Szeretnék elkezdeni fotózni, ill. képzést, milyen gépet érdemes vennem?
Ha kezembe fogok egyet, hamar kiigazodom rajta, de ennyi, sokkal jobban nem értek hozzá. Annyit tudok, hogy egy tükörreflexes gépet lenne érdemes vennem, és itt megállt a tudományom. Szeretném mindenképpen hivatalosan csinálni (főállás mellett most gyeden vagyok itthon), számlát adni, stb. (ezt csak azért írtam, mielőtt nekemestek h nem elég egy gép, tudom).
Szóval kérdésem az lenne, hogy milyen gépet ajánlanátok kezdésnek, ami azért már jó, de nem csúcskategória. Nyilván, ha kicsit beindul a dolog, fogok beszerezni még jobb gépet, objektíveket stb., most egyszer csak egy megfelelő gépet szeretnék. Illetve hozzá a derítőlapot.
Mi kellhet még? Mint mondtam, nem igazán értek a technikai részéhez, egy kölcsön géppel készítettem idén karácsonyi fotókat kislányomról és pár ismerősömről (természetesen semmit sem kértem érte), azokat szerkesztettem meg, többen kérdezték tőlük, hogy kinél voltak fotózáson, ill. engem is kérdeztek, nem akarták elhinni, hogy én csináltam a fotókat. Szóval úgy érzem, érdemes lenne beleinvesztálnom, de sajnos tényleg nem tudom, mire lenne szükségem, megköszönöm, ha segítetek. Tudom, hogy nem 100ezres tétel
Ezekre a fotós oldalakra fel ne rakjál gyermekekről készült, rokonból-legnagyobb-elragadtatás-hangján-kinyilvánuló-nyögés-generáló képeket, mert cafatokká aláznak.
Már, ha van még élet ezekben, én a tetszhalott fotozz.hu-t szoktam még néha megnézni, majd szomorúan távozom. :D
Ráadásul mindegyik fotós oldal létrehozójának/menedzserének vannak rendkívül súlyos tévedései a szabályozást illetően.
Azon kívül ezen fotós oldalak igen sok sajnálatos beidegződéssel rendelkeznek, ami a képbírálatot illeti.
Szerintem műtermi gépnek nem jók a szorzós gépek, az általában nagyobb zajszint miatt. Világítás bőven kell a természetes fényen kívül (derítés... jó lenne, ha csak egy derítő alkalmazásáról szólna a rafinált világítás), mivel nagyobb ISO-n a dinamika is csökken. Kérdés, az eddigi képeidet milyen eszközön nézték, a kis telefon képernyőjén? A facebookon? Aki pénzt kér érte, attól elvárják, hogy ajtónyi méretű nagyítása is jó minőségű legyen (na jó, félajtónyi).
Az kívánatos lenne, ha angolul tudnál, mert angol nyelven gyakorlatilag a világ minden fotós tudnivalója olvasható a neten. Akárhol elindulva, majd szörfözve.
Hát ez csak pár gondolatébresztő gondolat volt. :)
"Ezekre a fotós oldalakra fel ne rakjál gyermekekről készült, rokonból-legnagyobb-elragadtatás-hangján-kinyilvánuló-nyögés
-generáló képeket, mert cafatokká aláznak."
Pedig valahonnan kell, hogy kapjon független véleményt is. Persze megmutathatná nekünk is, de itt sem lenne jobb az eredény. Arról nem beszélve, hogy százszor inkább egy megindokolt porig alázás, mint a lájkvadász hűdejó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!