Van egy canon objektivem 24-105mm. Még csak most tanulom a fotozàst. Egy ismerősöm azt ajanlotta hogy vegyek egy 50mm-es objektivet is. De nem ugy van h ezzel az objektivvel ami nekem van ugyan ugy tudok fotozni mint csak egy 50mm-es objektivvel?

Figyelt kérdés
Mi a különbség? Még csak most tanulom, ezért nem értem. En azt hittem h ezzel az objektivvel ugy mond több lehetőségem is van.

2021. júl. 8. 15:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Nem akarok túrkálni a pénztárcádban, nem is igazán érdekel, de azért mégis. Honnan van neked 5D Mk Iv-ed? Főleg kezdőként? Újonnan 1M forint. Használtan is kb. fél millió. Ha én ilyen géppel kezdhettem volna a fotózást. :D
2021. júl. 9. 10:33
 12/31 A kérdező kommentje:
Németorszàgban élek màr 14 éve és nagyon jol keresünk mindketten. Magàt a gépet objektiv nélkül 2400 euroért vettem.
2021. júl. 9. 11:17
 13/31 A kérdező kommentje:
Megértem a kérdésedet, magyarban nem hiszem h lett volna rà pénzem,de itt màsok a fizetések,főleg férjemé.
2021. júl. 9. 11:20
 14/31 anonim ***** válasza:
39%
Igen, ilyen f@sz kérdést csak magyar tud feltenni. :D
2021. júl. 9. 21:38
 15/31 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy arról nem esett még szó, hogy a fix objektívek általában jobban karcolnak. Élesebb a képük, lévén kevesebb lencsetag szól bele a fény útjába.
2021. júl. 10. 01:15
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Közben olvasom, hogy FF vázról van szó. Arra sokall jobb lenne a 85-ös fix, ha portréra használod.
2021. júl. 10. 01:17
 17/31 A kérdező kommentje:
Igen, 85-öst is màr néztem, de jobban inkàbb csak kint tudnàm hasznàlni mert bent abban a szobàban ahol fotozni szoktam bincs annyi helyem. Azert gondoltam inkabb egy 50-est vagy esetleg egy 35 mm-est
2021. júl. 10. 08:01
 18/31 anonim ***** válasza:

"Érdekes, hogy arról nem esett még szó, hogy a fix objektívek általában jobban karcolnak."

Ha netán mégis megtalálod azt a két hozzászólást, amelyekben csak szó esett arról, akkor kapsz egy színes radírt.

"esetleg egy 35 mm-est"

Az pár órás előkészület és hat próba után jó képeket is fog biztosítani. Csak úgy katt esetén a valószínűség az, hogy a gyereknek háromszor akkora feje lesz, mint tenyere, vagy fordítva.

2021. júl. 10. 08:14
 19/31 anonim ***** válasza:

#17 Ha portréra használod, akkor nem kell, hogy teljes alakos kép beleférjen a képbe, ott csúnyán mondva csak az alany feje a lényeg, minél kisebb torzítással. FF-en erre legalább 85-ös objektívet szoktak ajánlani (APS-C-n legalább 50-est), de igazából ennél feljebb is lehet menni, csak akkor már nagyon messzire kell menni az alanytól. Stúdióban láttam már olyat is, hogy valaki fényerős 70-200-assal portrézott 200-as álláson... Nincs kőbe vésve semmi.

tl;dr A válaszaid alapján szerintem jegeld ezt a fix objektíves dolgot, mert nem tudod eldönteni, hogy tényleg kell-e neked és ha igen, akkor mire és milyen célból. Felesleges pénzkidobás lesz, mert úgyis a zoom lencsét fogod használni az idő nagy részében. Abból a pénzből vegyél inkább egy jó vakut vagy állványt, ezeknek sokkal több hasznát fogod venni. Ha majd úgy érzed, hogy valamilyen hátrányod származik a zoom objektívből, akkor ráérsz elgondolkodni rajta, hogy milyet vegyél.

#18 Melyik két válaszra gondolsz? Rákerestem az élesség kulcsszóra böngészőben, de csak mélységélességről esett szó, képélességről nem. Ha mégis elmentem mellette, akkor bocsánat.

2021. júl. 10. 16:42
 20/31 anonim ***** válasza:

"A fix obiknak általában jobb a fényerejük és a képminőségük"

"ha lerekeszeled 5,6-ra, akkor sokkal szebb lesz a kép teljes méreten"

2021. júl. 10. 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!