Egy nikon d3400-as fényképezőm van, és azt vettem észre hogy az égnél foltok jelennek meg ugyan ott. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Tobb képnél is viszonylag nagy pontszerű szennyeződés jelenik meg a képeimen. Most már eléggé kezd zavarni. Megpróbáltam már a szenzort levegőpumpával megfujni ezt 2x is megtettem de ugyan ott vannak a pontok. Mit tudnék vele csianlni?2021. jan. 31. 13:36
1/3 anonim válasza:
Nézd meg h kosz vagy pixelhiba-e. Izopropillal le lehet durrantani róla.
2/3 anonim válasza:
Döntsd el, hogy pixelhiba vagy szennyeződés.
Ha nem megy, mutass képet.
Pixelhibával nem tudsz mit csinálni.
Szennyeződést el lehet távolítani, ha a váz saját szenzortisztító funkciója nem elég, akkor a körtepumpán kívül van direkt szenzortisztító szett is - vagy vidd szakszervizbe, ha félsz tőle.
3/3 anonim válasza:
Pixelhiba nem nagy méretű pontként jelenik meg. Legalábbis nagyon kicsi az esélye annak hogy olyan sok pixel hal meg egymás mellett
Csinálj kék ég fotót f22-es blendével (vagy legalábbis a legszűkebbel), ha azon sokkal jobban kirajzolódik akkor szennyeződés, de nem feltétlenül a szenzoron. Lehet a lencséken vagy az UV szűrőn is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!