Fényképezőgép látószöge? Mi jelzi az objektíven?
Vettem egy állítólag csúcskompakt Canon Gx5-öt, de teljesen le vagyok döbbenve, hát ennek majdnem 180 fokos a látószöge, azaz irreálisan közel kell mennem, ha pl egy tárgyat vagy személyt fotózok. Arra jó h nagy területet befog nyilván, na de ez így sehogy se jó nekem.
Előtte volt egy Sony RX10, annak pl tetszett a képe és ahogy működött, nem volt ilyen torz.
Milyen értéket nézzek az objektíven, ha "normális" látószöget akarok? Azaz pl a Sony RX10-esét?
Az a helyzet, nem is gondoltam volna, h ilyen létezik, ez valami borzalmas, pedig nem volt olcsó ... csak éppen használni nem lehet semmire.
Amit látok ezen:
- zoom lens 4,2 x IS (a zoomot értem, bár nagyon kevés, de ez mindegy)
- 8,8-36,8 mm (??)
- 1:1,8-2,8 (ez utóbbival tisztában vagyok, hogy az "f" érték, és az nagyon is jó a gépben, de kb ennyi az előnye, legalábbis nekem)
Valaki elárulja, mit nézzek, hogy ne ilyen 180 fokos látószögű és összetömörített gépet vegyek? Milyen paramétereket nézzek?
Összevissza beszélsz hülyeségeket.
180 fokos látószöge a halszem objektivnek van.
A 24mm-es gyújtótávolság, ahonnan ennek a gépnek az obija indul, 84 fokos látószögnek felel meg. Még 90 fok sincs.
Leírtad az obi fizikai gyújtótávolságát, és nagyvonalúan kihagytad a szenzorméret miatti szorzót. A 8,8-36,8 felszorozva, mintha kisfilmes filmkocka méretű érzékelőd lenne, a gyújtótávolság 24-100. Ami sok mindenre elég. Nem igazán nagylátószőgű, az alsó vége és nem is tele a másik vége.
Szóval mielőtt fikázol egy gépet, legyél tisztába a saját tudásoddal (és annak hiányával)
"Használni nem lehet semmire"... aha, erre mondják azt, hogy első osztályú éttermet csak első osztályú vendégnek lehet csinálni.
Én arra gyanakszom, hogy a kérdezőnek fogalma sincs, hogy ezekkel a gépekkel lehet zoomolni. A Sony valószínűleg gyárilag a tele állasban volt, a Canon meg nagylátón.
Kár, hogy már kiosztottam a hét kérdése címet...
most a kedvetekért lemértem és lehet h nem pont 180 fok de 170 biztos.
és nem értem, miről beszéltek, már régóta fotózok, de nyilván nem gyújtogatni vettem a gépet, nekem tök mindegy milyen távolságról gyújt (és nem is értem, miért kellene gyújtanom vele).
érdekes h a másikkal nincs semmi bajom, az egy sony nex VG900, az jól működik
Jaj, pistike, túllőttél a célon.
Nem kéne téged a moderátoroknak kivágni innen egy időre? Elég uncsi vagy a trollkodás-próbálkozásaiddal. Az a baj, hogy még ehhez is hülye vagy. Nem tudod magad egyszerűen butának tetteni. Nem találod, hol van az a határ, ahol még hihető a butaságod.
Még nagyon sokat kell fejlődnöd, ha igazi troll akarsz lenni, ez eddig nagyon kevés.
Teljesen hülye vagy.
A gyújtótávolság 24-100 között van. 24-nél a látószög 83 fok, mint írtam az lején.
A 170 fok tudod mennyi? Belenézel a keresőbe, és a cipőd orrát is látod. Ne szajkózd a baromságaidat, mert magadat járatod le. Fotózni pedig soha nem fotóztál, legfeljebb egy számodra ismeretlen működési elvű dobozon nyomkodtál egy gombot, ami még messze áll a fotózástól.
"szorzóról meg nemtom miről beszéltek, mivel 1 coilos az érzékelője, nuygodtan megszorozhatom egyel, akkor is marad ennyi (csak matek) ..."
Hát ez biztos, nem tudod miről beszélünk. Arról te agresszív gyökér, hogy a fullframe 36x24mm, erre vonatkoztatva adják meg a gyújtótávolságot, a te géped szenzormérete pedig 13,2x8,8... szerinted mennyivel kell szorozni?
Na gyere picinyem, pofázz még, égessed csak magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!