Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért van az, hogy nem tud...

Quatermain kérdése:

Miért van az, hogy nem tud többet az a telefon, ami százezrekbe kerül, mint az ami jóval 100 ezer forint alatt is megvan, mi benne a drága?

Figyelt kérdés

Szándékosan nem neveztem meg márkát, de mindkét árkategória alatt két különböző márkát lehet érteni és relatív mi számít drágának, de árban nyilvánvalóan drágább készülékről beszélünk.

A kérdés adott; mit fizetünk meg?

2020. nov. 12. 21:30
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
8as, samsung s9 plusom van. Iphonet sose vennék.
2020. nov. 13. 10:51
 12/35 anonim ***** válasza:
Helyes.
2020. nov. 13. 10:53
 13/35 anonim ***** válasza:

Igen, miután újraolvastam amit írtál, rájöttem, hogy írtad is, hogy Samsungod van. Bocsi!

2020. nov. 13. 10:56
 14/35 anonim ***** válasza:
0%

@10 vagyok.

Kérdeztem valamit. Ha nem tudtok írni két olyan telefont, amire igazak a fenti állítások, akkor hogy van pofátok lepontozni, szó nélkül? De komolyan kérdezem! Undorító...

2020. nov. 13. 11:11
 15/35 anonim ***** válasza:

7:

2-3 év lesz az a fél év, én most cserélem a közel 3 éves Redmi 4x-et, mostanában kezdett kicsit akadozni, és nem érdekel, megveszi-e valaki, akkor került 46 ezerbe, az új most kerül 50-be.

2020. nov. 13. 16:25
 16/35 anonim ***** válasza:
Egyébként a kérdésre a válasz, minél erősebb a hardver, annál drágább, de nem lineáris a görbe, hanem az ár függvényében logaritmikus a teljesítmény, ahogy így van ez minden más hardver esetében is.
2020. nov. 13. 16:27
 17/35 anonim ***** válasza:
61%

Nincs ilyen eset. Épp ez a lényeg. Ha minden telefonban ugyanaz a hardver és szoftver lenne, nem lehetne az egyiket százezrekkel drágábban eladni, mint a másikat. De mond meg akkor, hogy mivel tud többet egy iOS, mint egy Android! Mert én próbáltam már mindkettőt, és az iOS-nél mindig csak azt tapasztaltam, hogy alap dolgokban lekorlátoz, és amit az Androidon 2 gombnyomással megcsinálok, ahhoz az iOS-nél külön app kell. És mégis megvehetsz egy olcsóbb, sokkal felhasználóbarátabb és ugyanolyan tartós telefont a sznoboknak gyártott Ájfos helyett...

2020. nov. 13. 16:56
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem például sokkal kényelmesebb, felhasználóbarátabb az IOS, de talán csak azért, mert azt szoktam meg. Csak a kérdés nem a szoftverre vonatkozott, hanem tudásra, amiben alig van különbség abból a szempontból, hogy milyen a szoftver. A hardver számít.

Te is elmondtad: NINCS ILYEN telefon. Akkor meg? Könyörgöm, mit nem lehet azon érteni, hogy ami drágább, az erősebb, gyorsabb, tartósabb? (pl. egy Iphone-t 5-6 évig is használhatsz az aktuális friss szoftverrel, míg Androidon pár éven belül már nem támogatják az adott mobilt, ez például IOS előnyhöz elfelejtettem)

Még MINDIG várom a kérdésemre a választ, akkor másvalakitől: Nevezzen még két olyan telefont, amik egyenlő erősek, de az egyik százezrekkel drágább, mint a másik! Ha nem tud, mondja el, hogy mi indokolja a lepontozásomat! Ha ezt sem tudja értelmesen, érvelve megtenni, akkor tiszteletteljesen eláshatja magát.

Nem szoktam ebbe a kategóriába írogatni, de azt feltételezném,hogy aránylag normálisabb emberek vannak itt, erre olyan a színvonal, mint az ezotériában és a politikában! Nevetséges...

2020. nov. 13. 17:45
 19/35 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont te nem érted. Az iOS az Apple saját vívmánya. Az Android pedig eléggé elterjedt a Samsungtól kezdve, az ASUS-on keresztül a Huawei-ig és társaiig. Az ASUS-nál esetleg még igaz is, hogy a hardverért fizetsz, de az iOS-nél biztos nem. Ott egyedül az almáért fizetsz. Lásd például az iPhone 11 Pro-t. Kétszer annyiba kerül, és feleannyit tud, mint egy Xiaomi Mi 9. És miért? Mert amaz Apple. És itt nem csak a "tartósságról" van szó, hanem hogy mikor mondod azt, hogy "Pff, nem mennek rajta az új játékok!". Mert hát be kell látnunk, hogy aki 300K felett vesz telefont, az játszani is akar rajta. És amikor feleannyiért másfélszer olyan erős telefont veszel, ami ugyanúgy bírja, akkor már eléggé számít. Egyébként aki ésszel használja, annak nem lassul be a telefonja. Csak elhiteti magával, mert bemegy a boltba, és elkezdi próbálgatni a vadiúj típusokat, és persze, hogy akkor lassúnak titulálja a sajátját. Nem is beszélve a sok szemétről, amit rátelepítenek, mint mindenféle "ramtisztító"... Szóval nem. Az iPhone esetében az iOS-t és az Apple márkát fizeted meg, de semmivel nem tud többet. Az ASUS-nál leginkább a nagy aksikapacitásért fizetsz, a "kínai hamisítványoknál" pedig, mivel a márka önmagában kb. semmit nem ér, a hardvert.
2020. nov. 13. 18:19
 20/35 anonim ***** válasza:

18:

Pl. iPhone 12 pro Max 256 GB és Samsung Galaxy Note 20 között azért van egy 150 ezres különbség úgy, hogy van amiben egyik, van amiben másik a jobb.

2020. nov. 13. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!