Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék elkezdeni fotózni,...

Szeretnék elkezdeni fotózni, ill. képzést, milyen gépet érdemes vennem?

Figyelt kérdés

Ha kezembe fogok egyet, hamar kiigazodom rajta, de ennyi, sokkal jobban nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy egy tükörreflexes gépet lenne érdemes vennem, és itt megállt a tudományom. Szeretném mindenképpen hivatalosan csinálni (főállás mellett most gyeden vagyok itthon), számlát adni, stb. (ezt csak azért írtam, mielőtt nekemestek h nem elég egy gép, tudom).

Szóval kérdésem az lenne, hogy milyen gépet ajánlanátok kezdésnek, ami azért már jó, de nem csúcskategória. Nyilván, ha kicsit beindul a dolog, fogok beszerezni még jobb gépet, objektíveket stb., most egyszer csak egy megfelelő gépet szeretnék. Illetve hozzá a derítőlapot.

Mi kellhet még? Mint mondtam, nem igazán értek a technikai részéhez, egy kölcsön géppel készítettem idén karácsonyi fotókat kislányomról és pár ismerősömről (természetesen semmit sem kértem érte), azokat szerkesztettem meg, többen kérdezték tőlük, hogy kinél voltak fotózáson, ill. engem is kérdeztek, nem akarták elhinni, hogy én csináltam a fotókat. Szóval úgy érzem, érdemes lenne beleinvesztálnom, de sajnos tényleg nem tudom, mire lenne szükségem, megköszönöm, ha segítetek. Tudom, hogy nem 100ezres tétel

2018. jan. 28. 15:06
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2018. jan. 28. 19:45
 12/49 anonim ***** válasza:
Vegyél valami használt prémiumkompaktot, utána elválik, hogy akarsz-e többet. Canon G sorozat, vagy Nikon P77700-7800. Nekem egy P7700-as van, mióta megvettem, a tükröshöz hozzá se nyúltam. (Én is tükrössel kezdtem, de a méretei miatt 2x is meggondolom, hogy magammal vigyem-e, ezért vettem a kompaktot..)
2018. jan. 28. 21:07
 13/49 anonim ***** válasza:
A kérdező nem hordozgatni akarja, hanem dolgozni vele. ÉS egy kompaktot ha megvesz utána nem tudja fejlesztgetni. Az van és kész, ennyi. Ráadásul mind képminőség, mind sebesség szempontjából messze elmarad akár egy belépő dslr-től is.
2018. jan. 28. 21:08
 14/49 anonim ***** válasza:
Ahhoz hogy számlaképes legyél szükséged lesz fényképész végzettségre is. Szerintem tanulj mielőtt komolyabb kiadásokba vernéd magad.
2018. jan. 28. 21:11
 15/49 A kérdező kommentje:
a tanulás is elég komoly kiadás. A gép megmarad hobbynak akkor is, ha nem lesz az egészből semmi, és mivel szeretek fotózni, ha mást nem is, csak a saját gyerekem, ahhoz is vennék egy gépet, lehet nem 150e-ért, csak 80e-ért. Plusz a tanuláshoz is (amilyen képzéseket láttam, legalábbis) kell már egy gép.
2018. jan. 28. 21:23
 16/49 anonim ***** válasza:

Ezekre a fotós oldalakra fel ne rakjál gyermekekről készült, rokonból-legnagyobb-elragadtatás-hangján-kinyilvánuló-nyögés-generáló képeket, mert cafatokká aláznak.

Már, ha van még élet ezekben, én a tetszhalott fotozz.hu-t szoktam még néha megnézni, majd szomorúan távozom. :D

Ráadásul mindegyik fotós oldal létrehozójának/menedzserének vannak rendkívül súlyos tévedései a szabályozást illetően.

Azon kívül ezen fotós oldalak igen sok sajnálatos beidegződéssel rendelkeznek, ami a képbírálatot illeti.

Szerintem műtermi gépnek nem jók a szorzós gépek, az általában nagyobb zajszint miatt. Világítás bőven kell a természetes fényen kívül (derítés... jó lenne, ha csak egy derítő alkalmazásáról szólna a rafinált világítás), mivel nagyobb ISO-n a dinamika is csökken. Kérdés, az eddigi képeidet milyen eszközön nézték, a kis telefon képernyőjén? A facebookon? Aki pénzt kér érte, attól elvárják, hogy ajtónyi méretű nagyítása is jó minőségű legyen (na jó, félajtónyi).

Az kívánatos lenne, ha angolul tudnál, mert angol nyelven gyakorlatilag a világ minden fotós tudnivalója olvasható a neten. Akárhol elindulva, majd szörfözve.

Hát ez csak pár gondolatébresztő gondolat volt. :)

2018. jan. 28. 21:50
 17/49 A kérdező kommentje:
feltettem 2 képet, akkor hiba volt?! A legtöbb képem iphone 5s/SE-vel készült, elég szépen lehet nagyítani, persze nem olyan szinten, hogy félajtónyi legyen, amit szintén én is elvárnék, ezért szeretnék gépet venni. Angolul meg sajnos nem tudok :(
2018. jan. 28. 23:58
 18/49 anonim ***** válasza:
Nem baj, miért lenne az? Tanulni bármiből lehet. :)
2018. jan. 29. 13:08
 19/49 anonim ***** válasza:

"Ezekre a fotós oldalakra fel ne rakjál gyermekekről készült, rokonból-legnagyobb-elragadtatás-hangján-kinyilvánuló-nyögés

-generáló képeket, mert cafatokká aláznak."

Pedig valahonnan kell, hogy kapjon független véleményt is. Persze megmutathatná nekünk is, de itt sem lenne jobb az eredény. Arról nem beszélve, hogy százszor inkább egy megindokolt porig alázás, mint a lájkvadász hűdejó.

2018. jan. 29. 13:26
 20/49 anonim ***** válasza:
Érdemes a Flickr-re is regisztrálnod (persze ehhez kell valamennyi angol tudás). Ott több millió amatőr és profi fotót tudsz lehívni kamera, objektív, téma, beállítás, stb. szerint, azok is segíthetnek kitalálni, milyen típusú felszerelésben gondolkodj.
2018. jan. 29. 13:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!