Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőgép látószöge? Mi...

Fényképezőgép látószöge? Mi jelzi az objektíven?

Figyelt kérdés

Vettem egy állítólag csúcskompakt Canon Gx5-öt, de teljesen le vagyok döbbenve, hát ennek majdnem 180 fokos a látószöge, azaz irreálisan közel kell mennem, ha pl egy tárgyat vagy személyt fotózok. Arra jó h nagy területet befog nyilván, na de ez így sehogy se jó nekem.

Előtte volt egy Sony RX10, annak pl tetszett a képe és ahogy működött, nem volt ilyen torz.

Milyen értéket nézzek az objektíven, ha "normális" látószöget akarok? Azaz pl a Sony RX10-esét?

Az a helyzet, nem is gondoltam volna, h ilyen létezik, ez valami borzalmas, pedig nem volt olcsó ... csak éppen használni nem lehet semmire.

Amit látok ezen:

- zoom lens 4,2 x IS (a zoomot értem, bár nagyon kevés, de ez mindegy)

- 8,8-36,8 mm (??)

- 1:1,8-2,8 (ez utóbbival tisztában vagyok, hogy az "f" érték, és az nagyon is jó a gépben, de kb ennyi az előnye, legalábbis nekem)

Valaki elárulja, mit nézzek, hogy ne ilyen 180 fokos látószögű és összetömörített gépet vegyek? Milyen paramétereket nézzek?

2018. júl. 25. 10:02
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Akkor sem hagyom, hogy ezé a primitív gyökéré legyen az utolsó szó.

"hogy a vakut nem lehet állandó villanásra állítani,"

De lehet. Csak ismerni kéne a betűket, és a betűkből összeálló szavak jelentését.

ANgol leírásban a 91. oldal. Vaku üzemmódok: Auto, Be, Ki, Lassú szinkron.

Persze hogy nem lehet bekapcsolni állandóra.

Szép lehetett, esküvőt fotózni egy olyan géppel, aminek a használatáról halvány fogalma sincs.

Esküvőzni kicsit többet jelent, mint "P" módban nyomkodni a gombot.

2018. júl. 30. 11:36
 42/49 anonim ***** válasza:

Mondd, te nem érted, hogy sosem volt esküvőt fotózni, főleg nem milc-cel, csak szopat téged?

Zsák meg a foltja. Nem mentek szobára?

2018. júl. 30. 12:17
 43/49 A kérdező kommentje:

de miért mondod?

miért lenne milc ez és miért ne lettem volna?

amit meg írtál, nekem is az a bajom, nem lehet ... csak M módban de akkor se találom mondjuk azt amit írtál.

de mindegy is már, elmúlt, kö vetkező alkalomig majd ismerkedek vele, azt hittem, egyszerűbb lesz kezelni, aztán vszínű pont az egyszerűsége miatt nem olyan, mint vártam :(

és nem, nem szivatok senkit, tök jó lenne már ezt elfelejteni ,,,,

2018. júl. 30. 20:25
 44/49 anonim ***** válasza:

tegyél fel egy-két fotót, exiffel.

Szombati dátum legyen benne, meg e gép típusa.

Biztos van olyan kép, ami senki személyiségi jogait nem sérti.

Ha nincs, kamu az egész.

2018. júl. 30. 20:43
 45/49 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik 180 fokos fordulatot vett a történet :D Várjuk a képeket :) Sajnos a szerencsejáték nem az én kezemben van :(
2018. júl. 31. 00:09
 46/49 A kérdező kommentje:
így van, akkor legyen kamu az egész. hova mit tegyek fel? mi az az exiff???? és nem dátumozta a képeket, még az kéne, hogy néznének ki?
2018. aug. 2. 07:28
 47/49 anonim ***** válasza:

"hova mit tegyek fel?"

A fényképezőgépedet, magadnak. Köszönjük.

2018. aug. 2. 09:05
 48/49 anonim ***** válasza:
Az exif az az If várából (tán ismered Monte Christot) kifelé jövőt jelenti. Aki befelé megy, az az innif.
2018. aug. 2. 09:44
 49/49 anonim ***** válasza:

Egyértelműen troll, tényleg.

Nem tudja mi az exif, de tanult fotózni. Ilyet szól a büdösberma, hogy " és nem dátumozta a képeket, még az kéne, hogy néznének ki?"

Pedig igen. Minden fotó tartalmazza a készítés időpontját év-hónap-nap-óra-perc formában, tartalmazza a fényképezőgép típusát, a gép firmware verzióját, a rekesz és a zársebesség értékét, az érzékenységet, vaku-módot, és ha van a gépben gps, még a pontos koordinátákat is.

Mindegy, üssük még a vasat, szórakoztasson még kicsit minket! Nem tudja hogy kell feltennni képet. Bizonyára a nem létező esküvő képeit is a nem létező ügyfeleknek nem valami felhőalapú megosztással kívánta eljuttatni, hanem kinyomtatva...

Gyerünk trollocska, locsolgassad még kicsit, mit lehet még kihozni ebből!

2018. aug. 2. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!