Ha a fénycső 65 W-os gyújtóját sorba kötöm egy halogén reflektorral, akkor hosszú távon árt akár a gyújtónak akár a halogén szálnak, hogy "villog"?
Tehát gondolom, ismerős a dolog, aki elektronikában otthon van, működni működik is, csak most az nem tiszta nekem, hogy mivel a gyújtó max 65 W-os (de nem találok nagyobbat), ezért lehet-e gond abból, ha mondjuk akár 1 órán át is hagyom "villogni", azaz ingadozni a fényerőt a halogénszálon?
Mondjuk én úgy gondolom, hogy a halogénszálat annyira nem viseli meg, csak nekem a gyújtó a kérdéses, hogy az mennyire bírja a strapát, nehogy szétégjen, rövidzárasodjon nekem vagy hasonló ...
Ötletek, vélemények, tapasztalatok esetleg?
Nem akartad esetleg leírni hogy hány W-os a reflektor?
A fénycső gyújtón feltüntetett teljesítmény nem azt jelenti hány W teljesítményt képes kapcsolni hanem azt, hogy hány W-os fénycső begyújtásához van méretezve.
Mivel te nem rendeltetés szerűen használod, nehéz megjósolni meddig bírja, de a gyújtót egyértelműen károsítja a folyamatos kapcsolgatás.
Előbb-utóbb az érintkezője összeragad vagy megszakad.
Ezen túlságosan aggódnod nem kell, mert az egyik esetben a reflektorod kialszik, a másikban meg folyamatosan világítani fog, mivel (gondolom) a gyújtót a reflektorral sorba kötötted. Akkor veszel új gyújtót és megint megy egy darabig (nem túl drága alkatrész).
A reflektort is igénybe veszi valamennyire, mert a gyakori bekapcsolás okozta áramlökés károsíthatja, de fénycső gyújtó kikapcsolt állapotában a gáztöltetén átfolyó áram előfűti a halogén izzót, ami jótékonyan hat az élettartamára.
Szóval szerintem a gyújtó hal meg hamarabb..
(ez egyébként nem elektronika, inkább villamosság, villanyszerelés téma)
oké köszi, és bocs, tényleg elfelejtettem a refi W-számát, tehát : 150 W-os a halogénszál benne. és ehhez csak max 65 W-os gyújtót találtam.
Önmagában megnyugtat a válaszod h tehát baj nem lehet belőle, és ez az összeér és stb, azaz hogy a gyújtó károsodik, az max abban nyilvánul meg, hogy nem működteti tovább a refit, de szal nem tud se rövidzárlatolni se semmi hasonlót, csak cserélni kell. Oké, ez nagy segítség köszi, mert bevallom, addig nem mertem összeszerelni, volt már pár "kellemes" kalandom még 12 V-tal is, nemhogy 220-al :)
+ 1 kérdésem lenne:
Mennyire zavar be a gyújtó folyamatos működése a többi elektronikának, azaz mennyire képes ez elektromos zajt csinálni? mert most így saccra magamtól azt mondanám h nagyon, de akkor kérdés, hogy ezt miként lehetne kivédeni, mert ha jól sejtem, egy egyszerű szerelődoboz nem fogja megoldani a problémát.
"Önmagában megnyugtat a válaszod h tehát baj nem lehet belőle, és ez az összeér és stb"
Én azt írtam, hogy a gyújtó zárlata nem fog problémát okozni, nem azt hogy ha ez-az összeér akkor nem lesz nagy baj, zárlat vagy áramütés belőle!
Nem nagyon érdemes kellő tudás nélkül ilyesmit csinálni!
Zavarra számíthatsz. Könnyen lehet hogy recsegni fog a rádió erősítő TV stb a közelben.
oké, én is így értettem :) a gyújtó felőlem zakkanjon meg, csak más baj ne legyen ....
Hát ami a zavarást illeti, ez viszont komoly gond, mert elég sok nagyon érzékeny elektronika van körülötte, szal akkor vmit ki kell találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!