Hogyan működik az "öntisztítós" gáztűzhely?
Kétféle van, a pirolitikus és a katalitikus tisztítás.
Itt egy rövid leírás mindkettőről:
Én korábban már nézegettem ilyen sütőket, de igazából nem győzött meg. Szívesen olvasnék én is pozitív tapasztalatot. :)
Több féle létezik ezekből.
Nekem pirolitikus tisztítású van. Egy éve intenzíven (heti minimum 5 alkalommal) használom. Nagyjából havonta kéri a tisztítást a gép (érzékeli magának), ekkor kiveszek mindent belőle és elindítom. Kb 400 fokon 1,5 óra alatt égeti el az összes szennyeződést. Miután lejárt a program és kihűlt nagyjából, egy nedves ronggyal kitörlöm és ennyi.
Amíg nem lett ilyen sütőm azt hittem, hogy felesleges flancolás, azóta viszont nem kell zsíroldóznom órákig, kitisztítja magát, én csak néha-néha egy nedves mosogatószeres szivaccsal áttörlöm a belsejét, illetve az üvegeket kb negyedévente kiszedem hogy megtisztítsam, de ez igazából csak az én hóbortom.
Száz szónak is egy a vége, sosem vennék másmilyen sütőt. Hidd el nem fogja anyud megbánni.
7: ha elolvastad a leírást, amit az előbb linkeltem, nyilvánvalóvá válik, hogy ez a fajta tisztítás csak sütőben értelmezhető - hiszen a főzőfelület nem egy zárt tér, ahol rá lehet fűteni 400 fokot....
Nem írtad, hogy milyen főzőfelület... Gáz, villany, indukciós, üvegkerámia, egyéb???
Ja, bocs, most látom, hogy a főkérdésben ott van, hogy gáz. Elnézést...
Hát akkor tűzhelytisztító hab, és fogkefés sikálás. De legjobb gyakran lepucolni, ha kifut vmi étel, és akkor nem halmozódik a ráégés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!