Canon eos 7d zajos kép vélemény?
Hát nem azért de nekem a Nikon D60 automata / rekesz előválasztó módban nem készít ilyen zajos képet iso400-on...
mutatok én is egy hasonló példát, igaz vaku nélkül, de van olyan is, iso1600-al, kb. akkor adja azt a szintet mint ez a Canon 7D iso400-on.
Szóval valami biztos van... én a helyedben tennék rá másik objektívet is, és azzal is hasonló körülmények között is megpróbálnám.
A kép a kiírt kérdéssel ellentétben nem ISO 100-on hanem ISO 400-on készült, a kérdésben szereplő jó fényviszonyoknak nyoma sincs a mutatott képen.
Ami szintén sokat nyom a latban: a kérdéses arcok sötétek, alulexponáltak. Márpedig tudjuk, hogy a képzaj sokkal erősebben jelentkezik a sötétebb részeken.
De elég ha a hisztogramra nézel: jobb oldalt semmi, a pár kiégett folt a háttérben, meg tán a fehér ruha. Minden egyéb sötét, sötét, sötét...
Arról se feledkezzünk meg, hogy mindkét arc kb. 120x180 pixel (ami arconként a kép kb. 1/800-ad része), tehát valami egészen elhanyagolható kis területen vadásszuk a pixeleket.
Ez a kép szintén iso400, és L-es objektívvel készült. De mégis mi ez a sz*? [link]
Vagy itt van ez, kicsit jobb fényviszonyok között készült, iso400 és szintén L-es üveg, mégis szerintem nem kéne ennyire zajosnak lennie.
"Ez a kép szintén iso400, és L-es objektívvel készült. De mégis mi ez a sz*?"
Objektívnek továbbra sincs túl sok köze a képzajhoz. Ja, elfelejtettem, szerinted van. Mindegy.
Szóval ha direkt kiválogatod a kevés fényben készült, alexpós képeket, akkor könnyű szart találni.
Ezek utólag valószínűleg agyon lettek fotosoppolva, hogy mégse egy sötét masszát lássunk, márpedig ugye a hülye is tudja, hogy ha a sötét részek fényerejét, kontrasztját növeljük, akkor a képzajt is felerősítjük...
Nem mintha bármilyen márkát/modellt védeni akarnék, csak vicces, hogy egy gép kéminőségét nem a neten kismillió helyen fellelhető, általában profik által készített tesztek alapján ítélitek meg, hanem ki tudja honnan szalasztott pistikék által kreált gyenge minőségű, ismeretlen mértékben utómunkázott valamik alapján.
Persze kinek a pap, kinek a papné. Nekem speciel a Schultz Gizi.
Én nem kötekszem, csak megjegyzek dolgokat itt.
Itt egy hivatalosabb oldal iso tesztje, nekem valahogy még mindig nem annyira meggyőző, természetesen azt sem mondom, hogy nem kell hozzá tudás kezelni a gépet.
Nem az érzékelőtől várom, hanem a gép árától. :)
Ha már ennyit kiad az ember érte, jobbra számít.
Amúgy ha munkához kell a kérdezőnek a gép, akkor nagyjából érthető hogy annyit ad érte, de ha hétköznapra, hobbinak, akkor (én legalábbis) nem adnék kb. 150e Ft-nál többet fényképezőre.
"Amúgy ha munkához kell a kérdezőnek a gép"
...akkor értene hozzá és nem csodálkozna rá evidens dolgokra.
"de ha hétköznapra, hobbinak, akkor (én legalábbis) nem adnék kb. 150e Ft-nál többet fényképezőre."
Te meg másra költesz, amire én nem adnék ki egy fillért sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!