Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék elkezdeni fotózni,...

Szeretnék elkezdeni fotózni, ill. képzést, milyen gépet érdemes vennem?

Figyelt kérdés

Ha kezembe fogok egyet, hamar kiigazodom rajta, de ennyi, sokkal jobban nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy egy tükörreflexes gépet lenne érdemes vennem, és itt megállt a tudományom. Szeretném mindenképpen hivatalosan csinálni (főállás mellett most gyeden vagyok itthon), számlát adni, stb. (ezt csak azért írtam, mielőtt nekemestek h nem elég egy gép, tudom).

Szóval kérdésem az lenne, hogy milyen gépet ajánlanátok kezdésnek, ami azért már jó, de nem csúcskategória. Nyilván, ha kicsit beindul a dolog, fogok beszerezni még jobb gépet, objektíveket stb., most egyszer csak egy megfelelő gépet szeretnék. Illetve hozzá a derítőlapot.

Mi kellhet még? Mint mondtam, nem igazán értek a technikai részéhez, egy kölcsön géppel készítettem idén karácsonyi fotókat kislányomról és pár ismerősömről (természetesen semmit sem kértem érte), azokat szerkesztettem meg, többen kérdezték tőlük, hogy kinél voltak fotózáson, ill. engem is kérdeztek, nem akarták elhinni, hogy én csináltam a fotókat. Szóval úgy érzem, érdemes lenne beleinvesztálnom, de sajnos tényleg nem tudom, mire lenne szükségem, megköszönöm, ha segítetek. Tudom, hogy nem 100ezres tétel

2018. jan. 28. 15:06
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

"Pedig valahonnan kell, hogy kapjon független véleményt is."

Hát milyen vélemények vannak magyar fotós oldalakon? Találomra belenéztem egy kép alá, itt van ez:

'ha valami klasszikus stílust akarna képviselni, akkor szög-vízszintes horizont jöhetne szóba' mit mond a költő? Hogy klasszikus stílusú képen nem lehetne domboldal? Csak ez a baj a véleményekkel. :)

2018. jan. 29. 14:03
 22/49 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem jók semmire. Akkor mit javasolsz, fogadjuk el, hogy született profi?
2018. jan. 29. 14:19
 23/49 A kérdező kommentje:

ezt a két képet tettem fel, az első mobillal, második géppel készült. Egyelőre annyira vagyok csak kíváncsi, hogy az elképzelés, beállítás mennyire OK, van-e "szemem" hozzá. Mivel silány volt a felszerelés így a kép minősége sem lehet sokkal jobb, inkább az elgondolás megítélésére vagyok kíváncsi

[link]

2018. jan. 29. 16:31
 24/49 anonim ***** válasza:

"Igazad van, nem jók semmire. Akkor mit javasolsz, fogadjuk el, hogy született profi?"

Már meg ne haragudj nagyon, de ez a vitastílus utoljára 7 éves korunkban volt jellemző... Miért kéne elfogadni bármit? Miért nem tudja a kijelentésem azt jelenteni, amit jelent?

2018. jan. 29. 20:14
 25/49 anonim ***** válasza:
Mert kötözködés. Mert nem kínál alternatívát. Mert nem segítő szándékú.
2018. jan. 29. 22:13
 26/49 anonim ***** válasza:
Kell azért ahhoz valami, hogy ez után " Akkor mit javasolsz, fogadjuk el, hogy született profi?" engem nevezz kötözködőnek. :)
2018. jan. 30. 08:20
 27/49 anonim ***** válasza:

Tetszik vagy nem, te kezdted - én meg csak addig ismerem a szólást, hogy "ha megdobnak kővel, dobd vissza".

Divat fikázni a fotózz-t és társait (nem is teljesen alaptalan a kritika), de ettől még nem lesz előrebb a kérdező. Az pedig nem vitatechnika, hogy a másik véleménye szar, és... és... és nincs tovább.

2018. jan. 30. 08:29
 28/49 anonim ***** válasza:

"ezt a két képet tettem fel"

Ez nem egy?

2018. jan. 30. 14:16
 29/49 A kérdező kommentje:
köszi, hogy írtál. a másodikat letörölhették, jött üzenet az admintól, mely szerint 'úgy sejtik', hogy egy stúdióban készült, papír alapú képet fotóztam le és töltöttem fel :D pedig csak úgy volt megszerkesztve, hogy olyannak tűnjön, mintha egy mesekönyvből származna a kép
2018. jan. 30. 14:32
 30/49 A kérdező kommentje:

ez volt a másik

[link]

2018. jan. 30. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!