Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Gáztűzhely használatánál...

Gáztűzhely használatánál előbb kell elfordítani a gombot és utána meggyújtani a gyufát vagy fordítva?

Figyelt kérdés
Vagy először gyújtsam meg a gyufát és utána fordítsam el a gombot?Vagy mindegy?

2021. júl. 19. 12:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%
Gyufa-gomb. Így ha lassú vagy, max a körmödre ég, ellenkező esetben kiszökik annyi gáz, hogy felgyújtod magad vele.
2021. júl. 19. 12:40
 2/32 anonim ***** válasza:
100%

Én előszőr begyujtom a gyufát, és úgy tartom oda majd nyomom és fordítom el a gombot :D

Fordítva nem annyira menne, mert ugye nem csak el fordítani kell, hanem nyomni is.

Gyújtóval viszont teljesen mindegy.

Bár elég fura ez a kérdés 😅

2021. júl. 19. 12:40
 3/32 A kérdező kommentje:
Bár már 10 éve egyedül élek de eddig villanytűzhelyem volt.Ott nem kellett semmit,csak elfordítottam a gombot és már melegedett is a lap.Gáztűzhelynél kicsit más a helyzet.Itt azt se tudom jobbra vagy balra fordítsam el a gombot:)
2021. júl. 19. 12:41
 4/32 anonim ***** válasza:
90%
Egy irányba lehet csak, és hát igen, ez máshogy működik mint egy villanytűzhely, itt nem csak elfordítani kell, hanem ugye benyomod.
2021. júl. 19. 12:48
 5/32 anonim ***** válasza:
100%
Milyen gáztűzhelyed van?
2021. júl. 19. 12:51
 6/32 A kérdező kommentje:
Megyek ki is próbálom.Csak nem robbanok fel:)Nem palackról megy amúgy,vezetékes gáz.
2021. júl. 19. 12:53
 7/32 A kérdező kommentje:
5 nem tudom milyen márka,nincs rajta semmi felirat.
2021. júl. 19. 12:55
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

Nincs különbség palackos és vezetékes között begyújtás illetően.

Csak ne hajolj föle :D

2021. júl. 19. 12:55
 9/32 A kérdező kommentje:
8 ez lesz az első hogy gáztűzhelyet használok.Eddig mindig villanyt használtam.
2021. júl. 19. 12:57
 10/32 anonim válasza:
81%

A gombot benyomva kell tartani, míg meg nem gyullad a gáz, a gyufa meggyújtásához viszont kell mindkét kezed. Már csak ezért is előbb a gyufát.

De azért is, mert ha eregeted a gázt gyújtás nélkül, aztán végre nagy nehezen odaérsz a gyufalánggal is, búcsút inthetsz a szemöldöködnek, mikor a szétterjedt gázfelhőt berobbantod.

Ezt a kérdést valami háztartásos topikba kellett volna írnod, a "magány, egyedüllét"-et nem úgy kell érteni, hogy "egymagam vagyok a lakásban, és nem tudom kezelni a sütőt".:D

2021. júl. 19. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!