Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék elkezdeni fotózni,...

Szeretnék elkezdeni fotózni, majd később ezzel foglalkozni, milyen gépet érdemes venni?

Figyelt kérdés
Nikon Coolpix L840-et néztem ki, jó választás lenne?

2015. okt. 7. 11:52
1 2
 1/19 anonim válasza:
75%
Ha nagyon komolyan gondolod, akkor nyilván DSLR gépet kell venned előbb-utóbb, de első gépnek tulajdonképpen bármi megteszi, mert komponálni bármivel meg lehet tanulni.
2015. okt. 7. 12:10
 2/19 Ügyet Lenke ***** válasza:
64%
tanulni jó, olvasgass a témában, próbálkozz, ne csak automata módban...majd ha később is fotózni akarsz akkor kell komoly gép, tükörreflexes...
2015. okt. 7. 12:17
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen, de egy DSLR 100 felett van, és még csak hobbi szinten sem tartok, mert még el sem kezdtem, és nem hiszem, hogy érdemes lenne egyből azt megvásárolnom.
2015. okt. 7. 12:24
 4/19 anonim válasza:
18%
Márpedig ez úri játék. Egy KEZDŐ alap szett olyan 3-400!
2015. okt. 7. 12:26
 5/19 Ügyet Lenke ***** válasza:
79%
kicsit elvetetted a sulykot 4-es, nem kell kezdő szetthez 400k, mi a csihányt csináljon egy kezdő 300-400 ezres felszereléssel?
2015. okt. 7. 12:31
 6/19 A kérdező kommentje:
Én nem stúdiót akarok kiépíteni... Hanem csak egy gépet, amivel lehet részletes, éles képet készíteni.
2015. okt. 7. 12:33
 7/19 anonim válasza:
11%

5.-nek.

4. vagyok.

Gép. Objektívek. Vaku. Programok. Táska. ... matekozz.

2015. okt. 7. 12:34
 8/19 Ügyet Lenke ***** válasza:
78%
nem kell matekozzak, fotózok, sok éve, kiállításom is volt és most sincs 300-400 ezres felszerelésem, azért is írtam, nem iformáció vagy tapasztalat hiányában, mint te...a fotózás nem abból áll, hogy kezdőként csili vili top géppel, objektívekkel, vakuval és táskával felvágunk mások előtt s automata módban kattogtatunk...
2015. okt. 7. 12:52
 9/19 anonim ***** válasza:

Az L840 szerintem nem a legjobb választás, teljesen automata gép.

Olyat válassz, amiben van teljes manuális beállítási lehetőség.

Pl. a Panasonic FZ200 nagyon tuti kis gép... fix 2.8-as fényerő, raw formátum (nyers, tömörítetlen), vakusaru, teljes manuál. Minden megvan benne, ami a tanuláshoz kell. Jelenleg 100e körül van. Vagy esetleg a "kistesója" az FZ72 - amely annyiból különbözik a másiktól, hogy nem fix fényerejű.

De nagyon sok Fujifilm bridge gép is rendelkezik teljes manuállal (raw formátummal nem, illetve a vakusaru sem jellemző). Nézz szét!

2015. okt. 7. 14:27
 10/19 Bastee ***** válasza:

A Panasonic FZ200-ra én is adok egy szavazatot!

Emellett a Canon SX 530 HS-t, és személyes kedvencem az Olympus SP-100EE -t ajánlanám. Másik út, hogy fotózol azzal ami van, és akkor veszel gépet amikor a 100e Ft nem borzasztóan drága :)

2015. okt. 7. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!