kategóriában.
Egyébként arról nem szabad megfeledkezni, hogy a webes alkalmazások évről-évre többet követelnek, illetve az appok is egyre többet kajáknak be memóriából.
Ahogy 20:22-es írja, nem a telefon lassul be, hanem az alkalmazások hardver igénye nő meg. Viszont az alap rendszer, ha jól karbantartják, akkor X év múlva is pont ugyanúgy fog futni.
Na meg 5-6 éve még 100-200MB RAM volt a telefonokba, 3 éve még az 1GB is jónak számított, manapság meg már 3GB alatt már kezd kevés lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!