Fényképezőgép látószöge? Mi jelzi az objektíven?
Vettem egy állítólag csúcskompakt Canon Gx5-öt, de teljesen le vagyok döbbenve, hát ennek majdnem 180 fokos a látószöge, azaz irreálisan közel kell mennem, ha pl egy tárgyat vagy személyt fotózok. Arra jó h nagy területet befog nyilván, na de ez így sehogy se jó nekem.
Előtte volt egy Sony RX10, annak pl tetszett a képe és ahogy működött, nem volt ilyen torz.
Milyen értéket nézzek az objektíven, ha "normális" látószöget akarok? Azaz pl a Sony RX10-esét?
Az a helyzet, nem is gondoltam volna, h ilyen létezik, ez valami borzalmas, pedig nem volt olcsó ... csak éppen használni nem lehet semmire.
Amit látok ezen:
- zoom lens 4,2 x IS (a zoomot értem, bár nagyon kevés, de ez mindegy)
- 8,8-36,8 mm (??)
- 1:1,8-2,8 (ez utóbbival tisztában vagyok, hogy az "f" érték, és az nagyon is jó a gépben, de kb ennyi az előnye, legalábbis nekem)
Valaki elárulja, mit nézzek, hogy ne ilyen 180 fokos látószögű és összetömörített gépet vegyek? Milyen paramétereket nézzek?
Na ja, én sem a kisujjamból szoptam.
Az index.hu Digicam aloldalának hírlevelein, a tesztjein, stb. Ebből lett később a pixinfo.com.
Nem az a baj, hogy a kérdező sötét, hanem az, hogy taníthatatlan.
Elmehetne politikusnak, vagy politikai újságírónak. Bencsik vagy Gajdics biztos szeretné... itt ebben a kérdésben úgy viselkedett, mint Schmidt Mária a Pruck Pál ügy kapcsán. Amikor már minden fórumon bebizonyították, hogy téved, inkább eltűntették a teljes festményt, hogy mégse legyen iagaza a másik félnek.
nem tudom mi ez a Scmidt Mária de midneg ynem érdekes.
nos megnéztem és tényleg igaza volt annak aki írta, kb 90 fok úgy ahogy ő számolta. na de ez is jó példa arra, h attól függ honnan nézzük éps mindkettőnknek lehet igaza. ha középről nézem és úgy mérem, akkor tényleg kb 90 fok, de ha meg oda állok az egyik falnak a vonalához, akkor majdnem szemben van pont az a vonal, ami még benne vana képben, majdnem egyenes vonal, azaz akkor 180.
hát érdekes ... lényeg h kár volt veszekedni, mindkettőnknek igaza van csak nézőpont kérdése.
amúgy meg az esküvőn se volt gond, csak ahogy írtam, a vaku volt necces, de miután találtam rajta egy tök jó dolgot, hogy az M betűnél be lehet állandó villanásra is állítani, onnantól kezdve már vannak jó fotók. végül is az esemény kb fele meg van, a másik fele meg amúgy is viszonylag még világosban volt, sztem csak kb 1/3 lett kuka.
Nincs mindkettőnknek igaza, csak nekem.
Nem 180 fok.
de te annyira hülye vagy, hogy vitatkozni sem lehet veled.
És annyira primitív vagy, hogy megsérteni sem lehet. Mindenki más, aki már kihúzta a fejét a seggéből, értette a Schmindt Máriás hasonlatot.
Élj csak boldogan a saját beszűkült primitív világodban, és mondogasd magadnak, hogy 180 fok, 180 fok.
Ha ilyen szinten van benned befogadókészség az új információk iránt, sosem fogsz megtanulni semmit, nem csak fotózni...
Itt négy oldalon keresztül nem voltál képes megérteni, hogy a gyújtótávolság, és a látószög összefügg.
Legyen igazad, 180 fok... az IQ-d meg nulla.
Részemről befejeztem, többieknek kösz a figyelmet :)
"nagyon poénosak itt páran"
Ez így igaz. Sajnos te nem tartozol közéjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!