Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi baja a fényképezőmnek?...

Mi baja a fényképezőmnek? Manuális módban éjszakai sötétségű képeket csinál fényes nappal. (Nikon D3300)

Figyelt kérdés

Tönkrement volna? Eddig auto módban használtam, ott a fénnyel nem volt gond, azzal igen hogy mozgó autókat csak elmosódva tudtam lefotózni. Haverom azt mondta a záridő lesz a gond, úgyhogy utánaolvastam hogyan kell beállítani, majd beállítottam 1/600-ra, hogy mozgó autókat is normálisan fogjon. Semmi mást nem változtattam, mégis az lett az eredménye ghogy olyan sötét képeket készít, mintha egy éjszakai filtert tettem volna rá.

Példák:

[link]

[link]

[link]

[link]

Mind tegnap készítettem, fényes nappal 8délután 5 óra körül), bármiféle filter vagy utómunka nélkül, ezek a nyers képek (nyilván a rendszámokat kitakartam de ennyi). Gyakorlatilag a gép tönkretette az összes képemet. Felfoghatatlan. Mi a franc baja van?

júl. 22. 00:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
66%

"előbb tanuljon és gyakoroljon a telefonján"

Minek? Gyakoroljon a fényképezőgépén. A fényképezőgép kezelése azon a szinten, hogy ne töksötétséget varázsoljon a kép helyett, az a nyolcadikosok szintje. Régen nyolcadikos ballagásra kapták a srácok a Szmenát vagy a Ljubityelt.

okt. 6. 17:48
 22/22 Vajda Gábor ***** válasza:
100%
A gépnek semmi baja nincs.Te nem értesz hozzá.Előbb tanuld meg használni aztán lövöldözz!Mondjuk a fotós alapokat se ártana elsajátítani.NE telefonon gyakorolj mert abból nem tanulsz semmit.Ha komolyan akarsz fényképezni akkor azt tanuld meg ami a fényképezés témakörébe tartozik.Telefonnal mindenki tud fotózni...legalábbis sokan azt hiszik...de miután én is fotózok látom ám hogy azzal sem mindig olyanra sikerül egy kép amilyenre a gazdi tervezte...csak neki jóvanazúgy.Ki kell tanulni a szakmát...
nov. 9. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!