Szerintetek megéri az iPhone SE, ha az alábbi dolgok fontosak számomra?
Sziasztok. Az lenne a lényeg, hogy a telefon méretben akkora legyen, mint a mostani iPhone 5S. Nem akarok semmivel se nagyobbat, mert kényelmetlen, fontos nekem ez a méret, jelenleg Huawei P8 Lite-om van, és ennek a külseje számomra tökéletes.
Az a másik legfontosabb, hogy végre olyan mobilt akarnék, ami több év után is stabil, gyors, rendesen futnak rajta a programok, nem lassul be, és a lehető legtovább lehet használni. Én 4 éve használom a P8 Lite-omat, és már kezd sz@rakodni.
Tudom, hogy hülyén hangzik, hogy mit várnék el egy okostelefontól 4 évnél hosszabb üzemidőt, de azt hallottam, hogy az iPhone-ok stabilak, sokáig van rájuk támogatás.
Tehát hajlandó vagyok ennyit beruházni akkor, ha cserébe tényleg nem kell egy-két éven belül a kukába dobni. Addig használom a mobilt, amíg működik, és meguntam már, hogy az androidok 1-2 év alatt belassulnak.
Tehát a legfontsabbak:
1. Ez a "közepes" méret
2. A lehető legtovább működjön, a lehető legstabilabban. Hosszútávra tervezek.
Mennyire ajánljátok?
Az új SE nagyobb, mint a hajdani 5s-sel ekvivalens paraméretű, 2016-os 1. SE, ami lassan már hssználhatatlanp, így ez a kritériumod - az új SE esetében - nem teljesül.
5s méretű teló már egyszerűen nincs, az iPhone 12 mini is nagyobb.
Egyébiránt, irreálisak az elvárásaid, 4 év után egy iOs-es telefon is belassul, akksiját nyilván cserélheted, stb. Főleg, ha nem is újat veszel, hanem már korábban megjelentet.
Ettől függetlenül működőképes lesz, a régi iPhone 7-em 12 pro max vásárlása okán most passzoltam le az öcsémnek.
Müködik így 4-5 évesen, de melegszik, akksicserével is gyorsan merül, stb.
Értelemszerűen teljes visszaállítás után adtam át.
Nyilván egy 5 éves, nyers paraméterei alapján a maga korában sem kiemelkedő telefontól nem várható el, hogy minden alkalmazást lazán, melegedés nélkül futtasson.
Jó választás lehet az SE2, ismétlem, de ténykérdés, hogy 5 év viszonylatában feltétlenül kompromisszumokat kell kötni, ahogy az is tény, hogy nagyibb, mint az egykori 5s, tehát ez a kritérium - valamelyest - bukik.
Ja bocsi, elírtam, a méretben nem az 5S-t akartam írni, hanem az SE-t, tehát úgy értettem, hogy az SE méretben alapból megfelel, csak más márkáknál nem igen látok ilyen méretet.
Ezt én írtam el, bocsi még egyszer XD
Ennek örülök, mert hidd el, egy okostelefonhoz, amin netezel, videót nézel, chatelsz, sokkal optimálisabb ez a méret!
Ezesetben az SE (2020) kiváló választás lesz, az iPhone 11-ek processzorát kapta meg (igaz, kevesebb RAM-mal, de a számítási kapacitást gyorsítja, hogy, kevesebb pixelt hajt), szeretni fogod!
Esetleg, ha fontos a divatosabb megjelenés és jobb fotókészségek (manapság azért nem nagyon vannak már ilyen nagy kávás mobilok), akkor a 12 mini is alternatíva lehet.
A mobilarena tesztjét célszerű átfutni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!