Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van az hogy canon eos...

Miért van az hogy canon eos 600d-m van és ha sötétbe videózok 800iso val zajos a kép? Mit álítsak át hogy ez elmúljon?

Figyelt kérdés

#kép #Canon #EOS #zaj #ISO #videózok #sötétbe #álítsak
2013. okt. 7. 22:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
ISO alacsonyabbra.
2013. okt. 7. 22:33
 2/17 A kérdező kommentje:
de úgy meg túl sötét a kép.láttam a dzsátubén videókat ahol 1600iso-val vettek fel és ott egyáltalán nem volt zajos pedig ugyan olyan objektív mint az enyém
2013. okt. 7. 22:43
 3/17 anonim ***** válasza:
Linkeld a videót, mert az ISO 800 bizony zajos kell, hogy legyen.
2013. okt. 8. 06:07
 4/17 anonim ***** válasza:

A CCD chipeknél az ISO érzékenység emulálva van. Van egy fizikai határa is, vagyis egy adott zajszintet nem fogsz tudni kiküszöbölni. (Bár ez inkább a Panasonic-oknál régi probléma.) Szóval ha sötétben videózol megvilágítás nélkül, akkor nagy csodát ne várj.

Az ISO értéket azért próbáld lejjebb venni, és inkább utólag világosíts rajta (gamma korrekcióval). Elvileg kicsit jobb eredményt kapsz.

2013. okt. 8. 08:42
 5/17 anonim ***** válasza:

Az emulált ISO-t extended-nek hívják, azt tényleg nem érdemes használni. Viszont az alap ISO range emelésével többre mész, mint az utólagos felhúzással.

Nagyon sokat számít viszont a megvilágítás: egy jól bevilágított műterem ISO 800-on is szinte zajtalan, míg egy sötét utca, ahol minden feketébe bukik, már ISO 400-on kásás lehet.

2013. okt. 8. 13:19
 6/17 anonim ***** válasza:

Minden CCD chipnek van egy natív érzékenysége, ami általában ISO 100 körül van. Ha emeled az érzékenységet, akkor az A/D konverter erősítését emeled, miközben esetleg az alsó biteket is levágod a zaj csökkentése végett.

A lényeg, hogy a CCD pixel nem fog tudni több fotont befogni, nem tud több elektront tárolni. Ez csak a régi filmes érzékenység analógiája.

Szóval az érzékenységet érdemes a legalacsonyabbra szorítani, és inkább némi megvilágítást alkalmazni, vagy utólag javítani a felvételen.

2013. okt. 8. 14:27
 7/17 anonim ***** válasza:

Az A/D konverternek már hogy lenne erősítése?

Most írhatnék effektív bitszámról, meg SNR-ről, de nem tudom mennyire érdemes. A lényeg, hogy egyáltalán nem igaz az, hogy a legalacsonyabb ISO-n kell dolgozni, és utólag, szoftveresen széthúzni a dinamikai tartományt.

2013. okt. 8. 14:49
 8/17 anonim ***** válasza:

"egyáltalán nem igaz az, hogy a legalacsonyabb ISO-n kell dolgozni"

Akkor félreértettél. Úgy értettem, hogy a "lehető" legalacsonyabb értékre szorítani. Vagyis az ISO érték emelésével nem fog semmit elérni, amire amúgy már rá is jött.

"Most írhatnék effektív bitszámról, meg SNR-ről"

Na, irgyá. :)))

2013. okt. 8. 15:01
 9/17 anonim ***** válasza:
Amúgy hogy jön ide a bitszám? Az érzékenység egyetlen bitre is igaz.
2013. okt. 8. 15:02
 10/17 anonim ***** válasza:

Ja nem, bocs, bitet olvastam/írtam, de pixelre gondoltam. :)

Na, szóval hadd okosodjon a kérdező meg mi is...

2013. okt. 8. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!