Szeretnék elkezdeni fotózni, majd később ezzel foglalkozni, milyen gépet érdemes venni?
Első válaszoló vagyok és én is elég régóta fotózok. Nagyon fontos kérdés,hogy MIT akarsz fotózni, ugyanis makrózni nem fogsz egy kis digitális géppel, viszont szerencséd lehet a tájfotózásban. Ugyanígy nem fogsz tudni mozgó témára ráállni, vagy elmosni a hátteret. Tehát a kérdés az,hogy mennyire gondolod komolyan ezt a fotózás dolgot és mire szeretnél "szakosodni" ha úgy tetszik.
Mindenképpen olyan gépet válassz, amin van manuális mód, az automatában való kattingatás jó móka, de nem tanulni vágyóknak, legfőképp nem olyanoknak, akik ezzel akarnak foglalkozni.
Előbb-utóbb pedig úgyis korlátozni fog a gép és mindenképpen DSLR-re váltasz. Én annak idején egy olcsó filmes géppel kezdtem, majd kis digitális géppel, aztán bridge és végül DSLR. Jó volt megmászni ezeket a lépcsőket, de én azt mondom,hogy aki teheti, az kezdheti DSLR-rel is, úgyis az a mélyvíz, azon kell megtanulni fotózni. Persze, ha bizonytalan vagy, akkor vegyél egy olcsóbb gépet,hogy lásd, egyáltalán neked való-e ez az egész. Azt viszont tudni kell,hogy nem a szegények sportja ez. Hiába van, aki azt mondja,hogy egy alap felszereléssel elvan, azért előbb-utóbb úgyis kellenek dolgok. Szűrők, közgyűrű,fordítógyűrű, különböző objektívek, kiegészítők, állvány, táska, vaku, stb.
Érdemes a használt gépeket is nézegetni.
Nekem van egy ilyen gépem: [link]
és hozzá egy táskám is.
Szerintem kezdésnek több, mint jó és olcsón túladok rajta, ha pesti vagy, ki is próbálhatod.
"És ez?"
Ez egy több mint fél milliós gép. Ne tévesszen meg az egy nullával elírt ötvenezres ár. 550-be kerül. Nem igazán az L840 kategóriája.
És igen, ez egy jó gép.
L840 alkalmatlan ha fejlodni is akarsz. Nincs raw formatum, manualis modok teljes hianya...
Nekes is csak azt tudom ajanlani amit itt a 16-os hozzaszolasban irtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenykep..
MILC geppel az arany kozeputat valasztanam a helyedben. Ha komolyabban szeretnel foglalozni a fotozassal, akkor minden olyan funkciot megtalalsz bennuk amire szukseged lesz. Aztan kesobb esetleg tovabb lephetsz a DSLR fele, vagy egyszeruen megmaradsz a MILC-nel es automata modban hasznalod mint egy bridge gepet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!