Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Lenne egy kérdésem. Van egy...

Ss1d kérdése:

Lenne egy kérdésem. Van egy Canon DSLR fényképezőgépem, alapvetően fotózom vele, de azért néha szeretnék videózni is. Megtudnátok nekem mondani, hogy ugyan miért kell videónál beállítani a zársebességet?

Figyelt kérdés
Az a bajom, hogy nem tudom, hogy ez miért fontos, ha alapvetően 50fps re van állítva a felvétel. Oktasson már ki engem valaki.
2014. szept. 19. 21:14
 1/2 BazsiBácsi ***** válasza:

Gondolj csak bele, hogy mikor fényképezel, akkor bizonyos esetben miért használsz pl. 1/2000-et, és miért pl. 1/100-ot ugyanolyan blendeértéknél, és meg is válaszoltad a kérdésed. Videózásnál is van "záridő", akármennyire is hihetetlen. Az fps meg csak annyit takar, hogy hány kockát veszel fel másodpercenként, semmi többet. A kettőnek annyi köze van csak egymáshoz, hogy 50fps-nél 1/50-ed lehet a legnagyobb záridő, semi több.

Egyszerű példa: ha sziluettet akarsz videózni, akkor nyilván nem azt akarod, hogy úgy nézzen ki a videó, hogy a téma látszik, körülötte meg ki van égve az egész.

2014. szept. 21. 12:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, felvilágosultam.
2014. szept. 22. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!