Djubika kérdése:
Canon eos 7d zajos kép vélemény?
2016. máj. 16. 12:21
2/21 A kérdező kommentje:
Ok ha hazaérek teszek fel képet
De soká érsz már haza. :D
2016. máj. 16. 15:35
Normális dolog,hogy kinagyítva zajos a kép.Már több EOS-hoz is volt szerencsém és mindegyik ilyen.Mégis a legtöbb fotós/tesztes oldalon azt írják még a belépő szintre is,hogy kiváló a képminőség.Attól függ,hogy ki mit néz.Ezekkel a gépekkel nagy képeket lehet csinálni.A kinagyított részlet szinte mindig zajos,de az egész kép monitorhoz igazítva-nem teljes méretben-lehet kiváló.Azt vettem észre,hogy a képek általában nem csak ott zajosak,ahova nem jut elég fény,hanem azokon a részeken is,amik messze esnek a fókusz ponttól.Szóval ott nem csak lágy,de zajos is.Azt mondhatjuk,hogy az egész fotó minősége azon múlik,hogy a részletek milyenek.Ezek a részletek kinagyítva nem mondanak sokat.Egy nagyon jó fotó részlete lehet,hogy nem különbözik nagyon egy rossz fotó részletétől.Ez a nagyobb felbontású érzékelőkre hatványozottan igaz.A 18 Mpixel már ilyen.
2016. máj. 16. 19:04
5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat Megpróbálok valahova föltölteni RAW ban egy képet Nagyot csalódtam a Canon 7d ben Egy alsó kategóriás Nikon D3200 jobb képet készít. Akkor ez nem lehet obiektiv hiba? Ilyen van rajta:
[link] Objektivnek nincs koze a kepzajhoz. Azt azonban erosen ketlem, hogy a 7D nagysagrenddel zajosabb kepet keszitene azonos korulmenyek es beallitasok mellett, mint egy D3200.
2016. máj. 17. 08:12
Nagyon kellene az a példa RAW, gyanús, hogy nem a gép a ludas, látni kellene az EXIF-et.
2016. máj. 17. 12:58
"Objektivnek nincs koze a kepzajhoz." szerintem meg igenis van, nem mindegy milyen a felbontóképessége annak az objektívnek, és mennyire minőségi üveg van benne. Ráadásul Tamron, amit én ugyan még nem próbáltam, de sok jót nem olvastam róla.
Másik véglet valóban én is napokban néztem fullframe gépek képeit (középkategória "csak"), és hát én sem azt a minőséget várnám el ha félmillás gépem lenne, hogy belenagyítva iso 6400-on már eléggé zajos képet produkál.
Pl. Sony A99, A900
Ui.: Várjuk a raw képet
2016. máj. 17. 14:54
"szerintem meg igenis van"
Jó, hát ha szerinted van, akkor van.
"Ráadásul Tamron, amit én ugyan még nem próbáltam, de sok jót nem olvastam róla."
Ez sokmindent megmagyaráz.
"én is napokban néztem fullframe gépek képeit (középkategória "csak"), és hát én sem azt a minőséget várnám el ha félmillás gépem lenne, hogy belenagyítva iso 6400-on már eléggé zajos képet produkál."
Hát akkor lehet feltalálni valami jobb megoldást, mert egyelőre ez van.
2016. máj. 17. 15:21
10/21 A kérdező kommentje:
[link] Ide feltölöttem egy képet modosítások nélkül RAW ban . Föleg az arcukat nézzni szerintem zajos iso 400 nál.
Kapcsolódó kérdések: