Mitől függ az hogy kell egy T8 fénycső szerelvényhez gyújtó vagy nem?
Ezen a képen van gyújtó viszont több videót is láttam ahol az előtétbe csak bele kell kötni a 230V-ot és a másik végére meg a 2 fénycső foglalatot. Ez miért van?
# 39
Te sem leszel már butább ennél. A klasszikus, bimetálos gyújtóban neongáz van. Pont.
Ebben véletlenül igaza volt az értetlen baromnak is.
" véletlenül igaza volt az értetlen baromnak is."
Nagyon köszönöm az úriemberhez méltó alázattal teli mentális támogatást! :)
#39!
Összekeverted azt a rossz beidegződést hogy a köznyelvben a fénycső neoncső néven is ismert, azzal hogy mi van a gyújtóban.
A fénycső nem neon cső valóban, teljesen igazad van.
De a hagyományos fénycső gyújtóban ugyan úgy neon gáz van mint a narancsvörös fényű glimm lámpákban is.
A sárga fényű közvil. lámpák valóban nátrium lámpák voltak ahogy Sztrogoff fórumtárs megjegyezte.
A higanygőz lámpák fénye hidegfehér.
Jézusom!
Van 1-2 nethuszár itt, négy oldalon keresztül. Hihetetlen mit műveltek, de legalább a wikipédiát meg az internetet jól használják :)
Vagy annyira azért mégsem, már régóta nem használnak neont a gyújtók gyártásához.
Ezt egy kiemelkedő tehetség sem tudta sikeresen kiguglizni a wikipédiából...
"régóta nem használnak neont a gyújtók gyártásához."
A mai napig használják.
# 44 "...régóta nem használnak neont a gyújtók gyártásához."
Persze, az elektronikus gyújtóba nem is kell.
"Ezt egy kiemelkedő tehetség sem tudta sikeresen kiguglizni a wikipédiából..."
Legalább három okból nevetséges, amit írsz:
1. Nem igaz.
2. Kisiskolás koromban már fénycsőt szereltem, miután villanyszerelő rokon kitanított (a működésére is), de azért te akarsz nekem magyarázni.
3. Wikipédiát írom is néha (mármint úgy, hogy azt jóvá is hagyták, mindegyik esetben), te meg szerintem legfeljebb olvasod. De még azt is rosszul.
Tudtad, hogy a hazai szakmai nyelvezetben glimmlámpának vagy parázsfénylámpának nevezett eszköz máshol milyen néven fut? Neon lamp, lampa neonowa (utóbbi lengyelül) és hasonlók?
Jellegzetes narancs fényéről mi jut eszedbe?
Semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!