Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ez a gáztűzhely veszélyes?

Ez a gáztűzhely veszélyes?

Figyelt kérdés
Amikor meggyújtom ég egy darabig mondjuk 1 percig aztán magától kialszik, és van egy kattanó hang. Ugye nincs szivárgás meg veszély?

2021. dec. 4. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
A kattanó hang valószínű, hogy elzár a szelep vagy hogy fogalmazzak. Szerintem ha szivárogna azt éreznéd, de veszélyesnek veszélyes lehet. Viszont az biztos, hogy így én nem használnám. Megnézetném valakivel, hogy mitől alszik ki a láng.
2021. dec. 4. 18:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindenesetre elzártam a gázcsapot felül és kinyitom egy órára az ablakot.
2021. dec. 4. 18:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Hiba , de csak szakkepzett javító nézesse meg . (Tipp a hőelem kiment, régi holmiknál szokott , ezért fakanállal stbabilra kittámasztották a sütőfogónál ... )Minimum 15 ezertől indul .
2021. dec. 4. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"elzártam a gázcsapot felül és kinyitom egy órára az ablakot."

Pont fordítva működik. Ha problémája van elzár, nem pedig ereszt.

Nem veszélyes, csak elromlott egy alkatrésze, ami azt érzékeli, hogy ég a láng. Mivel ezt nem érzékeli, elzárja a gázt.

Használd a mellette lévő gázrózsát, nem lesz semmi probléma.

2021. dec. 4. 21:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért alszik ki a láng, mert valamiért nem érzékeli a tüzet (pl. mert rossz az érzékelő, vagy nem csatlakozik rendesen), és ezért elzárja a gázcsapot (ezt jelzi a kattanás). De ha egy gázkézüléknek bármilyen hibája van, én azt megbízhatatlannak tekintem, és a lehető leghamarabb szakképzett szerelőt hívok, mert szerintem egy gázkészülék esetében nagyon fontos a helyes működés.
2021. dec. 6. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:

"szerintem egy gázkészülék esetében nagyon fontos a helyes működés."

Persze, ezek a gázkészülékek nagyon ügyesen úgy vannak megépítve, hogy meghibásodáskor a biztonság javára korlátozódjon a használhatósága.

2021. dec. 6. 16:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem veszélyes. Viszont hibás: a hőérzékelője ment tönkre, ebben az esetben nem érzékeli a láng hőjét, ezért elzárja a gázt. Szóval pont, hogy nem tud felgyűlni a gáz a helyiségben, vagy ilyesmi. A veszélyes az, mikor ilyen esetben nem megjavíttatják a tűzhelyet, hanem fakanállal, vágódeszkával vagy egyéb eszközzel kitámasztják az adott rózsa gombját, hogy kiküszöböljék a hőelem meghibásodását, és folyamatosan jöjjön a gáz. Na ilyenkor ha elalszik a láng, ömlik tovább a gáz.
2021. dec. 11. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!