Mit tudnék csinálni a fényképező akkumulátorával?
Nos az a helyzet, hogy vettem egy használt Canon EOS 1000F fényképezőt, viszont csak otthon vettem észre, hogy nem elem, hanem aksi kell bele. Amikor utánanéztem, rájöttem hogy csak angliából tudok hozzá rendelni, viszont arra már nincs időm mert 4 nap múlva elutazom. Van ötletetek hogy hogyan tudnám megcsinálni hogy működjön elemmel is?
A válaszokat előre is köszönöm! 😊
Az árgép teli van azonnali szállításos webáruházakkal, nem igaz?
A 2cr5 6 voltos elem, tapasztalatból mondom, hogy 4 ceruzaelemmel elmegy egy filmes Eos (mert a 2cr5 régen is gennyesen drága volt)
Csakhogy ha ceruzaelemekkel akarsz játszani, akkor kell fabrikálnod valami elemtartót saját kútfőből, kivezetéssel a gyári elemfészekhez. Mert sem 4 db AA, sem 4 db AAA elem nem fér bele a gépbe a 2cr5 helyébe. Én egy lemerült 2cr5-öt használtam fel a kivezetéshez (hejj, azok a daliás filmes évek...)
A másik meg, hogy ezek szerint még nem is üzemelted be? Ha már működik, csattogtasd bőven a zárat és nézd meg, nem olvadt-e szét az évek során a zár gumiütközője, ezt a hátlap kinyitása után láthatod. Ha feteke taknyot hord fel a zárlamella, akkor a gépet elfelejtheted, már nem fog rendesen működni (szétszedés, gumibak csere kell)
Én azt javaslom, hagyd a fenébe a nyaralásig, ráérsz utána is filmre költeni a gatyádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!