Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért van az, hogy nem tud...

Quatermain kérdése:

Miért van az, hogy nem tud többet az a telefon, ami százezrekbe kerül, mint az ami jóval 100 ezer forint alatt is megvan, mi benne a drága?

Figyelt kérdés

Szándékosan nem neveztem meg márkát, de mindkét árkategória alatt két különböző márkát lehet érteni és relatív mi számít drágának, de árban nyilvánvalóan drágább készülékről beszélünk.

A kérdés adott; mit fizetünk meg?

2020. nov. 12. 21:30
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
#20 Neked mi jobb az iPhone 12 Pro Max-ban, mint a Galaxy Note 20-ban? Nem kötekedésből kérdezem, csak kíváncsiságból. Ugyebár mindenkinél más a szempont, amikor telefont vesz. :)
2020. nov. 13. 18:37
 22/35 anonim ***** válasza:

-"kétszer annyiba kerül, és feleannyit tud..." Elolvastad egyáltalán a specifikációkat vagy teszteket? Hogy tudna már kétszer annyit? Ne szórakozzunk már...

-Nem tudom, hogy miért kéne belátnunk. Aki felsőkategóriás telefont vesz, az pont nem a játék miatt teszi, hiszen azt meg tudja tenni egy 100ezres telón is, kétlem, hogy jelentős minőségromlás mellett. De jó, játsszon. Mi akadályozza meg? Nem teljesen értem, hogy mire gondolsz.

Az Iphone 11pro és a xiaomi mi 9 minden, csak nem egyenrangú hardverben, szoftverben(ebben nem csak az IOS van benne, hanem pl. a képfeldolgozó szoftver is), nemhogy a xiaomi lenne az erősebb.

(Ettől függetlenül az mi 9 az egyik legjobb ár/érték arányú telefon a piacon)

2020. nov. 13. 18:44
 23/35 anonim ***** válasza:

Bizonyos specifikációi jobbak, mint a 12 pro max-nak, de összkép és ár/érték arány tekintetében semmiképpen sem vennék 12 pro maxot.

Legfeljebb használtan, pár év múlva, akkor is csak azért, hogy át tudjak menteni mindent gond nélkül az akkor már sok éve használatban lévő Iphone 7-emről.

"Miért van az, hogy nem tud többet az a telefon, ami százezrekbe kerül, mint az ami jóval 100 ezer forint alatt is megvan"

Ez ugye a kérdésben volt. Nos, ilyen telefon viszont biztos hogy nincs újonnan. Még a xiaomi palettán se.

2020. nov. 13. 18:55
 24/35 anonim ***** válasza:
Miben erősebb akkor az iPhone 11 Pro? Kamerában, processzorban, ram-ban és akkumulátorban is gyengébb. De jócskán. És miért vesz az ember "csúcskategóriás" telefont, ha nem játékért? Mert ha csak netezni meg telefonálni akarsz, esetleg ellőni pár képet, akkor egy ma vásárolt telefon 20 évig is kiszolgálna, ha nem menne tönkre addigra. Képet feldolgozni nem kis kijelzőn szokás. Legalábbis szerintem, szóval ez nem igazán szempont.
2020. nov. 13. 19:15
 25/35 anonim ***** válasza:
Mert videózni, fotózni akar vele, rengeteg mindent rajta tárolni, intézni, gyorsan, kényelmesen. Életemben nem találkoztam senkivel, aki játékra vett volna felsőkategóriás telefont:D De biztos csak én mozgok putri körökben. Nekem furcsa, ha valaki 300 ezerért egy 6 hüvelykes kijelzőn tolja az ipart, amikor ennyiért vehetne egy konzolt és egy jó kis monitort+fejhallgatót is hozzá, vagy egy PC-t. (Mondjuk én semmilyen célra nem vennék több százezres telót, mert feleslegesnek érzem, maradok a használtan, olcsón beszerzett, aztán 4-5 évig használt Iphoneoknál)
2020. nov. 13. 19:22
 26/35 anonim ***** válasza:
Nem azt mondtam, hogy csak játékra, de főleg ahhoz kell hardver. Mert aki dolgozni akar, az általában nem telefonon teszi, de ha mégis, nem kell neki erős telefon. Aki fotózni/videózni akar profi szinten, az inkább kamerát vesz és gépen dolgozza fel a képet. Tehát a játék az egyetlen, amit az ember hirtelen csinál telefonon, és hardver kell hozzá. Minden máshoz elég egy 3-4 éve csúcskategóriának számító telefon is.
2020. nov. 13. 19:38
 27/35 anonim ***** válasza:

21:

Benchmarkokon a SoC kicsivel jobb az iPhone-ban, minden másban jobb a Samsung. Ehhez képest az iPhone a jóval drágább.

2020. nov. 13. 19:53
 28/35 A kérdező kommentje:
Elégedetten figyeltem meg, hogy elindítottam egy kultúrált vitát a kérdésemmel és az csak plusz, hogy sikerült telibetalálni mindkét készülék típusát, ahelyett hogy leírtam volna azt, de mindenesetre nem egy újabb IOS vs. Android vita volt a célom a többi százmillió mellett. Összeségében jók a válaszok, köszönöm.
2020. nov. 13. 20:44
 29/35 anonim ***** válasza:
Bocsi kérdező, nekünk sem ez volt a célunk. :) Csak tény, hogy az Apple a készülék tényleges értékének a háromszorosát elkéri csak azért, mert Apple. Tehát nem biztos, hogy többet tud, mint egy új cég által készített eszköz, csak az nem kérhet akkora összeget érte, mivel nincs híre, nincs bizalom, amire alapozhatná. :)
2020. nov. 13. 20:59
 30/35 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha már itt vagy, elmondhatnád, hogy milyen konkrét típusokra gondoltál. Nem létezik olyan százezer alatti teló, amiben ugyanaz a hardver van, mint egy három-négyszázezresben, még ha utóbbi túl is van árazva, de ezt már ezerszer elmondtuk.
2020. nov. 13. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!