Kevésbé egészséges a mikrohullámú sütőben készített étel, mint a tűzhelyen főtt?
Figyelt kérdés
2006. nov. 2. 19:09
11/13 anonim válasza:
Mi fizikaórán azt tanultuk, hogy a mikrohullámú sütő valóban csinál valamit a molekulákkal, méghozzá polarizálja őket és ennek hatására azok mozogni kezdenek a saját helyükön és hőt termelnek. Persze, az hogy a saját helyükön mozognak nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott is maradnak és amúgy sem érdemes mozgó molekulákat a szervezetedbe vinned, ezért mielőtt kivennéd a felmelegített ételt/italt a mikrohullámú sütőből várj nagyjából 20 másodpercet. Valmaint, ha mikrohullámú sütőben melegítesz, akkor ne állj elé, mert lehet, hogy van egy repedés az ajtaján, amin keresztül kiszökhetnek a mozgolódó molekulák és megzavarhatják az agyi működésedet. De ha ezeket betartod, akkor a mikrózott étel is ugyanannyira egészséges, mint a tűzhelyen főtt. Elméletileg. Azt viszont én nem tudom, hogy a mikró valóban jobban bent tartja-e a vitaminokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!