Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezőgép látószöge? Mi...

Fényképezőgép látószöge? Mi jelzi az objektíven?

Figyelt kérdés

Vettem egy állítólag csúcskompakt Canon Gx5-öt, de teljesen le vagyok döbbenve, hát ennek majdnem 180 fokos a látószöge, azaz irreálisan közel kell mennem, ha pl egy tárgyat vagy személyt fotózok. Arra jó h nagy területet befog nyilván, na de ez így sehogy se jó nekem.

Előtte volt egy Sony RX10, annak pl tetszett a képe és ahogy működött, nem volt ilyen torz.

Milyen értéket nézzek az objektíven, ha "normális" látószöget akarok? Azaz pl a Sony RX10-esét?

Az a helyzet, nem is gondoltam volna, h ilyen létezik, ez valami borzalmas, pedig nem volt olcsó ... csak éppen használni nem lehet semmire.

Amit látok ezen:

- zoom lens 4,2 x IS (a zoomot értem, bár nagyon kevés, de ez mindegy)

- 8,8-36,8 mm (??)

- 1:1,8-2,8 (ez utóbbival tisztában vagyok, hogy az "f" érték, és az nagyon is jó a gépben, de kb ennyi az előnye, legalábbis nekem)

Valaki elárulja, mit nézzek, hogy ne ilyen 180 fokos látószögű és összetömörített gépet vegyek? Milyen paramétereket nézzek?

2018. júl. 25. 10:02
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

örülök h jót szórakoztok, de én nem annyira. bevállaltam egy esküvői fotózást szombatra és most fogalmam sincs, mivel csinálom. ráadásul vakut se lehet állítani, csak automatán ha akar villan, ha nem nem, de nem mindig jól érzékeli. + timelapse sincs rajta, áhhh, bevásároltam nagyon.

a kérdésédre, nos íme lemértem:

tehát a szoba közepén állok és a fényképezőgép magasságában természetesen (!!) pontosan a jobb és bal bal ugyan azon pontját látom (azaz 180 fok, igen, egyenes!!!!!!! tudom, ez a baj!!!!), és én pedig pontosan 3,2 m-re állok.

de oké, én elhiszem h ez a gép ilyen, csak szal sok gépem volt már, és ilyet még nem láttam. nagyon durván közel hoz mindent, ha meg pl egy embert akarok lefotózni, kb fél méterre kell elé állnom, h benne legyen (sőt sztem kevesebbre)

hát ennyi a bajom .... + amiket írtam h sok szolgáltatás, funckió hiányzik a gépről amiket megszoktam + usb-ről csak tölteni lehet de arról nem működik.

2018. júl. 27. 10:13
 22/49 anonim ***** válasza:
Részvétem az ifjú párnak, majd add át :(
2018. júl. 27. 10:24
 23/49 A kérdező kommentje:

vicceskedtek pedig tuti itt nem stimmel vmi. ...

a normális gépen ez van: 28-200

na ezen meg: 8,8 - 36,8 ... azaz akkor csak annak egy nagyon kis tartományát tudja és nem is csoda.

+ tudjátok mit csinál? az f értéke csak fotóra értendő ám, na ilyet se láttam még, amint átváltok videora, besötétül a kép de brutálisan és nem is lehet vele szürkületben, este már videozni, míg fotót ilyenkor még lehet vele készíteni elég jót.

sztem ez se túl normális jelenség.

2018. júl. 27. 10:52
 24/49 anonim ***** válasza:

"tuti itt nem stimmel vmi."

Mi ezt PEBKAC-nak hívjuk.

2018. júl. 27. 11:05
 25/49 anonim ***** válasza:

Nem 180 fok te f_sz!

Hogy szémoltad ki a 180 fokot?

Ha 180 fok a látószög, kifizetem a gépedet.

Ha viszont 84 fok, enyém a gép, ingyen, minden tartozékával. Állod?

3,2 méterre állsz a faltól, eddig OK.

És a fal milyen széles?

Hány méter széles a fal, amitől 3,2 méterre vagy?

Áruld már el!

Utána rajzolj!

Kockás lap,6 kockányira vagy a faltól (egy kocka fél méter). Rajzold fel a falat is, és a fal két szélét kösd össze a fal közepétől 3.2 méterre lévő ponttal. Kapsz egy háromszöget. A háromszög csúcsán, ahol állsz, hány fokos a szög? Na ez a látószög.

Privátban adok címet, ahova feladhatod a gépet, számlával, garanciával együtt. A szállítást fizetem.

2018. júl. 27. 11:14
 26/49 anonim ***** válasza:

Már csak azt remélem, hogy a násznép a szar képek miatt majd agyba-főbe veri ezt a barmot.

Az önteltség netovábbja. Ismeretlen géppel esküvőt fotóz, mert ő tanult fotózni....

Hajtogatja itt a 180 fokot, miközben a gép adatlapján is rajta van 24-100 a gyújtótávolság. Ilyen az amikor a butaság és korlátoltság végtelen egoval párosul.

Élőben addig verném, ameddig szó szerint össze nem szarja-hugyozza magát, aztán kitenném a belvárosban, hadd fusson..

2018. júl. 27. 11:16
 27/49 anonim ***** válasza:

Jaj, ne etessétek már a trollt!

Biztos kompakttal menne esküvőt fotózni. Jó hogy nem telefonnal. :)

Kérdező, azért fejlődsz, páran már beszopták, hoyg tényleg ilyen sötét vagy.

2018. júl. 27. 14:30
 28/49 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül... volt olyan ember, aki profi vőfélynek reklámozta magát, és tokkal-vonóval szállította az esküvőt. Képes volt az első néhány évben egy csúcskompakttal kiajánlani a fotózást.

Elrettentésül:

[link] [link]

Mára már megjött az esze, ő is fotóst bíz meg, középkategóriás DSLR gépekkel.

2018. júl. 27. 15:23
 29/49 anonim ***** válasza:

Elszaródott a link, bocsánat:

[link] [link]

2018. júl. 27. 15:24
 30/49 anonim ***** válasza:
Ki kell hagyni a szóközt, és behozza a 2003-as weboldalt
2018. júl. 27. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!