Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon eos 7d zajos kép vélemény?

Djubika kérdése:

Canon eos 7d zajos kép vélemény?

Figyelt kérdés
Canon eos 7d m va 17-50 tamron obival és valamiért zajos képet készít iso-100 napal jó fényviszonyok mellett is Ha kinagyítom a képet látszik a képzaj rendesen viszonyitva nikon d3200 al ami alsobb kategória de mégis jobb a kép ugyanazon beállításal PS el javítható tudom de akkor is én ugy gondolom ,hogy jobb képet kellene készítsen Mi lehet az ok? Valakinek véleménye? Vagy ilyet készít a canon 7d és ennyi :(

2016. máj. 16. 11:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ez a fotó teljesen rendben van képzajilag.Az arcokon azért van zaj,mert rossz a kompozíció és az ahhoz használt vaku beállítás.
2016. máj. 17. 18:50
 12/21 anonim ***** válasza:

Hát nem azért de nekem a Nikon D60 automata / rekesz előválasztó módban nem készít ilyen zajos képet iso400-on...

mutatok én is egy hasonló példát, igaz vaku nélkül, de van olyan is, iso1600-al, kb. akkor adja azt a szintet mint ez a Canon 7D iso400-on.

[link]

Szóval valami biztos van... én a helyedben tennék rá másik objektívet is, és azzal is hasonló körülmények között is megpróbálnám.

2016. máj. 17. 19:08
 13/21 anonim ***** válasza:

A kép a kiírt kérdéssel ellentétben nem ISO 100-on hanem ISO 400-on készült, a kérdésben szereplő jó fényviszonyoknak nyoma sincs a mutatott képen.

Ami szintén sokat nyom a latban: a kérdéses arcok sötétek, alulexponáltak. Márpedig tudjuk, hogy a képzaj sokkal erősebben jelentkezik a sötétebb részeken.

De elég ha a hisztogramra nézel: jobb oldalt semmi, a pár kiégett folt a háttérben, meg tán a fehér ruha. Minden egyéb sötét, sötét, sötét...

Arról se feledkezzünk meg, hogy mindkét arc kb. 120x180 pixel (ami arconként a kép kb. 1/800-ad része), tehát valami egészen elhanyagolható kis területen vadásszuk a pixeleket.

2016. máj. 17. 19:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Ez a kép szintén iso400, és L-es objektívvel készült. De mégis mi ez a sz*? [link]

Vagy itt van ez, kicsit jobb fényviszonyok között készült, iso400 és szintén L-es üveg, mégis szerintem nem kéne ennyire zajosnak lennie.

2016. máj. 18. 06:32
 15/21 anonim ***** válasza:
Lemaradt: [link]
2016. máj. 18. 06:33
 16/21 anonim ***** válasza:

"Ez a kép szintén iso400, és L-es objektívvel készült. De mégis mi ez a sz*?"

Objektívnek továbbra sincs túl sok köze a képzajhoz. Ja, elfelejtettem, szerinted van. Mindegy.

Szóval ha direkt kiválogatod a kevés fényben készült, alexpós képeket, akkor könnyű szart találni.

Ezek utólag valószínűleg agyon lettek fotosoppolva, hogy mégse egy sötét masszát lássunk, márpedig ugye a hülye is tudja, hogy ha a sötét részek fényerejét, kontrasztját növeljük, akkor a képzajt is felerősítjük...

Nem mintha bármilyen márkát/modellt védeni akarnék, csak vicces, hogy egy gép kéminőségét nem a neten kismillió helyen fellelhető, általában profik által készített tesztek alapján ítélitek meg, hanem ki tudja honnan szalasztott pistikék által kreált gyenge minőségű, ismeretlen mértékben utómunkázott valamik alapján.

Persze kinek a pap, kinek a papné. Nekem speciel a Schultz Gizi.

2016. máj. 18. 14:57
 17/21 anonim ***** válasza:

Én nem kötekszem, csak megjegyzek dolgokat itt.

Itt egy hivatalosabb oldal iso tesztje, nekem valahogy még mindig nem annyira meggyőző, természetesen azt sem mondom, hogy nem kell hozzá tudás kezelni a gépet.

[link]

2016. máj. 18. 16:06
 18/21 anonim ***** válasza:
Nem meggyőző, nem meggyőző. Mégis mit vársz egy APS-C méretű érzékelőtől, komplett zajmentességet ISO 400-on? Ilyen nem létezik, legfeljebb fotosoppal.
2016. máj. 18. 16:36
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem az érzékelőtől várom, hanem a gép árától. :)

Ha már ennyit kiad az ember érte, jobbra számít.

Amúgy ha munkához kell a kérdezőnek a gép, akkor nagyjából érthető hogy annyit ad érte, de ha hétköznapra, hobbinak, akkor (én legalábbis) nem adnék kb. 150e Ft-nál többet fényképezőre.

2016. máj. 18. 18:29
 20/21 anonim ***** válasza:

"Amúgy ha munkához kell a kérdezőnek a gép"

...akkor értene hozzá és nem csodálkozna rá evidens dolgokra.

"de ha hétköznapra, hobbinak, akkor (én legalábbis) nem adnék kb. 150e Ft-nál többet fényképezőre."

Te meg másra költesz, amire én nem adnék ki egy fillért sem.

2016. máj. 18. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!