Fényképezőgép látószöge? Mi jelzi az objektíven?
Vettem egy állítólag csúcskompakt Canon Gx5-öt, de teljesen le vagyok döbbenve, hát ennek majdnem 180 fokos a látószöge, azaz irreálisan közel kell mennem, ha pl egy tárgyat vagy személyt fotózok. Arra jó h nagy területet befog nyilván, na de ez így sehogy se jó nekem.
Előtte volt egy Sony RX10, annak pl tetszett a képe és ahogy működött, nem volt ilyen torz.
Milyen értéket nézzek az objektíven, ha "normális" látószöget akarok? Azaz pl a Sony RX10-esét?
Az a helyzet, nem is gondoltam volna, h ilyen létezik, ez valami borzalmas, pedig nem volt olcsó ... csak éppen használni nem lehet semmire.
Amit látok ezen:
- zoom lens 4,2 x IS (a zoomot értem, bár nagyon kevés, de ez mindegy)
- 8,8-36,8 mm (??)
- 1:1,8-2,8 (ez utóbbival tisztában vagyok, hogy az "f" érték, és az nagyon is jó a gépben, de kb ennyi az előnye, legalábbis nekem)
Valaki elárulja, mit nézzek, hogy ne ilyen 180 fokos látószögű és összetömörített gépet vegyek? Milyen paramétereket nézzek?
A trollok nagy könyvében szerepel, hogy ha trollkodni akarunk azt úgy tegyük, hogy legyen egy igazság mag, amire fel lehet építeni egy hazugságot, mert az úgy már hihető.
Amatőr hiba ,ha egyetlen egy igazság mag sincs az írásodban, így az egész csak egy " hablaty "...
most mi ez a sok hülyeség?
esetleg valaki tudna értelmesen is válaszolni?
tudom, mi az a full frame, de hogy jön ez ide a látószöghöz?
7-8:
ezzel mit akartál mondani? nyilván tudom, amit leírtál, de komoléyan nem értem a mondanivalóját.
"most mi ez a sok hülyeség?
esetleg valaki tudna értelmesen is válaszolni?
tudom, mi az a full frame, de hogy jön ez ide a látószöghöz?"
Ha tudnád mi a full frame, nem vergődnél itt.
Szóval a full frame a régi hagyományos 36x24 mm méretű kisfilmes képkocka mérete. A gyújtótávolságot mindig erre a méretre számítva adják meg, mert egyszerűen ez a hagyomány. Ha kisebb az érzékelő mérete, az obi gyújtótávolsága is kisebb lesz, de mégis átszámolva adják meg fullframe-ra, mert mindenki (bocsánat, mindenki, aki ért a fotózáshoz) tudja, mit fog látni egy fix 50-essel, vagy mit egy 300-as telével.
A 170 fokodat meg ne hangoztasd, mert ritka nagy égés.
Hogy számoltad ki? Fogj két mérőszalagot, az egyiket tedd le a földre, és nagylátószögú állásban Addig emeld a gépet a földtől, ameddig pontosan 130 centit látsz belőle. Ha ekkor valaki megméri, milyen magasan van az érzékelő síkja a földtől, akkor az kb 75 centi lesz. Vagyiss a látószög kb. 83 fok. Nem 170 fok. Ha 170 lenne, akkor kb 7 cm magasról látnád ezt a 130 centis szakaszt.
nos, fotóztam, és ha hiszed ha nem, pl szobában az egy dolog h nagyon eltávolít mindent, de pl szándékosan kinézek eg yvonalat a jobb oldali falon, és ezzel szemben, a bal oldali falon is ugyanott van a kép széle. azaz 180 fok akkor. én ilyet még tényleg nem tapasztaltam, sok gépem volt már, de ilyet még nem láttam.
a másik meg h én valamikor úgy tanultam, kb 42-44 fokos látószög az, amikor még valósághűen adja vissza a képet a gép. ha ennél nagyobb, értelemszerűen távolítania és kicsinyítenie kell, hogy elférjen (és így torzítania is)
Mégis elolvastam... nem kellett volna.
Na hülyegyerek, ezt írtad:
"és ha hiszed ha nem, pl szobában az egy dolog h nagyon eltávolít mindent, de pl szándékosan kinézek eg yvonalat a jobb oldali falon, és ezzel szemben, a bal oldali falon is ugyanott van a kép széle. azaz 180 fok"
Mi a k__va anyád a 180 fok te büdös gyökér? Fogj egy kiba___ott ceruzát, és rajzold le, hol a pi__ban állsz te, hány méterre van tőled a fal, milyen széles a fal, és számold ki hogy ez hány fokos szöget jelent!
Te szerencsétlen fas___alap, tudod mennyi a 180 fok? Tudod mi a másik neve? Egyenesszög. Vagyis ha lerakod a gépet a padlóra (obival felfelé, mert nálad sose lehet tudni), akkor mind a két falnál látná a fal és a padló találkozását.
Szóval utoljára: hány méterre álltál attól a retek faltól, amikor mindkét szomszédos falon láttál valamit, és ez a szemközti fal hány méter széles volt? Ne a 170 fokodat ugassad, hanem a kib___ott métereket írd le ide! Fal szélessége, és te hány méterre voltál a faltól! Utána vegyél egy szájbatekert kockás lapot, és rajzolt le! Két kocka egy méter... legyen rajta a fal, és az, hogy te hol álltál. Utána húzz két vonalat a téged jelképező végtelenül sötét pontból a fal két széléhez, tegyél rá egy szájbavert szögmérőt, és olvasd le hány fok!
Megvan? Látod már mekkora hülye vagy?
Nem? Leírjam még egyszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!