Az infravörös kamera ugyanúgy lát sötétben, mint nappal csak fekete-fehérben?
Figyelt kérdés
Vagy ha nem teljesen, akkor mi az amit az infravörös lát és mi az amit nem a nappali fényviszonyokhoz képest?2020. nov. 17. 15:05
1/5 Morzsi007 válasza:
Az éjjellátó ip kamerákra gondolsz?
Ott a lencse körül infraledek vannak, sötétben bekapcsolnak, fényt bocsájtanak ki, de emberi szemnek láthatatlan, a kamera viszont látja és mintha normál lámpával világítanánk. Szóval az infra fénynek köszönhetően lát a kamera sötétben.
2/5 anonim válasza:
Az infraszűrő nappal be van kapcsolva az optikában, mert nappal ki kell szűrni az infratartományt, mivel van látható fény. éjjel ezt kikapcsolja, mivel megszűnik, vagy nagy mértékben lecsökken a látható fény. Így éjjel az infra bejut az érzékelőbe, amely felépítéséből adódóan a látható tartományon kívül az infrára is érzékeny. A ledek infra megvilágító ledek, akárcsak egy reflektor, csak most ezek infra tartományban világítanak. Egyébként a leképzett kép szürkeárnyalatos. A nappali viszonyokhoz képest, nem lát el olyan messzire és egy megvilágított közeli objektum, bogár, pókháló stb... zavaróan nagy fénypontot képez az intenzív infravisszaverődés miatt.
3/5 A kérdező kommentje:
De ha jól tudom, infravörösen csak fekete-fehér képre képes a színes kamera is nem? Illetve az üvegen nem tud átjutni az infravörös fény? Mintha ezt is olvastam volna már.
2020. nov. 22. 16:56
4/5 anonim válasza:
"De ha jól tudom, infravörösen csak fekete-fehér képre képes a színes kamera is nem?"
Nem. De nem bonyolítják.
" Illetve az üvegen nem tud átjutni az infravörös fény? Mintha ezt is olvastam volna már."
Rosszul olvastad.
5/5 anonim válasza:
" Illetve az üvegen nem tud átjutni az infravörös fény? Mintha ezt is olvastam volna már."
Akkor eleve nem működne az infra kamera sem üveg lencsékkel az optikában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!