Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen garanciális szabályok...

Milyen garanciális szabályok vonatkoznak jelenleg az elektromos rollerekre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy még garanciális elektromos rollerem, amit meghibásodás miatt visszaküldtem az üzletnek, akitől vásároltam. 15 napot követően küldtek egy értesítést, hogy tovább fog tartani a javítása. Ma tartunk a 30. napnál, és azóta nem értesítettek. Utána olvastam a jogszabályoknak, és azt írják, hogy a 30 nap letelte után - amennyiben nem sikerült megjavítani a terméket - kötelesek azt cserélni, vagy visszafizetni az árát. Viszont a végén hozzáteszi a jogszabály, hogy ez nem vonatkozik elektromos rollerekre. De azt már sehol nem részletezik, hogy akkor a rollerekre mi vonatkozik? Bármeddig elhúzhatja a szervíz a javítást? Köszi, ha van valami válaszotok erre.

ma 13:11
 1/4 A kérdező kommentje:
ma 13:14
 2/4 anonim ***** válasza:

A jogszabály:

[link]

az 5. § (5)-(7) bekezdése foglalkozik azzal, hogy mi van akkor, ha a jótállásra adott terméket a forgalmazónak nem sikerül adott időn belül megjavíttatni.

A (8) bekezdés, meg tartalmazza azon eszközöket - elektromos kerékpár, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó, valamint a motoros vízi jármű - amikre ezen bekezdések nem vonatkoznak, vagyis nem kötelező visszatérítést adnia (gyanítom a járműveknél - főként egy személygépkocsinál - hosszabb lehet a szervizelési idő, és mivel gondolom a jogalkotó nem mérnök, és "jármű az is" alapon belevette az elektromos rollert is).

Mindezt a 93/2024. (IV. 23.) Korm. rendelet hozta be, ami a Magyar közlöny 46. 2024. április 23-ai számában jelent meg:

file:///home/hiperkoma/Let%C3%B6lt%C3%A9sek/MK_24_046.pdf#page=21

Szóval sajnos lehet, hogy el fog húzódni a szervizelés - pláne ha az alkatrész lassan érkezik meg Kínából, vagy épp nincs.

ma 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:

A második link:

[link]

21. (2727.) oldal.

ma 13:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor ezek szerint ezeknél az eszközöknél tényleg nincs konkrét határidő meghatározva a javításra. Mindenesetre egyeztetek az üzlettel, hátha kicsit meg tudom sürgetni őket.
ma 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!