CCD vagy CMOS képérzékelős fényképezőt vásároljak? Melyik készít kb. ugyan olyan specifikációval szebb képet?
CMOS érzékelős Bridge-el még nem fényképeztem de olvastam róla és a legtöbben meg voltak vele elégedve. Vonz a tulajdonsága, hogy rossz fényviszonyok között is lehet vaku nélkül képet készíteni.
Nekem most eleve egy CCD-s érzékelőjű van de sötétebb szobában nagyon sokat kell vele várni, hogy exponálás vége legyen és a kép sem valami szép ilyenkor.
Attól függ milyen árkategóriában.
A nagyon olcsó gépeknél (20 ezer alatt) nem éri meg a CMOS, mert rosszabb minőség mint a CCD.
Manapság már a CMOS szenzoros kompaktok is terjednek, kb. 40 ezres kategóriától fölfelé. Ezeknél már érdemesebb CMOS-szal szerelt gépet venni, de jobbára csak egy dolog miatt. Gyorsabb lesz a sorozat és a videó is (többnyire ezek Full HD-t tudnak).
Rossz fényviszonyok között alig van előnye. Amit egy CCD-s bridge-el nem tudtál lefotózni a sötét miatt azt egy CMOS-os bridge-el sem fogod.
Fontosabb a jó fényerejű objektív ami ezeknél a nagy zoomos bridge-eknél ritka mint a fehér holló, és nagyon fontos a minél nagyobb szenzor is. Emiatt inkább egy rendszerkompakt (MILC), vagy tükörreflexes (DSLR) gép ajánlott. Mindet CMOS-szal szerelik már.
Sötétben vaku nélkül azonban ezekkel is komoly kompromisszumokat kell kötnöd. Még egy fullframe CMOS szenzoros géppel is.
a ccd és a cmos a technologia ahogy a képrézékelő chiő készül.
az egyik soros a másik párhuzamos ,a párhuzamos a nyerő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!